Problémy s K-5 - na co si dát pozor

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
bobo2
Významný člen
Významný člen

Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor

Příspěvek od bobo2 » 06 čer 2012, 18:43

s Pentaxom som mal jedinýkrát problém s kombináciou K7 a FA35/2...z dosiaľ nepochopiteľných dôvodov to jeden večer nešlo ostriť, nie že sa to netriafalo, ale AF sa jednoduch nechytil...o nič nešlo, ale bol som naštvaný, lebo s D90-kou to bolo bez problémov...odvtedy a a ni nikdy predtým som s presnosťou ostrenia problém nemal...s K5 som nezaznamenal problém ani v lowlight...mal som nedávno v ruke D4 a bol som užasnutý ako funguje prediktívne ostrenie...ale bežný AF nebol významne rýchlejší ako u Pentaxu...no a ... presný nebol. Ja to beriem s rezervou...už som si skúsil všelijaké fotenie...rýchlym dejom sa vyhýbam, tam si myslím že rozdiel oproti Canikonu aj ostatným je...zatiaľ mi Pentax veľmi vyhovuje...že ale marauderov a 100r kus môže byť nevydarený je celkom možné...aj keď môj padá s/n do tej problémovej série...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

lto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lto » 06 čer 2012, 20:07

Ovsem je ale dost zvlastne, ze AF fungoval, a po navrate zo servisu uz boli problemy. Mne K-x a 5.8 svetelnostou mi ostri Liveview v pohode so ziarivkovym osvetlenim, a dokonca fazovy AF mi ostri aj pri svetelnosti 9-10 pri takomto osvetleni. Aj ked teda neviem, ci tomuto rozumiem :D

edit: napada ma, nie je spinave zrkadielko ? Alebo skor .. stale sa riesi cistota cipu, ale AF senzory tiez mozu mat na sebe nejake chlpy, alebo prachove potvory .. to by mohlo vysvetlovat problemy s ostrenim :idea:
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1

marauder
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marauder » 06 čer 2012, 20:50

Môžme tu špekulovať v čom asi tak problém je, faktom však ostáva, že zo servisu kde bol kôli odídenej uzávierke sa vrátil s rozhodeným AF...zrkadlo je čisté... :?
K-5, K100D, DA12-24, FA50/1.4, Tamron 17-50/2.8 + 28-75/2.8 + 70-200/2.8, Sigma 24/2.8 SWII, Samyang 8/3.5, Helios 44-3, MIR-1, AF-540FGZ, Metz 58AF-1, Giottos MT7370-MH1300-657 + MML3270B, Triopo GT-3228X8C
http://picasaweb.google.sk/velijura100

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 06 čer 2012, 21:05

ito: aj mňa to už raz napadlo, že pokiaľ sa vie zasviniť senzor peľom, prachom a je za uzávierkou, tak potom jemná optika AF senzoru, ktorá je dole a iba pod zrkadlom musí byť oveľa oveľa špinavšia, čo sa musí negatívne prejaviť.

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 06 čer 2012, 23:11

100r píše:s*rem cely canikon, neponuka mi nic, co by nemal PENTAX aspon na 95-120%. kym som nastavil D700 aby dala vystup ako z PENTAXu, tak uz s PENTAXom mam davno nafotene.
len je trocha divne, ze K7 ma u mna lepsi pomer zaostrenych ako K5. mozno este nie som zvyknuty na reakcie K5 tak ako na K7.
Kazdopadne K-5 je super stroj ale s mizernou QC na vystupe linky... :/ uvidime co na to RICOH
Už by měl někdo říct profesionálním fotografům, že si zbytečně komplikují život. Když zahodí Canony a Nikony a přejdou k Pentaxu, tak to všechno budou mít hned nafocené. Takhle se hloupě trápí s mnohem horší technikou!

Hilda

lto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lto » 06 čer 2012, 23:54

marauder píše:Môžme tu špekulovať v čom asi tak problém je, faktom však ostáva, že zo servisu kde bol kôli odídenej uzávierke sa vrátil s rozhodeným AF...zrkadlo je čisté... :?
Fazove senzory su tusim hned pod uzavierkou .. smykol sa sroubovak pri oprave :roll: .. ja som tiez nedopadol po prvej nutenej navsteve servisu dobre :(
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 07 čer 2012, 08:06

elho_cid píše:Vy to píšete, jako kdyby existoval foťák, co ostří vždycky dobře. :D
No napriklad Nikon D700. Na srazu v Saskem Svycarsku jsem si ho na chvili pujcil do ruky. V kombinaci s temi novymi objektivy to ostrilo opravdu krasne rychle a spolehlive. Schvalne jsem to zkousel v tezkym protisvetle u beziciho ditete a svete div se, jen jedna fotka byla spatne zaostrena.
Ale byl jsem trochu prekvapeny ze rozdil mezi FF a cropem co se tyce HO nebyl az tak velky. I kdyz na to delat takoveto zavery jsem mel ten fotak v ruce jen kratce ... :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 07 čer 2012, 13:14

