K5 - slot na pametove karty, karta jde ztuha + jine tipy

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
plazboz
Nový uživatel
Nový uživatel

K5 - slot na pametove karty, karta jde ztuha + jine tipy

Příspěvek od plazboz » 16 úno 2012, 07:24

Ahojte, tak jsem se stal stastnym majitelem K5ky...nahradou za K20, kterou jsem prodal..doufam, ze nebudu brecet :)
Musim tedy predem rici, ze K20 byla bytelnejsi fotak, trochu lepe zpracovana.

Mam par dotazu, jestli byste prosim nekdo nevedel.

1. Byl jsem zvykly nastavovat ISO stiskem stredu krize a otacenim predniho kolecka - lze to? Nejak jsem to v navodu nenasel..
2. Pokud je stavovy displej v menu uplne vypnuty, da se nejakym tlacitkem na tele na chvilku zapnout?
3. Dost ztezka mi jde vyndavat SD karta, je tam navic mene prostoru pro prsty nez bylo na K20, kde po stisku pruzinky karta sla volne vytahnout. tady ne, po stisku pruzinky karta vyskoci, ale vytahnout jde ztezka - je tam hakoby hodne malo mista, takze karta jakoby drzhne o steny. Jak to jde vam? Ja mam dost stihle prsty, nedovedu si predstavit nekoho, kdo ma poradne palčáky, aby se tam vesel mezi tu krytku a kartu...jinak me trosku zklamal system otvirani dvirek, rekl bych, ze zmena k horsimu - je to princip levnych fotaku a zrcadlovek, v teto tride bych radeji videl puvodni otvirani.
4. Jinak je telo prijemne lehci a mensi nez K20, coz ocenuji, zkousel jsem nafotit par zkusebnich fotek a zatim to vypada, ze se vsemi objektivy ostri dobre..a dale jinak prevladaji sama pozitiva a socialni jistoty :)
5. Zkouseli jste nekdo pouzit zvetsovaci ocnici O-ME53, jestli jsou videt i rohy?
6. Muzete mi prosim ve strucnosti napsat, co vsechno bych mel vyzkouset? Nejaky uceleny prehled toho, cim K5ky trpely a trpi - vyrobni vady.
To je zatim vse, dekuji moc.
Pentax K-5; DAL 35/2,4; DA 18-135 WR, DA 55-300; FA100/2,8 makro; A50/1,4

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: K5 - slot na pametove karty, karta jde ztuha + jine tipy

Příspěvek od bigfoot » 16 úno 2012, 08:34

1 - stlacis iso tlacitko a tocis zadnym kolieckom
2 - neviem
3 - ide to rovnako ako tebe, treba si len zvyknut, system otvarania dvierok sa mi tieznepaci
6 - co stoji za to, vyfotit bielu stenu ci nemas zaspineny snimac z vyroby. Dalej odporucam mat najnovsi FW
...K10+K5...
a rozne serepeticky

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 16 úno 2012, 08:35

Jaaaaaaaj, na všetky tvoje otázky je jedno vlákno, ktoré treba celé prečítať, viem je to na dlho, ale všetko naraz asi aj tak nevstrebáš :)
http://pentaxfriends.eu/viewtopic.php?f=43&t=2698
a
http://pentaxfriends.eu/viewtopic.php?f=43&t=2610

plazboz
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od plazboz » 16 úno 2012, 12:45

1. To jsem zjistil, diky, me spis jde o to, jestli se taky da nastavi ten puvodni zpusob, ten mi vyvovoval vic, nelamal mi tolik prsty :)

@yoli: Takovou odpoved jsem presne cekal - o vlaknu vim, ale resi tam jeden problem spousta lidi a vsechno napreskacku, je to trochu maglajz, slo mi o to, zda nekdo nema v hlave uceleny vycet, ktery usnadni orientaci a ja a dalsi prichozi se nebudou muset prodirat tunou prispevku a kos komentari jak dlouho to kdo ma v servisu a jak dlouho uz cekaji atd. atd....
Takze takto prosim ne...diky.

