Pentax K-5
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-5
řešilo se to nedávno tady...
http://www.pentaxfriends.eu/viewtopic.p ... +af#p48483
http://www.pentaxfriends.eu/viewtopic.p ... +af#p48483
-
- Pokročilý uživatel
hilda4sea píše:Jen jestli ta cena neklesá proto, že nad K-bajonetm se stahují mračna. Tamron a Sigma už nenabízejí ani neohlašují nové modely objektivů pro Pentax. A ani softwarová podpora není to co bývala. Např. DxO, kde K5 vychvalovali až do nebe má pro srovnatelně starý a výkonný Canon 60D korekce pro 103 objektivů a u K5 je to jen pro 9 a další dva možná přibudou ještě v listopadu. K tomu možná působí negativně poměrně četné popisy problémů s kvalitou výroby uvedené na stránkách Pentaxforums.com. Jenom v mém okolí jsou dva případy vadného pohonu SDM u 50-135, a já sám mám za sebou už 4 opravy AF.Cítím ve svých starých kostech, že nový stroj od Pentaxu příjde co nevidět.
Cena k5 se už těsně blíží ceně výprodejového modelu k7
Hilda
nazdar, ako už písal elho_cid, netreba robiť paniku, sigma vyrába aj nové sklá pre pentax. Že ich je menej je len logické, bohužiaľ je to dané percentuálnym podielom značky na trhu, no a čo si budeme nahovárať marketing u pentaxu je nulový takže môžme byť radi že sa dá zohnať aspoň niečo. Konečne pentax vyrába skvelé limited sklá ktorým tamron alebo sigma len ťažko môžu konkurovať. No a čo sa kvality výroby týka, problémy majú aj iné značky, napr canon 5d má problém z odletujúcim zrkadlom, v nejakom modeli je zas snímač ktorý po čase vytvára pruhy na fotkách. No a ja osobne som za posledných 5 rokov riešil reklamáciu nového auta 2x motor, dvd prehrávač odišiel po roku, dvd napaľovačka rovnako, vysávač 2x, práčka 2x, k5 telo 1x, sigma objektiv 1x, mobil 2x, vŕtačka 1x, váha1x, rychlovarná kanvica 1x, no a to som určite ešte na niečo zabudol. Zisk je pre firmy dôležitejší ako kvalita, bohužial.
Tak jsem si znovu prošel nabídku novinek firmy Sigma a bohužel ani jeden nově uvedený objektiv z období od 06/2011 do současnosti není s K-bajonetem. Totéž platí pro Tamron. Skla Limited jsou výborná, ale jejich uplatnění je limitované ohniskovou vzdáleností.
Hilda
Hilda
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
keby si sa lepsie pozrel co je nove v novych sklach, tak zistis, ze je to stabilizacia... hadaj preco asi nerobia take skla pre px
Limited skla limitovane ohniskovou vzdialenostou? Nezabudaj na *skla. Ci mas ukrutnu ptorebu vlastnit dlhe limited?
Limited skla limitovane ohniskovou vzdialenostou? Nezabudaj na *skla. Ci mas ukrutnu ptorebu vlastnit dlhe limited?
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
1. Sigma má starší objektivy s OS i pro Pentax. Takže v OS to není
2. DA* nejsou Ltd.
3. Limited má max 77mm, takže 77+ není superdlouhé.
Hilda
2. DA* nejsou Ltd.
3. Limited má max 77mm, takže 77+ není superdlouhé.
Hilda
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
v tom pripade by si mal svoje staznosti napisat priamo do pentaxu, sigmy a tamronu.
Vybornych skiel je aj na px dost, k mas iba nutkavu potrebu mat na objektive napisane limited, tak zober fixu a mas po probleme
Vybornych skiel je aj na px dost, k mas iba nutkavu potrebu mat na objektive napisane limited, tak zober fixu a mas po probleme
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prosím, nezvhrněte takovou slovíčkovou kravinku ve flame..
Asi se ty OS sigmy prostě moc neprodávaj na P. V nějakém porovnání se stabilizací na v K5 dopadly bídně. Kdo by kupoval stabilizované sklo, když v těle to je stabilizováno lépe? Já ne. Takže hold uvádět nové stabilizované modely na P není perspektivní.
Mrzí mě ale třeba absence Pentax verze 120-300. Mít na to sklo, hodně vážně o něm uvažuju. Teď slintám na 60-250 nebo 200 od Pentaxu, ale tento rozsah a světelnost 2.8 by mě lákal víc, i když je to děsná kráva.
Asi se ty OS sigmy prostě moc neprodávaj na P. V nějakém porovnání se stabilizací na v K5 dopadly bídně. Kdo by kupoval stabilizované sklo, když v těle to je stabilizováno lépe? Já ne. Takže hold uvádět nové stabilizované modely na P není perspektivní.
Mrzí mě ale třeba absence Pentax verze 120-300. Mít na to sklo, hodně vážně o něm uvažuju. Teď slintám na 60-250 nebo 200 od Pentaxu, ale tento rozsah a světelnost 2.8 by mě lákal víc, i když je to děsná kráva.
Jo, nedávno někdo dával na dpreview moc pěkné fotky ptáků focených s Sigmou 50-500 OS. Ptal jsem se ho, jaký čas s tím OS udrží a odpověděl, že ne takový jako s SR a používá SR. O 70-200 Sigmě jsem věděl, že stabilizace není moc účinná, ale že SR porazí stabilizátor v objektivu na 500mm jsem opravdu nečekal.
O 120-300 proběhla nějaká zpráva na pentaxforums.com, že prý bude, ale to je asi jen šum. Na BH je v ceníku pro Pentax stejně jako 150mm macro, ale není skladem a kdoví jak to s dostupností bude.
O 120-300 proběhla nějaká zpráva na pentaxforums.com, že prý bude, ale to je asi jen šum. Na BH je v ceníku pro Pentax stejně jako 150mm macro, ale není skladem a kdoví jak to s dostupností bude.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Exapro vydal cennik na telo k-5 za 799,-€ s DPH. Podla mna je nove telo už na spadnutie vážení.
Exapro dnes nabízí tělo Pentax K5 za 868 €, což je podle dnešního valutového kurzu ČS a.s. 22.349 Kč.
Ceník EXAPRO zde: http://www.exapro.sk/pentax/index.php?p ... zrkadlovky
Hilda
Hilda
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
To je cena pre nečlenov. Ak sa zaregistruješ, budu ti posielať specialny cennik, a tam je cena 799,-€ od včera.hilda4sea píše:Exapro dnes nabízí tělo Pentax K5 za 868 €, což je podle dnešního valutového kurzu ČS a.s. 22.349 Kč.
Hilda
868€ je vela, to už Alza ma lepšiu cenu: http://www.alza.sk/pentax-k-5-body-d189918.htm
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A ja som aj člen a ešte ni nikdy žiadny cenník neposlali
CANON EOS 6D, OLYMPUS OM-D E-M10
Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 II., EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM, Lumix 20mm f/1.7 II.
Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 II., EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM, Lumix 20mm f/1.7 II.
Být tebou, zkontroluju nastavení spam filtru.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
no ja neviem preco, ale poslednou dobou mi tiez nechodia ceny z exapra. V spame tiez nie su...
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky