Vyber K-30 vs. K-5 II
Moderátor: Moderátoři
Re: Vyber K-30 vs. K-5 II
ne ne na to jsem si prave dal pozor abych neobjednal kus co uz byl rozbalen ja nevim mozna jim to vratim a objednam uplne jinde
Ale na čo vracať, ked máš nový ? Jedine že ho vidíš niekde za podstatne lepšiu cenu, napríklad že by si ušetril 1000,- Kč
Ked si stiahneš napríklad KUSO Exif Viewer, môžeš si overiť kolko cvakov má tvoje telo , ale musí to byť fotka v RAW (DNG, či otvorí tento soft aj PEF neviem, v takom formáte nefotím), ak tam budeš mať napríklad aj 20 cvakov vôbec by som z toho nerobil vedu, ako som písal môže to byť testom výstupnej kontroly pri výrobe. Že by ho aj niekomu napríklad odbalili aby si ho mohol osahať z toho by som tiež žiadnu vedu nerobil, ty keby si prišiel niekam kde ho majú , kôli tomu aby si ho videl a mohol chytiť do ruky, tiež by si sa asi neuspokojil , keby si mohol vidieť len krabicu
Ked si stiahneš napríklad KUSO Exif Viewer, môžeš si overiť kolko cvakov má tvoje telo , ale musí to byť fotka v RAW (DNG, či otvorí tento soft aj PEF neviem, v takom formáte nefotím), ak tam budeš mať napríklad aj 20 cvakov vôbec by som z toho nerobil vedu, ako som písal môže to byť testom výstupnej kontroly pri výrobe. Že by ho aj niekomu napríklad odbalili aby si ho mohol osahať z toho by som tiež žiadnu vedu nerobil, ty keby si prišiel niekam kde ho majú , kôli tomu aby si ho videl a mohol chytiť do ruky, tiež by si sa asi neuspokojil , keby si mohol vidieť len krabicu
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
uvidime jestli mi to vymeni tak to radsi vymenim abych se cejtil lepe preci jenom je to dost penez na to abych to mel z druhy ruky kdyz to kupuju jako nove
for mUhe
Ahoj, mám stejný "problém" jako Ty. Po přečtení fóra a všech rad tady se rozhoduji stejně a je fakt, že ušetřený peníz můžu dát na nějaké dobré sklo. Můžeš prosím napsat svoje první dojmy s K-30? Jako i pocity. Zdá se Ti menu a ovládání v pohodě, nebo se to zdá strašně složité. Prostě jaké je první sžívání s novým foťákem. Přemýšlel jsem ještě o D7100, ale táhne mě to prostě k Pentaxu. Děkuji za odpověď.
Ahoj, mám stejný "problém" jako Ty. Po přečtení fóra a všech rad tady se rozhoduji stejně a je fakt, že ušetřený peníz můžu dát na nějaké dobré sklo. Můžeš prosím napsat svoje první dojmy s K-30? Jako i pocity. Zdá se Ti menu a ovládání v pohodě, nebo se to zdá strašně složité. Prostě jaké je první sžívání s novým foťákem. Přemýšlel jsem ještě o D7100, ale táhne mě to prostě k Pentaxu. Děkuji za odpověď.
Jinak když jsem kupoval K-5 II, tak tělo bylo v bublinkovém sáčku a ostatní v sáčcích a bublinkách. Pokud si správně pamatuji, tak na žádném sáčku nebyla bezpečnostní nálepka. Pouze některé sáčku byly přelepeny běžnou izolepou. Balení K-30 bude obdobné.
Pentax K-5II, Pentax SMC DA 17-70mm f/4, Pentax SMC DA* 55mm f/1.4, Pentax SMC DA 35mm f/2.4, Tamron AF SP 90mm F/2.8 Macro, Pentax SMC 100-300mm f/4.5-f/5.6, Metz 48AF1
Ahoj Mates,
před rokem jsem řešil to samé. Přecházel jsem z Olympusu a vybíral si mezi P a N. Doporučím ti vyzkoušet oba. Zkus napsat odkud jsi a možná se s někým domluvíš na vyzkoušení. Pro mě bylo nakonec rozhodující toto:
- pocit v ruce, rozdíl jednoho vesmíru,
- zvláštní nádech výstupů (barvy, prostorovost),
- rychlost (subjektivně, neměřil jsem) AF při vyzkoušení na prodejně (porovnával jsem K-30 a N 5100),
- nabídka pro mě potřebných objektivů.
Hodně štěstí při výběru
před rokem jsem řešil to samé. Přecházel jsem z Olympusu a vybíral si mezi P a N. Doporučím ti vyzkoušet oba. Zkus napsat odkud jsi a možná se s někým domluvíš na vyzkoušení. Pro mě bylo nakonec rozhodující toto:
- pocit v ruce, rozdíl jednoho vesmíru,
- zvláštní nádech výstupů (barvy, prostorovost),
- rychlost (subjektivně, neměřil jsem) AF při vyzkoušení na prodejně (porovnával jsem K-30 a N 5100),
- nabídka pro mě potřebných objektivů.
