Problémy s K-5 - na co si dát pozor

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Pavel41
Významný člen
Významný člen

Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor

Příspěvek od Pavel41 » 01 úno 2011, 15:42

Chotouchovak píše:Je tu na fóru někdo kdo po novém roce buď reklamoval K5 a už se dočkal opravy nebo výměny? Případně i někdo kdo kupoval nové tělo? Tenhle týden to bude měsíc, co jsem foťák odevzdal v Dejvicích a pořád nic, tak by mě zajímalo, jestli opravdu není žádné tělo na výměnu a mám čekat nebo si z nás dělají dobrej den a je potřeba se připomenout.
Jak už asi víš, dal jsem K-5 do Dejvic těsně před Tebou - podle posledního hovoru s p.Kautským mají přijít nová těla dnes. Údajně. Zítra mi končí "30 dnů", tak pokud dnes do večera se nikdo neozve, zítra se opatrně zeptám... Problém vidím ovšem dál: když nebude tělo na výměnu, zahájím proces vrácení peněz - a budu shánět znovu K-5? (Např. ve VK Foto pár kousků mají - ale která je to serie? Respektive - podle evidence vadných snímačů na Pentaxfóru jsou vady nacházeny i v hodně pozdních sériích, např. 395 či 396 myslím... ) Takže podle mne nezbývá, než ještě počkat dál... :evil:
Pavel

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

simir.zn
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od simir.zn » 01 úno 2011, 17:07

Jsem rád, že jsem s koupí počkal, když tady čtu problémy s výměnou K-5 za novou... Vyčkávám i z uvedeného důvodu... i na novějších sériích se objevují vadné čipy :?
Docela mě ten Pentax zklamal a začínám uvažovat, zda mám vůbec svou K20D za novou K-5 vyměnit. Chtěl jsem koupit set s 18-135, ale to je tak nedostatkové zboží, že mě ten zájem o nový pentax pomalu opouští. Tak přeji všem pevné nervy a ať se ta výměna "flekatých" alespoň podaří za opravdu čisté kusy. Dostat další K-5 s nečistotami by mě aasi dorazilo a migroval bych ke konkurenci :lol:
Fuji X-T3 silver, Fuji 10-24/4, Fuji 23/1.4, Fuji 50-140/2.8, SMC M 50/F1.4, SMC M 100/2.8, Godox TT685+X1T, Manfrotto 190xprob
Fuji X30 silver

zdeny
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od zdeny » 01 úno 2011, 17:21

podle evidence vadných snímačů na Pentaxfóru jsou vady nacházeny i v hodně pozdních sériích, např. 395 či 396 myslím

Chlapi neděste mě, zítra mi má přijít...
Zdenek

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 01 úno 2011, 17:33

No inak je to fakt na utek ku konkurencii. To si teda zgustnu protivnici.

Vart
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vart » 01 úno 2011, 17:41

To mi připomíná hlášku z Nikonrumors fóra na téma špatných pixelů na snímači "My D7000 Sucks Im returning it and switching to Pentax"
.. jinými slovy z bláta do louže :D
Pentax K10D; DA 18-55/3.5-5.6 WR; Sigma 70-300/4-5,6; A100/4 Macro; A50/1,4; A50/1,7; A28/2,8; M40/2,8; Helios 44K-4 (58/2); Vivitar 2x Macro Teleconverter PKA; Mezikroužky PK; Metz 48 AF-1; brašna Lowepro Inverse 200AW; stativ Fancier; Pentax ME Super

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 01 úno 2011, 17:58

Ale no tak... o přechodu ke konkurenci například já ani nemůžu uvažovat - copak tělo, ale ta hromada skel...
Více mně štve, že jsem spolehlivou K20D (přetrvala přes K-7 až do ledna 2011 :( ) nakonec v přesvědčení, že amatér nepotřebuje dvě těla, pustil z domu - prostě zlobit se můžu jen sám na sebe, že jsem naivně předpokládal výměnu obratem - resp. nejpozději do čtrnácti dnů... přitom kupec byl ochoten solidně počkat, jak reklamace dopadne... paradoxně se proti Pentaxu obrátil ten marketingový úspěch: kdyby těch K-5 hned v prvním laufu neprodal tolik, snáze by mohl stáhnout vadné kusy... :roll: jako muška bych chtěl být v zasedačce, kde musí rozhodnout, jestli rozjet novou linku se všemi riziky nové fabriky, nebo zastavit úplně prodej - nebo za další náklady rozjet masové OTK - nebo kombinace všeho toho? :(
Pavel

