to JP3112: no nepotrebujem v najvacsej pravdepodobnosti tak vykonne telo ani zdaleka, o com samozrejme viem, a fotenie nie je pre mna vasnou a naplnenim ,tak ako asi u vacsiny z vas asi je, co je blbe,ale rada by som sa naucila vytvorit pekne foto, a ano aj ked viem ze hlavnou prisadou je fotograf,aj tak by som chcela za tie peniaze dostat uz co mozno najvacsiu kvalitu,aj ked ju mozno hned nevyuzijem naplno,mozno aj nikdy, ale ked uz do toho dat tie peniaze tak to by podla toho co som si precitala mala byt zrovna k30(vs nikon 5100 vs canon eos 600D)....alebo prachy usetrit a minut ich inde???

to freddy krueger : aj nad D90 som premyslal, aj som sa snou hrala u kamaratky, ale ta jej "staroba" ma odradza, aj ked sa mi paci jej velke telo,o ktorom uz clovek vie ze nieco drzi...na druhej strane je pomerne tazka a po chvili to moze byt na obtiaz, aj stavovy displej sa mi pozdava,ale myslim ze by som ho aj tak velmi nevyuzila...a tiez by som rada krajsie video
to Taurusek : veru neplanujem menit telo o 1 ani 2 roky....podla mna vobec nikdy

inak vymena objektivov by mi az tak nevadila keby neslo o tu stratu toho daneho okamziku,kym to vymenim tak je to prec....tie objektivy sa asi rozhodnem podla dph....ak sa podari vybavit tak so 18-135WR + priplatok za ochotu danemu cloveku by to bolo cca okolo 800€...a ak dph nepojde tak to bude s 18-55 WR za nejakch 740€
ešte ma tak napadlo...keby som si zobrala...18-55 + 55-300 .....ta vzdialenost 55 by sa asi moc nedala vyuzit na take bezne fotenie ...to uz je asi moc priblizene ze ..aby som to nemusela prehadzovat