No som zvedany na take 6400, resp. 3200. Skutocne neviem kto pojde nad tieto hodnoty.
Moderátor: Moderátoři
Sigma SD9 měla 9mpix a fotky byly lepší než z Olympusu E-1, skoro na úrovni *istDS nebo 10D. Tak proto.uray píše:ufff.... tak to vypadá na zajímavý stroj...miky_lbc píše:http://www.dpreview.com/news/1009/10092129sigmasd1.asp
Tohle vypadá hodně zajímavě... kdyby tenhle šip byl obsaženej v K5, tak snad překousnu i to malé tělo a pořídim si jí.
Na druhou stranu netuším, jaké sklo na to Sigma chce nasazovat, aby se potenciál čipu využil. Je to +- ekvivalent 30-35 MPX na APS-C, to mi přijde docela dost...
můžeš mi trošku objasnit jak jsi došel na ekvivalent 30-35MPX? nějak mi to hlava nebere. Podle rozlišení to dělá snímky cca 15Mpix (3X) ale uniká mi přepočet z 46Mpix na 30-35Mpxi. Je to Kvůli tomu že na zelenou barvu májí jednotlivé buňky 2x větší plochu než na červenou a modrou?
díky
Je to tak... z principu technologie by mělo mít řešení s Bayrem až 3,5x nižší rozlišovací schopnost (záměrně neříkám rozlišení, ale rozlišovací schopnost). Tohle rádi říkají zejména fanoušci foveonu na různých fórech... a srovnávají Bayerovské čipy s Foveonem dle neefektivního rozlišení.uray píše:s tím rozlišením to samozdřejmě chápu - zaznemenává se to obdobně jako na film... jen mi nebylo jasné jak k tomu počtu miky došel.
Světlo co zvládne projít objektivem se na čipech prostě NEvyužije, Foveon má výhodu, že nevzniká barevné moaré a na jednotlivé buňky dopadá více světla. Horní vrstva získá informaci o modré části barevného spektra, prostřední o zelené a poslední vrstva o červené. To znamená, že objem informací o snímaném obraze je v porovnání s klasickým čipem o stejném počtu buněk trojnásobný. Nejsou tam filtry, ale jak to souvisí s rozlišením? Neporovnánáte náhodou kvalitu foveon s tím jaké by musel parametry klasický snímač aby vzniknul podovně kvalitní snímek ??? Liší se princip zaznamenání obrazu, který dokáže líp využít světla
Každopádně se těším na testy a porovnání, myslím si, že sigma má pár skvělých objektivů co dokážou čip dobře nakrmit, navíc kdo z Vás si zkoušel nějak objektiv s bajonetem Sigma v porovnání s bajonetem Pentax? Mezi sebou se můžou dost lišit 2 stejné objektivy pro pentax tak si myslím, že je možné že si sigma pro svůj vlastní bajonet dělá lepší výstupní kontrolu :-) ale to jsou jenom dohady