JP3112 píše:Miky já nevím, jestli jsi to myslel vážně nebo jestli už nevíš co píšeš v zápalu boje...
Hele... já to ale opravdu myslim, víceméně vážně.
Sám u profesionální práce oceňuju taky co nejpřímější ovládání. Naprosto v tomhle uctívám Leicu S2, se kterou jsem měl tu čest už párkrát pracovat. 1 kolo... nastavíš, nic se Ti neplete do práce.
Ale od těla jako je K5 chci něco úplně jiného. K5 je fotoaparát, který si beru třeba na cestování, kam bych nikdy dražší model nebral. A kdybych v něm mohl mít třeba mobil, ocenil bych to. Když vyrazim na 3 dny třeba na expedici někam, mohl bych s sebou brát o jeden krám (+ nabíječku) méně.
Videokamera, která by splnila moje kritéria lépe než zrcadlovka stojí více než 1.000.000,- Kč a nikdy by se mi ani nezaplatila. Možná bych teď uvažoval o té nové sonce, ta je za ty peníze moc vydařená. Ale to na tom nic nemění, protože většinou potřebuju více kamerových zdrojů a pak mě štve, že když už tu K5 mám, nemůžu jí využít tak dobře, jako moje jiná těla od Canonu. Zvláště když tam není rozdíl v ceně a mám na ten Px spoustu volných skel.
Proč bych měl kupovat třeba 4 kamery, když místo 3 můžu úplně stejně použít mnohem levnější zrcadlovky.