Problémy s K-5 - na co si dát pozor

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dus
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor

Příspěvek od dus » 07 čer 2012, 18:46

"Škoda, že jsi na Slovensku. Jinak bych ti nabídl, že si vezmu Canon 40D (doufám, že je to dost neprofesionální) s objektivem 24-70/2,8 nebo 70-200 (je jedno jestli 2,8 nebo 4) a ty by sis mohl vybrat jakoukoli sestavu Pentax. "

Nože Hilda, Postni sem nejakú ozaj hodnotnú fotku, ktorú ti Pentax pokazil svojou nedokonalosťou, nech viem o čom tu už od oktobra točíš.
K7, K5

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

ESB
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ESB » 07 čer 2012, 19:50

Já neviem chlapi, prečo sa tu furt vadíte, keď sa môžete aj pobiť....
Inak uvažoval som, že tu v Nových Zámkoch zorganizujem Pentax stretnutie s pokúpaním sa, pofotením, na podvečer polietaním (a pochopiteľne tiež pofotením) na rogale a večer by sme dačo na dobrý štart popili, rozdelili sa do dvoch táborov „ pro Pentax AF“ a „proti Pentax AF“ a víťaz ( skupina s menším počtom monoklov) by definitívne rozhodol, ako to s tým Px ostrením vlastne je. Spravila by sa nakoniec zápisnica z podujatia a kópia materiálu zaslala aj Japoncom. Nech aj oni vedia, či teda robiť nový fw, alebo nie.

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 07 čer 2012, 20:27

ESB: :idea: :!:
Jinak škoda, že to mám k vám trochu z ruky - a fyzicky bych už asi tyhle radosti taky nezvlád :( - ale jsem moc rád tomuhle odlehčení... páč už mi tyhle zapšklé diskuze začínají zavánět tónem, který má k PFS daleko...
Pavel

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 07 čer 2012, 20:45

ad dus)

Nevím jak ty, ale já znehodnocené fotky neskladuji. Problém s AF jsem už dávno vyřešil (nové tělo). Když fotím něco co pobíhá, tak toho nafotím co nejvíc, však ono se něco chytne.
Jenom mi přijdou trochu legrační některá místní tvrzení.
Hilda

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 07 čer 2012, 21:35

Mně to příjde trapný. To je na tom Pentax opravdu tak špatně, že si ho musíme obhajovat i před sebou? Tohle nikam nevede, oba tábory (jak to ESB vtipně nazval - palec hore) jsou přesvědčený, že mají pravdu... akorát to znechutí nový lidi a připomíná fórum digiareny (takovej player a ggrand jsou extra mašiny na zaručenou pravdu).

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 07 čer 2012, 21:56

...Pentax je na tom dobre...my sme na tom "špatně"...
Hilda...netuším z akého dôvodu si sa do mňa pustil predposledným príspevkom...a Tvojmu poslednému vôbec nerozumiem...hádam do bude tým, že je večer...

100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 08 čer 2012, 00:40

Suma sumarum - na druhej strane rieky nie je trava zelensia... Moje ocakavania neboli uplne naplnene, musim sa s K-5 naucit fotit, ma ine reakcie ako K-7.
Kazdy ma svoje muchy, moje tvrdenie o D700 je o osobnej skusenosti, kde som sa presvedcil, ze sa mi neoplati vymienat system. Skratka sa mi neoplati vydrbat 3 litre za novu lopatu, kedze mi toho zas za cenovy rozdiel neprinesie. Klientom aj tak neodovzdavam RAWka, ale hotovy vystup - print/webgalerku, ktora sa da patricne postprocesom spracovat na super fotky. Mimochodom, mojim snom pre lopatu je 2x D3s + 14-200 2.8 zoomy + 35/1.4 a schudnut 10kg, aby som si nedoyebal krize a kolena, ked to budem vlacit... :)
D700 je super stroj, co ho maju, zelam vela vybornych fotiek a foteni, takisto toto prianie plati pre majitelov K-5.

