Problem s Wireless modom na K7 aj K20
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Problem s Wireless modom na K7 aj K20
Zdravim vsetkych, objavil sa mi jeden problem pri foteni externym bleskom vo wireless mode. A sice ked odpalujem blesk (Slave) vstavanym bleskom nastavenym ako control prejavi sa v expozici taktiez ked odpalujem externym nastavenym ako control. Robi to pri K7 aj K20 s original bleskom ako aj so sigmou. Mate niekto podobnu skusenost. Myslel som si ze blesk nastaveny ako kontrol by sa nemal na expozicii prejavit. SL je na blesku nastavena spravne na SL1
Re: Problem s Wireless modom na K7 aj K20
Chcelo by to ukážku. Nefotíš na nízkych clonách okolo 2.8-4 ?
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ano fotim ale neviem preco by malo zalezat na hodnote clony
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak ho mam nastaveny inak by som to tu nepisal.
Zajtra skusim nejake testovacie fotografie
Zajtra skusim nejake testovacie fotografie
Ak fotíš na malej clone a dosť na blízko,je dosť možné že najnižšia možná hladina výkonu blesku je dosť vysoká.Nevidím dôvod,prečo fotiť bleskom na tak malé clony.Toto mi už pripadá ako laborovanie a hľadanie chýb tam kde niesú.Ale možno sa mýlim.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Asi to bude tým minimálnym výkonom blesku.
Dnes som sa tak viacej hral pri nízkych clonách v interiéri a jedine v režime P-TTL pri hoc akých časoch a režimoch foťáku, stále akoby odpaľoval od 90-100% jeho výkonu (540FGZ z tela K7). Keď som výkon korigoval, či už nastavením clony a času pri A, alebo výkonom na M boli výsledné fotky po určitom počte pokusov a omylov s nastvením správnej expozície totožné a pritom blesk očividne vydával menej hluku a zvládal sekvenčnú expozíciu síce iba do nejakých 1/180, ale blískal a nepotreboval po dvoch bliskoch na P-TTL výrazne dobíjať.
Preto sa chcem spýtať, či sa dá nejakým spôsobom nastaviť výkon blesku (znížiť výkon) a aby telo povolilo kratší čas, ako 1/180? Ja to neviem, všetko je OK, pokiaľ sa nejde znížovať výkon, potom to skočí na 1/180s a môžem sa aj pokrájať...
Dnes som sa tak viacej hral pri nízkych clonách v interiéri a jedine v režime P-TTL pri hoc akých časoch a režimoch foťáku, stále akoby odpaľoval od 90-100% jeho výkonu (540FGZ z tela K7). Keď som výkon korigoval, či už nastavením clony a času pri A, alebo výkonom na M boli výsledné fotky po určitom počte pokusov a omylov s nastvením správnej expozície totožné a pritom blesk očividne vydával menej hluku a zvládal sekvenčnú expozíciu síce iba do nejakých 1/180, ale blískal a nepotreboval po dvoch bliskoch na P-TTL výrazne dobíjať.
Preto sa chcem spýtať, či sa dá nejakým spôsobom nastaviť výkon blesku (znížiť výkon) a aby telo povolilo kratší čas, ako 1/180? Ja to neviem, všetko je OK, pokiaľ sa nejde znížovať výkon, potom to skočí na 1/180s a môžem sa aj pokrájať...
-
- Významný člen
Pokiaľ viem tak keď prekročíš X-sync http://www.fotografovani.cz/art/hp_foto/rom_flash1.html pri fotení s beskom, blesk sa sa prepne do do módu HSS módu. v tomto HSS mode musí blesk počas jednej expozície blesnuť niekoľko krát, aby bola fotka správne exponovaná. a to je asi dôvod, prečo si pri kratších časoch ako x-sync 1/180 potreboval blesk tak dlho dobíjať.
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na nizkych clonach fotim preto ze pouzivam blesk odrazeny od steny a potrebujem ho len na dosvietenie saly a kedze tam chcem dostat aj okolne svetlo tak fotim na nizkych clonach aby bol cas radovo okolo 1/40