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 01 úno 2011, 18:05

Som myslel, ze K5 bude prelomova aj v tom, ze si ju ludia kupia a nebudu mat tolko problemov, ci spina na snimaci, ci FF pri umelom svetle atd atd. Preco nemoze mat clovek za 1200€ uz pokoj? Rozmyslal som o nej, ale pockam aj ja.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 01 úno 2011, 18:09

Pavel41 píše: jako muška bych chtěl být v zasedačce, kde musí rozhodnout, jestli rozjet novou linku se všemi riziky nové fabriky, nebo zastavit úplně prodej - nebo za další náklady rozjet masové OTK - nebo kombinace všeho toho? :(
Jej, to já bych nechtěl ani jako muška. Mě se dneska na něco podobného zeptali a nebyl to úplně příjemný pocit, ta tíha rozhodnutí. A nejhorší je, že i když víš, že jsou tam chyby, vyrábět se něco musí.

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 01 úno 2011, 18:36

Jsem rád že na mojí k-5 to není, a i kdyby, na report to zas tak nevadí... teda mi by to nevadilo. Ale pravda, záleží kde by byl ten bordel že :)
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 01 úno 2011, 18:38

Já osobně se stále více divím, že si něčeho takového nevšimli. Je tu vůbec někdo, kdo má stroj z té první série, a nemá na snímači bordel? Co tedy potom kontrolují na výstupu? není přece možné, aby to v takovém množství přehlédli, japončíci (vietnamčíci) jedni. Že by doufali, že se přihlásí jen pár lidí, a ostatní si toho nevšimnou? Podle mě sice blbost, ale vypadá to tak.
Kdyby šlo o nějakou blbost, ale tělo za 30 tisíc?
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 01 úno 2011, 18:46

Jak vlastně správně provést test jestli je na snímači bordel?
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System

simir.zn
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od simir.zn » 01 úno 2011, 19:00

ByWondra píše:Já osobně se stále více divím, že si něčeho takového nevšimli. Je tu vůbec někdo, kdo má stroj z té první série, a nemá na snímači bordel? Co tedy potom kontrolují na výstupu? není přece možné, aby to v takovém množství přehlédli, japončíci (vietnamčíci) jedni. Že by doufali, že se přihlásí jen pár lidí, a ostatní si toho nevšimnou? Podle mě sice blbost, ale vypadá to tak.
Kdyby šlo o nějakou blbost, ale tělo za 30 tisíc?
No hold to už s tou japonskou precizností asi nebude tak pověstné jako dřív :wink: Pokdu se nemýlím, tak největší probémy se svoláváním nových aut do servisů má taky např. Toyota... kdepak asi udělali ti soudruzi z Japonska chybu, že? :lol: Ale to jsem odbočil, auta se stejně montují z dílů z celého světa, jen znak si na něj dá ta konkrétní automobilka.
I mě dost zaráží, že si toho nikdo nevšiml a problém dosáhl takových rozměrů. Kdybyste pánové tušili do čeho s tou výměnou flekaté K-5 jdete, patrně byste čekali s výměnou na pozdější dobu, co? Krom makra asi není tolik disciplín, kde by člověk běžně použil clonu nad 12 a obtěžovalo ho znečištění na čipu. No jo, teď se nám to rozumuje, ale kdo to mohl tušit že? :?
Fuji X-T3 silver, Fuji 10-24/4, Fuji 23/1.4, Fuji 50-140/2.8, SMC M 50/F1.4, SMC M 100/2.8, Godox TT685+X1T, Manfrotto 190xprob
Fuji X30 silver

miro-s
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro-s » 01 úno 2011, 19:58