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 16 úno 2012, 13:23

Ja to beriem, len potom sa zasiera fórum duplovanými vláknami. Stačilo položiť túto otázku v jednom z tých vláken.

ESB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ESB » 16 úno 2012, 14:23

Yoli, opakovanie je matkou múdrosti. Niektoré tie témy sú ozaj rozprckané, čo sa týka ich obsahu a dozvedieť sa tam podstatu býva občas priam problém. Po xy príspevku sa musíš vracať na názov témy a pripomenúť si, čo si to vlastne chcel.
Plazboz: K tomu ovládaniu ISO zadným koliečkom... dá sa priamo v "program E-kolečko" nastaviť pre režimy SV, Tv,Av

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 16 úno 2012, 14:32

Však nemusel čítať všetko, stačilo napísať tie otázky do príslušných vláken, ako som písal vyšie :) Či si myslíš, žeby v starých vláknach nikto nereagoval iba v novozaloženom??? :)
Konečne treba tento site rozbehať, hlavne Hľadať.

Kirk
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Kirk » 16 úno 2012, 17:48

Jenom k té ztuha jdoucí kartě. Nemůže to být tou kartou? Mám s tím takovouhle zkušenost. Jako první kartu do zrcadlovky jsem koupil SDHC Verbatim 8 GB. Do slotu šla zasunout celkem pohodlně, ale ne úplně hladce. Jako by trochu někde drhla. Jinak všechno O.K., tak jsem to neřešil. Nedávno jsem koupil novou SanDisk Extreme, a ta jde do slotu úplně jak pomásle. Je to takový rozdíl, že jsem si to musel několikrát zkusit, jestli se mě to nezdá. :D
Pentax K-1; Pentax-FA 35 F2 AL; Pentax-FA 50 F1.7; Tamron SP AF Di 90 F2.8 Macro; Tokina AT-X PRO 28-70mm 1:2.8; Tamron AF SP 70-200mm f/2,8 Di LD (IF) Macro

plazboz
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od plazboz » 16 úno 2012, 18:31

@ESB - presne tak to taky citim, nekdy si opravdu nejsem jisty, v jakem tematu se zrovna nachazim :)
No nic, nevadi, budu se tim muset prokousat, podstatne veci si vypsat mimo a pak se pustit do testovani...
Jinak za to e-kolecko moc diky, uz jsem si to nastavil a hned z toho mam lepsi pocit..

@Kirk - vidis, to me nenapadlo, mam 3 Sandisky, vsechny drhnou, ted jsem tam zkusil Team, ta jde podstatne lepe, ale take drhne, asi to bude tak jak rikas...ze by to bylo kvuli necistotam a utesnenosti? Protoze kdyz se podivam na ta dvirka, tak se mi uplne hermeticke nezdaji, tady si musim povzdechnout nad super resenim K20.

@all
Bylo by fajn zalozit vlakno s nazvem: Po koupi K5 vyzkousejte:
A soupis toho, co je potreba zkusit, vcetne verzi FW, ktere jsou na to haklive a tak...jen co se s K5 vice seznamim, tak si to asi dam za domaci ukol, abych take neco udelal pro komunitu :)

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 16 úno 2012, 21:45

"kdyz se podivam na ta dvirka, tak se mi uplne hermeticke nezdaji, tady si musim povzdechnout nad super resenim K20"
nezabudaj, ze vsetky tela su prachu a vode ODOLNE, nie vodo a vzducho tesne. Tym padom to byt "hermeticky uzatvorene" nemusi, nie je a nikdy nebude. Neboj sa, aj novy sposob je dostatocne ucinny ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

zdeny
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od zdeny » 25 úno 2012, 22:59

Tophle otvírání dvířek je rychlejší a pohotovější, neříkám, že kvalitnější.
Vystřelit kartu co nejdál a pak chytit mezi dva prsty za hrany, takže dvířka vůbec nezavazí, ať máš jakékoli prsty.
Zdenek

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“