Co si mysli konkurencia o Pentaxe?

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

aes
Významný člen
Významný člen

Co si mysli konkurencia o Pentaxe?

Příspěvek od aes » 11 zář 2009, 07:34

Rovnako ako my tu mame nasu pentaxfriends strnaku, zaujimalo ma, co riesi konkurencia na svojich uzivatelskych strankach. Kedze ma N ani C velmi nezaujimaju, tak som bol zvedavy na rychlo rozvijajuceho sa rychlika na poli DSLR:Sony. Nasiel som ich portal a co tam clovek nenasiel...

Tema na fore o Pentaxe,tak sa mrknite, co si Sonysti/Minoltisti myslia prave o K7.

http://www.dynaxexpedicia.net/forum/ind ... wtopic=568

Musim povedat, ze cloveku zahladenemu a so skusenostami len s jednym systemom to vie trosku rozsirit obzor.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

kordoz
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kordoz » 11 zář 2009, 09:16

Zaujimave! Inak Sony je pre mna celkom sklamanie. Ked som chytil do ruky
niektoru z ALfa modelov tak sa mi zdala ako detska plastova hracka.
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX

AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro

Fox_25
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Fox_25 » 06 lis 2009, 01:46

Kordoz>
Nejenom tobě se to zdálo. I takové srovnání Cannon EOS400D>pentax K100D je takové, zmatené. EOS má výbornou obrazovou kvalitu ale tělo vypadá jako plastová hračka. K100D má prostě lepší zpracování těla a ovládání. I majitel K400D uznal že to tak je a hrozně se divil. Naštěstí on i já máme nějakou inteligenci a realtime flamewar se nekonal, vše má své pro i proti.
Pentax K100D SUPER +"Seťák" +Tamron AF 70-200 +Pentacon 200 f4 +CarlZeiss Jenna 50 f1.8 +6X mezikroužky +telekonvertor weltblock 2X +Obrovská míra trpělivosti při focení makra.

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 06 lis 2009, 07:57

Napisem svoju nedavnu skusenost. Bol som pozvany na svadbu, ale len ako host. K10D a vybavu som mal zo sebou. Oficialnym fotografom svadby bol kamarat mladomanzelov tiez nadseny amater - Canon. Bol tam aj dalsi kamarat mladomanzelov tiez nadseny amater - Sony. Po oficialnej casti som sa zastavil pri stole, kde bol Canonak. Mal 350D a Sigmu 17-70/2,8-4,5 a blesk tusim 480. Prisiel som v umysle sa zoznamit a pokecat o technike, atd. Tak som zacal aku ma masinku, objektiv atd. Jeho prva veta bola asi taka, ze ked rozmyslal co si kupi, tak vychadzal z toho, ze Canon je najlepsi a je to vo svete foto absolutna jednotka bez akejkolvek konkurencie a preto to kupil. Potom sa zbadal, hodil oko na moj Pentax a povedal, ze ale ine znacky toleruje, ale na seriozne fotenie je tu Canon. Potom povedal, ze ta 350D je uz stare a ze chce nieco nove. Tak som sa pridal do debaty a povedal som, ze Pentax teraz uviedol K-7 a ze je to podla vsetkeho asi slusny stroj, tiez som pripomenul, ze Canon kratko po tom uviedol 7D. Bolo mi ale jasne vysvetlene, ze to je pravda, ale ze Canon nikdy necaka na kroky konkurencie a nemusi reagovat na situaciu na trhu, lebo ju udava sam. Zistil som, ze tymto smerom sa to neda a tak som pozrel na jeho Sigmu 17-70/2,8-4,5. Spytal som sa, ci nemaju problemy s BF a FF a on ze nie... jasne a strucne. Ocakaval som, ze si K10D a FA35/2 a FA50/1,4 aspon chyti do ruky, ale evidentne nemal zaujem. Tak som potom isiel pozriet k Sony. Na otazku preco to kupil odpovedal, ze bola dobra cena telo + dva setaky. Bol to nejaky zaciatocnik, pretoze po svadbe musel mat minimalne 1000 fotiek. Cvakal, cvakal cvakal bez rozmyslu a ked mi dal pozriet obrazky na LCD, tak som zistil, ze mal pri kazdom snimku automatiku. Tiez som cakal, ze aspon mrkne na K10D a objektivy, ale nedockal som sa. Nechcem vsetkych hadzat do jedneho vreca, ale potvrdilo sa mi to, co som zazil uz viackrat...