Hodně štěstí při výběru
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Mates: ovládání u všech pentaxů je obdobné (velmi dobré), je celkem jedno jestli je to K-r, K-30, K-7 nebo K-5. Dokonce i u 645D je stejné-podobné. Ovládání u Pentaxů mi vyhovuje asi nejvíce, pak ani Nikon to nemá špatně vymyslené. Zatímco ovládání u Canonu jsem doposud nepochopil. Když vezmu do ruky obstarožní firemní Canon 550D tak je to prostě peklo.
Pentax K-5II, Pentax SMC DA 17-70mm f/4, Pentax SMC DA* 55mm f/1.4, Pentax SMC DA 35mm f/2.4, Tamron AF SP 90mm F/2.8 Macro, Pentax SMC 100-300mm f/4.5-f/5.6, Metz 48AF1
Ahoj me se v rukou drzi dobre mel jsem v rukouch i konkurenty a oproti pentaxu K 30 K 5 II nikony a canony ve stejne cenove relaci pusobi jako plastove hracky dalsi duvod proc jsem si koupil pentax je ze je vode a prachu odolny coz od nikonu ani nevim kde zaci na asi nejaky d ? a canon jsem ani nezkoumal Menu je pomerne jednoduche a srozumitelne me jako zacatnecnikovi problem nedela jinak az na to podivny baleni jsem spokojen jeste jsem necvaknul zadne foto. Ale to se v prubehu tydne zmeni. Jinak jsem koupil k 30 v setu 18 -135 s címž mi radilo hodne lidi tady na foru i jinde a tim chci jeste jednou podekovat
Před dvěma lety když jsem obnovoval výbavu, rozhodoval jsem se mezi Pentaxem a Nikonem. Jedním z důvodů proč jsem si vybral Pentax je právě toto fórum. Je zde velké množství zkušených fotografů, kteří jsou ochotní poradit i začátečníkům. Kolem Pentaxu se tak udržuje soudržná komunita. Za to bych chtěl poděkovat všem co přispívají do tohoto fóra.
Děkuji všem. Jsem z Buštěhradu, takže Praha-Kladno a okolí. Původně jsem si nedokázal představit nic jiného než Canon, měl jsem dobrý kompakt. Pak ještě pořád mám starého Zenita . Začal jsem se víc zajímat o techniku a nejvíc sympatií má pro mě právě Pentax. Možná svoji roli hraje také to, jak jsou ostatní značky řekněme více propagované, ale Pentax má rozhodně pro mě největší poměr cena a výkon. Pak jsem si porovnal pentaxí fotografie s fotkama D7100 a dalšími a nestačil jsem se divit. Tak krásné barvy a vůbec jsem jinde nenašel. Jasně, záleží na skle, je to taky rukama atd.... ale prostě Pantax vede.
Set s 18-135 zvažuju taky.
Vyzkoušel jsem si v obchodech všechny modely všech výrobců o které jsem měl zájem a Pentax (a to jakýkoliv model) mi prostě skočil do ruky a držel jak přibitý . Prostě paráda.
V neposlední řadě, a pro mě dost důležité je tady ta komunita. Velmi si vážím cenných rad pro začátečníka, a někdy možná dost divné dotazy .
Set s 18-135 zvažuju taky.
Vyzkoušel jsem si v obchodech všechny modely všech výrobců o které jsem měl zájem a Pentax (a to jakýkoliv model) mi prostě skočil do ruky a držel jak přibitý . Prostě paráda.
V neposlední řadě, a pro mě dost důležité je tady ta komunita. Velmi si vážím cenných rad pro začátečníka, a někdy možná dost divné dotazy .
tak uz mam doma svou k 3O baleni tentokrat v pohode, na alze stim problem nemeli takze fajne, akorat mi zrovna nepreje pocasi abych to sel zkusit
Pro Matese.
Když se teda rozhodneš pro jakéhokoliv Pentaxe (vítej v klubu), tak si sežeň jakoukoliv redukci - i neznačkovou- na staré objektivy pro Zenit. Uvidíš, jakou zábavu zažiješ ještě se starými skly na Zenit.
Když se teda rozhodneš pro jakéhokoliv Pentaxe (vítej v klubu), tak si sežeň jakoukoliv redukci - i neznačkovou- na staré objektivy pro Zenit. Uvidíš, jakou zábavu zažiješ ještě se starými skly na Zenit.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
mUhe: Vítej mezi "Pentaxians"
ALZA jsou překupníci a prostě to zkoušej. Maj zjištěno průzkumem, že se na rozbalené zboží zpátky ozve třeba 35% (nevim kolik je to příklad) zákazníků a tak ho klidně nabízej dál. Maj jistotu že to časem udaj za původní cenu. Nedělaj to jenom oni, podobný zkušenosti mám i s czc.cz. Reakce je vždy stejná - jo mi vám to vyměníme, neni problém..
ALZA jsou překupníci a prostě to zkoušej. Maj zjištěno průzkumem, že se na rozbalené zboží zpátky ozve třeba 35% (nevim kolik je to příklad) zákazníků a tak ho klidně nabízej dál. Maj jistotu že to časem udaj za původní cenu. Nedělaj to jenom oni, podobný zkušenosti mám i s czc.cz. Reakce je vždy stejná - jo mi vám to vyměníme, neni problém..
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Pro Ladina
Díky za tip. Ten Zenit co mám ještě po tátovi je poctivé sklo a kdysi jsem se s ním učil fotit.
Díky za tip. Ten Zenit co mám ještě po tátovi je poctivé sklo a kdysi jsem se s ním učil fotit.