Beno ty jsi naivak, minuly vikend jsem mel od znamyho v ruce pujcenej Nikon D800 a taky to obcas zaostrilo blbe. Dokonaly AF neexistuje. Jasne ze Multi-CAM3500 je lepsi nez Safox IX, ale taky ma svoje chvliky.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 07 čer 2012, 13:45

Vsak pisu ze jedna fotka nebyla zaostrena :) Ale s klidnym srdcem ti muzu rict ze na K20 bych mel pomer obraceny :) Proste pokud nove Pentax-Ricoh fotaky budou ostrit tak jako D700, pak budu spokojeny ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 07 čer 2012, 15:29

Ja mam D700 skoro rok a nad niektorymi vyrokmi co tu citam sa musim naozaj zasmiat :lol: ... hoci Pentaxu a Ricohu naozaj fandim ...

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 07 čer 2012, 16:07

"Machro":

+1
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 07 čer 2012, 16:22

...ktoré by to boli, nech sme múdrejší.../fakt celkom bez irónie/..., že mám ja skúsenosť s D4 a 85/1,8 skôr rozpačitú, tým som nechcel povedať, že to nie je lepší stroj ako všetky Pentaxy doteraz...

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 07 čer 2012, 16:40

Ja tiež úprimne napíšem, že mnohé fotky tu odfotené Pentaxom sú tak výborné, že ma posadia na zadok. Ale zase treba napísať, že tvrdenie "Pentax pokryje 95-120% toho, čo Nikon a Canon" je minimálne pri kontinuálnom ostrení slušne povedané nepravdivé. Na druhej strane, na pravidelné výlety a turistiku napr. v Tatrách by som volil naozaj Pentax a limited sklíčka.

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 07 čer 2012, 17:09

...o kontinuálnom ostrení mám inú predstavu akú tú ako funguje v Pentax telách...,že ho niektorí chalani ale majú nacvičené k slušnej efektivite tiež verím...kedysi ešte v čase K10D som hovoril, že zapálený Pentaxák sa v pohode vyrovná suverénnemu Nikonistovi s D300, horšie to už bolo keď sa objavila D3, a zrazu to bol najmä pri fotení v horších svetelných podmienkach výraznejšie v prospech Nikonu...Dnes je ale sitácia iná, APS-C takmer dobehlo FF čo sa použitia ISO týka, ostatné pre mňa nie je významné...Stretávam sa často s fotografmi so semi aj profesionálnymi telami iných značiek, poznám ich výstupy...nič ma doposiaľ neposadilo na zadok tak, aby som všetko predal a kúpil niečo iné...pre moje potreby/krajinu nefotím-nemám na to priestor, takže reportáž a portrét/ je Pentax výborná voľba čo sa použitia, ergonómie aj hmotnosti týka...potešilo by ma hoci aj jednoduché FF telo s väčším hľadáčikom, lebo sa mi nejako prudšie zhoršil zrak...ale najmä mať viac priestoru na fotenie...

k téme: K5 hlási v posledných dvoch dňoch dvakrát "chybu karty" /pri dvoch rozdielnych kartách/ a večer na chvíľu zahaprovala uzávierka - tak neviem či som to s tou svojou bezproblémovosťou K5 neprehnal"

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 07 čer 2012, 17:59

ad bobo2)

Škoda, že jsi na Slovensku. Jinak bych ti nabídl, že si vezmu Canon 40D (doufám, že je to dost neprofesionální) s objektivem 24-70/2,8 nebo 70-200 (je jedno jestli 2,8 nebo 4) a ty by sis mohl vybrat jakoukoli sestavu Pentax. Postavil bych se s tebou k cílové čáře sprintu na 100 m a odfotili bychom 100 snímků běžců v akci.
Alternativně bych si mohl vzít Nikon 300s se stejnou sadou objektivů Nikkor. Zcela záměrně jsem vybral zastaralé typy, aby obě značky nebyly příliš zvýhodněny. Také místo aut jsou to běžci, kteří to vytáhnou na cca 30 km/h. Canikon to zvládají až do rychlosti 50 km/h.
Možná by tvůj názor na kvality AF a SDM u Px doznal podstané změny. Na netu jsou k tomu praktické testy prováděné s uvedenými značkami a Px K20 s výsledky v počtu ostrých snímků.

Jinak s tebou souhlasím, že systém APS-C "takmer" dostihl FF. Správně uvádíš "takmer", čili nedostihl.
Hilda

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“