ByWondra píše:Já osobně se stále více divím, že si něčeho takového nevšimli. Je tu vůbec někdo, kdo má stroj z té první série, a nemá na snímači bordel?
Mam K-5 s/n: 3822.... a bordel tam nemam. Podla vyjadrenia jedneho predajcu v UK sa jednalo o relativne male mnozstvo postihnutych fotakov (tazko posudit do akej miery je to pravda). Ten isty predajca uz v tom case kontroloval kazdy predany kus pred jeho odoslanim a zaroven na stahoval vsetky postihnute fotaky. V pripade potreby bolo mozne zajednat si nahradnu K7 aby sa bolo s cim hrat.

Citat v originale: (nech sa aj CS obchodnici niecomu naucia - bohuzial v nasich koncinach som este na takyto pristup nezazil :( )
I have had lengthy conversations with Pentax UK once I was made away of the situation with some users experiencing sensor blobs/stains. I can assure you that out of the large number of K-5's sold, it is a small percentage of users that are affected - no consolation if you are one, but it's worth mentioning.

We have taken a few telephone numbers and will be contacting you tomorrow.

If you feel your K-5 has an issue with stains on the sensor, we will collect the camera from you free of charge. We will then assess the camera at this end, and if the sensor has the staining/blobs we will issue a replacement camera. We have low stocks of the camera at the moment so this might take a few days. The alternative is that, once we have checked the camera and found an issue, we will send the cameras to Johnsons Photopia, Pentax authorized repairers who will then either repair or replace the camera.

Either way, we should be able to turn-around your camera within 7 days.
If this leaves any of you without a camera, I am happy to lend a K-7 to keep you going! This is our initiative and has nothing to do with Pentax, and we will send the camera to you free of charge. We can arrange to do this when we collect your K-5. We have a limited number of cameras we can loan out, so to help us out I would kindly ask you to only request a camera if you have no alternative!

Co tedy potom kontrolují na výstupu? není přece možné, aby to v takovém množství přehlédli, japončíci (vietnamčíci) jedni. Že by doufali, že se přihlásí jen pár lidí, a ostatní si toho nevšimnou? Podle mě sice blbost, ale vypadá to tak.
Kdesi som cital (nikde vsak nevidel oficialne potvrdene), ze ten bordel na snimaci sa tam mohol vykrystalizovat az po par dnoch, takze pri vystupnej kontrole by na to neprisli. Ci je to vobec mozne neviem, no pochybujem, ze by s tym nieco nespravili ak by o tom vedeli. Ale mozne je vsetko..

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 01 úno 2011, 20:54

miro-s píše: Kdesi som cital (nikde vsak nevidel oficialne potvrdene), ze ten bordel na snimaci sa tam mohol vykrystalizovat az po par dnoch, takze pri vystupnej kontrole by na to neprisli. Ci je to vobec mozne neviem, no pochybujem, ze by s tym nieco nespravili ak by o tom vedeli. Ale mozne je vsetko..
asi tak nejak. Kazdopadne by to melo i kontrolovat zastoupeni Pentaxu v ruznych zemich. O tom problemu se uz nejaky ten patek vi a furt se najdou tela, ktere maji bordel na snimaci. Me se tez par tecek objevilo po asi 1000 snimcich, ale ted na to seru. Mam nadupane telo a v 99 procentech me to nevadi. Kdybych tam mel takovy bordel jak treba Chotoukovak, tak bych to resil. Jakmile bude vice kusu v CR a budou v pohode, tez to nejspis budu reklamovat.
Jinak ta vyroba mohla byt klidne z jednoho dne. Urcite se jich nekolik stovek za den vyrobi.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 01 úno 2011, 20:59

Je to tak no, pár desítek těl se najde, hold vše není dokonalé. Jsem spíše zvědav na K-2 co má prý vyjít 8.2.2011 jestli bude ten samý problém nebo ne :)

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“