P.S.: "najsilnejsia" "argumentacia" pre konkurenciu (canikon) je to, ze sa operuje moznostou objektivov, ktore sa aj tak nikdy nekupia (napr na moj canon mozem pouzivat F1.2 Lka)
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

nighthawk787
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od nighthawk787 » 08 čer 2012, 08:28

zakopme vojnovú sekeru boys, vážne to tu začína pripomínať quake arenu, pred 20timi rokmi robili skvelé fotky s akými strojmi a my sa tu dohadujeme kto dociká ďalej, každé zlepšenie je samozrejme vítané a uľahčí prácu ale stojí to za hádky?

dus
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od dus » 08 čer 2012, 08:42

No Hilda, "mně přijde legrační" to tvoje priam autistické vzrušenie, s ktorým sa rýpeš v AF K5-ky, napriek tomu, že to tu už bolo najmenej 100 krát preberané. Naposledy tu takto v roku 2009 vyvádzal Miky-lbc a dosť ľudí znechutil keď sa mu znepáčila K-7. Aj tebe odporúčam aby si si prestal "honit triko", a keď chceš aby ti foťák kontinuálne ostril na letiace muchy, tak si taký zožeň a venuj sa mu. potom tu napíš svoje postrehy a ja ti budem vďačný za skúsenosti z praxe.
K7, K5

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 08 čer 2012, 08:57

Niektorym ludom sa cudujem, ze proste nepredaju svoju vybavu a nezmenia system, ked je lepsi a viacej by im vyhovoval... kto tu ma taketo s prepacenim pi*oviny citat!

nighthawk787 >> skus PM Klingo ;) Ale ak sa bojis, ze nefunguje, tak funguje. Len musis matnicu vypodlozkovat aby si to mal presne.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 08 čer 2012, 09:13

omlouvám se za OT ale musím reagovat
DUS: "...keď chceš aby ti foťák kontinuálne ostril na letiace muchy,..."
...tak to chce DIY laserové odpalování :lol: :lol: :lol:
Obrázek
doporučuju mrknout na
http://www.flickr.com/photos/fotoopa_hs ... 073020642/

jinak musím říct, že si čtu ty agresivnější reakce s úsměvem :)
bigfoot: +1
Já sem systém změnil, kvůli AF a světelnosti na Wildlife (K20d + 300/4 mi bylo málo, tak sem pořídil 40D + sigmu 120-300/2,8 a paráda) ale pak sem zase udělal změnu (300/2,8 s MF!!!) a teď mám lumix micro 4/3 a 100-300/4-5,6... Ale nikdy jsem nemusel nijak zvlášť nadávat na fórech. Na každém systému je něco dobrého i špatného. Člověk může tak maximálně nadávat sám sobě, když neví co kupuje - dnes je všude plno informací a technika se dá vyzkoušet /půjčit... a jak psal někdo výše, i před X lety vznikaly skvělé snímky, tak proč by to nemělo jít teď?
na PFS chodím rád a vážím si sdílených zkušeností - k tomu by mělo hlavně fórum sloužit. Kdo chce nadávat, ať píše politikům...

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 08 čer 2012, 09:23

Toto je můj poslední příspěvek na téma AF:

Mně osobně Pentax vyhovuje. Proto jsem se nenechal odradit první K5, která byla opravdu s*ačka. Mám druhé tělo a jsem s ním spokojený. Vyhovuje mým nynějším požadavkům.
Nemám ale potřebu sám před sebou, ani před jinými obhajovat vlastnictví značky Px. Má své přednosti a své nedostatky a jejich popíráním nezmizí.
Hilda

