nástupce K-5 podle mě přijde později, to jsou podle mě jen předvánoční boje o zákazníky. Každopádně pozitivní je, že Ricoh chce zachovat oba systémy odděleně... a Q má být jakýmsi spojením mezi oběma:Martan67 píše:Ceny kolem 20 tisíc za novou K-5. Hmm, to už začíná vypadat velmi zajímavě
Navíc, když to porovnám s vývojem cen u K-7 (tedy co má chabá paměť ještě pamatuje), tak to vážně vypadá, že nás nástupce K-5 čeká už co nevidět. Vypadá to nejpozději na jaře, ale kdo ví jak to mají kluci a holky z Pentaxu na nás nachystané?
http://translate.google.cz/translate?u= ... =shift_jis
jinak teď zvažuju koupi stroje na video - videokamery jsem zavrhnul, pro požadovaný účel se moc nehodí. Varianty mám:
a) K-5 s 18-135 a Samyang 35 /1,4 cca 42 tis.
b) GH2 + 14-140 a nokton 25/0,95 cca 46tis.
c) zcela jiný systém?
Zbytek vybavení je víceméně univerzální (nebo cenově podobné), musím se rozhodnout do konce roku, abych na to dostal nějaké finance. Obojí jsem si už osahal, nejvýznamější je asi u K-5 lepší výsledek pro focení a u panasonicu pro video. Video bude jako primární použití, ale focení je pro mě důležité a K-5 by se hodina víc ale zase může někdy chybět AF u videa...