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 06 lis 2009, 08:25

Ano ... tak to je - každý si myslí že ta jeho značka je in - a znám diskuze Canoňáků a Nikonistů jak jsou jejich mašinky in a jak dělají všem cestu... a tady na těchto stránkách věnované Pentaxu místo toho aby se lidé těšili z novinek tak hledají chyby. Je to k uzoufání toto ... ostatní značky mají ty chyby také - jen se zde přehlíží ... škoda mluvit ... jediná vyjímka je rozruch kolem K-x ...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

pavel_m
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel_m » 06 lis 2009, 08:56

Já mám s tímhle zkušenosti z jednoho fora,které je zaměřeno na úplně jinou oblast (modelaření) .Je v ní ale jedna sekce věnovaná fotografování.Převažují tam majitelé Canonů (několi 40D,nějaký 350,400 a 450D,1x 50D)..potom 2 Nikony (D200 a 300) ,já jediný s Px a zbytek jsou kompakty a ultrazoomy.Moderuje to jeden s C 40D a to je ortodoxní Canonista,sice fotky má pěkny,ale přispívá málo..ale jeho názory mě teda někdy nadzvednou (ale nereaguji na ně,za to mi to nestojí) .Dost tam přispívá jeden s C 350D a ten fotí hodně akce vojenských historických klubů a je to opravdu člověk,který značku neřeší..jednou dokonce se na nějaké akci setkal s někým s Px 20D a vyzkoušel jsi ji a hodně ji na tom foru chválil a že kdyby začínal od nuly,tak by šel do naší značky..na to mě teda dostala reakce moderátora..cituji..Pentax ?..co to je za bazmek..já Ti přivezu ukázat pořádně vytuněnou C 40ku,abys viděl pořádný foťák.....Prostě ukázka názoru toho,kdo Pentax držel v ruce a názor,kdo tu značku ani nezná :lol:

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 06 lis 2009, 10:03

Ja myslim, ze to percento zabednencov a obmedzencov, rovnako ludi s prioritou automatiky na zrkadlovke, bude podobne v kazdej znacke.
V Pentaxe snad mensi, tuto znacku si asi vybral niekto sofitikovanejsie, na zaklade istych znalosti...
C/N ma vsak ovela vyssi pocet zakaznikov, takze ten pocet v ludoch (nie %) bude samo vyssi. Ludia dnes nemaju cas patrat po informaciach. Inak by dnes nemol mat smer 40%.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

k.e.n
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od k.e.n » 06 lis 2009, 10:15

Já bych ani neřekl, že se tady jen střílí do vlastních řad. Náhodou musím říci, že právě tyto stránky a diskuze v nich mne přesvědčily, že jsem při volbě DSLR nakonec šáhnul po Px. A opravdu nelituju. Občas se špičkujeme s kámošem a jeho polovičkou, co mají Nikony a máme z toho docela prču, zvlášť když fotíme společné akce. ("Kdybys měl Nikona, tak už bys dávno zaostřil" - v černočerné tmě v komíně za světla čelovky. "Kdybyste měli Pentax, tak ty fotky můžete ládovat rovnou na web a nemusíte je týden upravovat" - a tak). Stejně je to nakonec jen rukama a očima...
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 06 lis 2009, 10:33

k.e.n píše:Stejně je to nakonec jen rukama a očima...
To je bez debaty pravda 8)
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 06 lis 2009, 10:57

me prijde, ze na tom foru proste lidi jenom mluvi o tom, co si prectou. Mam zkusenosti jak s Pentaxem ( Samsung gx-10), tak s Nikonem D300 a nemam zdaleka takovy nazor jako oni nezkuseni, ze se Pentax jako system vyplati nejvic ze vsech. Je to hodne o osobnich preferencich, takze pro nekoho muze vyjit C jako nej,pro jineho P. Ale co me nejvic stve, jsou lidi od kazdych znacek, co porad melou dokola jak jejich system je nej nebo alespon nejvyhodnejsi. Bohuzel me Pentax sklamal ve slibnych zacatcich, tak ted na nej pohlizim s opatrnosti az despektem, ale presto mi prijde ze vice realne nez driv,kdy jsem se o znacku jenom zajimal nez vlastnil.

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 06 lis 2009, 11:05

Hodně hrdých majitelů zrcadlovek (a to především N a C) je má jen proto, že oni jsou ti IN. Jednou za rok s rodinou nebo novou přítelkyní ZOO (hlavně aby bylo hodně lidí), k tomu ještě pár fotek na Vánoce... případně dovolená a konec. Tím jejich veškeré focení končí.
Stačí si je pak poslechnout, ne na fórech, ale osobně jak jim to "šlape" a jaká je ta jejich značka fakt nej.
A pak, jak už tady bylo řečeno kouknete jen tak ze zájmu na nastavení těla a hele... všechno na auto.
No co k tomu dodat? Každý člověk je prostě nějaký.
* * *
Mám to štěstí, že mí kamarádí a přátele od jiných značek jsou poměrně inteligentní a neprožívají nějaký konkurenční boj tak, jak se občas na nějakých fórech dočtu. Ono je to vážně všechno jen o té hlavě :)
Každopádně, potkat někoho od jiné značky a mít s ním smířlivý, neřku-li přátelský dialog je jev v našich končinách poměrně dost vzácný :) A to tvrdím sám za sebe :)
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

Pepasan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

.

Příspěvek od Pepasan » 06 lis 2009, 12:07

moje slova .......... :D
Tělo: K20D+D-BG2,K100D_Super,
Zoom: SMC DA*16-50/F2,8 ED [IF] SDM,SMC DA*50-135/ F2,8 ED [IF] SDM, Pevné: FA 100/F3,5mm MACRO,Auto Revuenon 50/F1,4, MC COSINON-T 200mm / F4

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 06 lis 2009, 12:28

...omlouvám se za výraz, ale...

SRÁT NA NĚ..... a je to jedno, kdo.. pokud je to tupec, tak to může být debata o foťácích, autech, kytarách či ženskejch...

...jejich suverénní názor (bez vlastních zkušeností, převážně vyčtený) je přeci svatý...

...říkám, srát na ně...
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 06 lis 2009, 12:36

...jak Kalibutan zmínil to ZOO...

představte si nějakého Canonistu s 50D a nějakým šíleným bílým dělem.... jak se asi cítí... pak přijde převážně skromný človíček, vytáhne poměrně malou K7 s nasazeným DA70/2,4 Ltd.. skoro se mu to ztrácí v dlaních.... kdo je vítěz...??

jen to potvrzuje to o té hlavě... debil se smíchem vystřelí, že ten s C... ale "červení" už vědí.. že... :-)

že ta K7 s Ltd není hračka...

...a že to je vždy o situaci,..
Pentax

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 06 lis 2009, 13:13

Je zajimave, ze na fotoakcich, napriklad na probehlem Digiforu, se tenhle konkurencni boj nijak nehroti, co jsem zatim videl, kazdy se spise zajimal o to, co to mam nasazene na ogripovane K20ce, on ten SMC A50/1.4 pusobi lehce nezvykle :].
Proste pohodove vztahy, o velikosti pindoura tam neslo ;) ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“