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 08 čer 2012, 09:53

Taky bych rád četl ty agresivnější reakce s úsměvem, ale nějak se nám to tady vyostřilo.
To se mi vůbec nelíbí - obhajovat značku OK, ale ne za cenu napadání našich kamarádů.
Hlavně se musím zastat Hildy, který sice měl dobrý důvod od Pentaxu odejít, ale nakonec se stejně vrátil.

dus
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od dus » 10 čer 2012, 05:09

elho_cid píše:Taky bych rád četl ty agresivnější reakce s úsměvem, ale nějak se nám to tady vyostřilo.
To se mi vůbec nelíbí - obhajovat značku OK, ale ne za cenu napadání našich kamarádů.
Hlavně se musím zastat Hildy, který sice měl dobrý důvod od Pentaxu odejít, ale nakonec se stejně vrátil.
Elho,už od doby, keď som kúpil K-10tku, navštevujem toto fórum prakticky denne, a poteší ma každý konštruktívny príspevok aj keď ja sám nemám potrebu písať do diskusie, keďže moje skúsenosti s Pentaxom mi pripadajú ako prkotiny oproti hororom čo zažívajú ostatní. Necítim potrebu obhajovať Pentax za každú cenu a vážim si samozrejme aj iné značky, moji kámoši majú všetko možné a každý si je vedomý rozdielov aj predností jednotlivých značiek. Preto mi pol roka Hildových výpadov proti AF Pentaxu prišlo ako celkom zábavný prvok tohoto fóra ale teraz po trištvrte roku neustáleho opakovania toho istého... myslím, že stačilo.
K7, K5

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 10 čer 2012, 06:49

Na druhej strane,nemali by sme si zakrývať oči pred vadami,ktoré pentax má.Práve toto fórum je zo všetkých,ktoré som navštívil(aj fóra iných značiek)to naobjektívnejšie.A je to práve pre to,že sa tu do detailu rozoberajú aj slabšie stránky nášho systému.Medzi ne patrí hlavne autofokus.Bohužiaľ,aj keď s AF prišiel pentax ako prvý(teda komerčne- ME-F),vo vývoji zaspal a všetci ho predbehli.Problémy,ktoré má K-5,niesú nijako bezvýznamné,má ich priveľa užívateľov na to,aby sme ich mohli ignorovať.Koniec koncov,medzi tých najviac postihnutých patrím aj ja.Na rozdiel od úspešných reklamácií iných,ja som neuspel a na súdne ťahanice nemám chuť(žiaľ,žijem na slovensku a tu neplatia nijaké zákony,presvedčil som sa osobne pri rozvode).Už aj sám px priznal,že systém af potrebuje upgrade.Osobne si myslím,že práve jeho vyjadrenie o použití nových materiálov pri výrobe mikročočiek systému af na odstránenie chromatickej vady,bude to,čo zapríčiňuje takú variabilitu kvality af.
Napriek tomu som na px nezanevrel a stále tvrdím,že je to pre nadšeného amatéra ten najlepší systém.Často čítam,že canikony majú väčší výber objektívov.Lenže nikde už nieje napísané,že sú tak drahé,že amatér ako ja si ich aj tak nemôže dovoliť.Naproti tomu,limited objektívy sú kvalitatívne rovnaké,ba aj lepšie ako najlepšie L-kové canony ale za tretinu ceny.Bonusom je že sú všetky stabilizované.Takéto od konkurencie sú ešte drahšie,ak vôbec sú.Asi jediný objektív,ktorý px chýba je canoní 135/2.Lepší objektív som nevidel.Lenže kôli nemu by som zase canon nekupoval.
Verím,že časom sa to zlepší,zatiať používam K-01 s ktorým som nadmieru spokojný.Počkám nejakú dobu a snáď vyrobia spoľahlivý model do ktorého pôjdem.Nemusí to byť nutne FF.K-30 je prvá lastovička.Žiaľ,ja potrebujem vertikálny grip,takže pre mňna je nevhodný ale verím že to ricoh myslí so zrkadlovkami vážne a troch zainvestuje do nového tela.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“