Pentax K-5 II a K-5 IIs - vseobecna diskuse

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: nový Pentax K-5 II a K-5 IIs

Příspěvek od uray » 12 zář 2012, 09:59

matak77: abych použil stejnou hodnotu příspěvků jako ty : ty si fakt CHUJ! nejsi náhodou ten makak, co utekl?

Miky má pravdu, nikdo nechce toustovač ale když se na to podívám očima i třeba běžného zákazníka, co chce kvalitní foťák a pak zjistí, že foťák (ne kamera) za mnohem nižší cenu zvládne natočit mnohem lepší video. No nenaštve to?

Můžeme být ale rádi, že Pentax vůbec žije a že se něco děje. Ricoh musí mít na novinky čas. vývoj trvá dlouho - a to je možná dobře. Akorát u pentaxu vznikly brzdy kvůli změnám majitelů a podle mě se vývoj zaobírá i nesmysly ( třeba Q) teda z mého pohledu - předpokládám, že to mají jen kvůli zvýšení prodejnosti (i když asi jen kvůli japoncům).

Do budoucna se bude muset pentax starat i o lepší AF a lepší video...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 12 zář 2012, 10:02

matak77 píše:vidíš to a já jsem myslel že Leica i Pentax dělaj fotoaparáty a jde jim hlavně o kvalitu fotek, proto verze bez LP filtru, proto nová povrchová uprava skel. ale ty mi to určitě vysvětlíš jak moc se pletu a bylo by nejlepší do K-5 integrovat rádio a toustovač.
Rolls Royce a Lada také dělají auta jak nejlépe umí. Ale jak říká staré přísloví "Když dva dělají totéž, není to totéž", že!

Pokud chceš obrazovou dokonalost a purismus, tak si kup deskáč 13x18 a dělej kontakty. Tam určitě nenajdeš nic co není nevyhnutelně nutné pro zachování funkce a tvaru. Ostatním ponech jejich mrzké konzumní postoje.

Hilda

xks9
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od xks9 » 12 zář 2012, 10:03

Pentax uvedením K-5 II /s odložil uvedení případné K-3 třeba o půl roku, rok, dva. Byl to marketingový tah, umožní mu to vyvíjet nějaký čas dalšího nástupce, pokud potřeboval čas a nebo chtěl vyprodat K-5 a udělal proto jen upgrade.

K-5 II ... Vylepšuje pár věcí, ale bohužel dost věcí i ponechalo úplně stejné. Konkrétně video je problém, protože i u K-30, ono to jde, když se chce. Tady se hádat, že K-5 II je pro fotky a když bude umět i video je špatně, protože vlastní fotky tím budou tratit. Tak to, ale vůbec není. Důvod proč za 2 roky neudělaly výraznější změny většiny komponent je prostě výsledek třech věcí: marketing, vývoj a doprodej. Pentax K-5 ani II není dokonalost sama, která by za 2 roky vývoje nešla vylepšit aby obrazová kvalita šla více nahoru.

Každopádně K-5 IIs bude zajímavá.

Víc to komentovat nebudu, protože Vaše hádky zde jsou na úrovni dětí, do toho se zatahovat nenechám.

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 12 zář 2012, 10:14

ja jsem video zkoušel a nebylo to špatný. myslim že ale hlavní výtka zněla na kodek kterej Pentax použivá a omezení délky. Délku nevim (vyzkoušim) a kodek v PC použij jakej je libo. Pokud chceš natáčet hodiny kvalitního videa, tak na to foťák opravdu neni - použij kameru. To že ostatní firmy dávaj do svejch těl ja nevim co všechno a tobě se to líbí -> kup si jejich foťák.

Jinak pro všechny nechápající - já jsem s K-5 spokojenej a na novou verzi se těším! Menší šum by se mi líbil, to ano, ale jestli je to vůbec u této velikosti čipu možný..

Jinak sorry za přístup slona v porcelánu, ale myslim si že hlavní je přímočarost a né slovíčkaření. Díky.
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 12 zář 2012, 10:23

Jenom bych doplnil, že Pentax bude muset dohonit:
a) hybridní čip,
b) krokový AF v objektivu,
c) AF během natáčení videa,
d) možnost exponovat foto během natáčení videa,
e) dvouvrstvý senzor ostření,
f) FW k odstranění distorze obrazu u modelů bez AA (jako má Leica, Nikon a Fuji),
g) spolehlivý a hlavně rychlý pohon AF v objektivech.

Výše uvedené technologie se už aplikují kratší nebo delší dobu do těl střední a vyšší třídy. Než to Px vyvine budou uvedené položky běžný standard DSLR střední třídy. V ostatním je Px na aktuální úrovni konkurence.
K-5 II je určitě krok tím správným směrem.
Hilda
Naposledy upravil(a) hilda4sea dne 12 zář 2012, 10:26, celkem upraveno 1 x.

lto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lto » 12 zář 2012, 10:25

Mara42 píše:Bohužel to značí hlavně fakt, že se pokusil K-5 II jen zrecyklovat aniž by drbal do elektroniky foťáku.
No je to dosť možné, že sa boja rýpať do vecí, ktoré boli vyvinuté pod Hoya company :mrgreen: .. a nástupca už bude komplet prerobený. /často to v reále tak býva/.
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 12 zář 2012, 10:28

Dost vela ludi je sklamanych, ale netreba z toho robit velku vedu. Pentax je v porovnani s konkurenciou mala firma a vazne je nerealne ocakavat, ze kazdy ich novy model bude na urovni alebo este lepsi ako vlajkove APS lode Canonu a Nikonu tak ako bola povodna K-5. Tento rok sa zrejme podaril Pentaxu tah s K-30, tieto upgrady K-5 su prijimane vlazne, ale treba si pockat na prve recenzie a prve uzivatelske ohlasy. Podoba sa to na situaciu, ktora nastala po stiahnuti k20d. K-7 obsahovala podobny chip a tiez nebola nejakym ohromujucim pokrokom, ale K-x bolo vtedy takou minirevoluciou. Snad sa scenar zopakuje a po K5II pride zas vyraznejsi skok dopredu.

karves
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od karves » 12 zář 2012, 10:30

Vždyt jo foták je na focení a kamera na natáčení. Video je jen bonus, ikdyž je velmi příjemný...tohle vše je jen marketingový tah,jako velikost megapixelů atd. To je můj názor.
Pentax K-70; Pentax 17-70/4 ; Pentax DA50/1,8; Sigma 30/1,4 Art; Sigma 70-300/4-5,6; Metz 50 AF-1

Taurusek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Taurusek » 12 zář 2012, 12:21

Hildo> K30ka myslím už umí ostřit během natáčení videa...

A s tím pohonem, jak je to s těmi DC motorky? Je to rychlejší než SDM nebo pomalejší? Má někdo možnost porovnání?

A zbytek si budu muset dogooglit. Čímž jsi mě nepotěšil, bo nevědomost je (ještě je, ale za nějaký čas byla sladká).

Makak77> Být adminy, tak bych ty Tvoje příspěvky přeskakující věcnost k tématu a útočící přímo na osobní rovinu odměnil banem.

Tak uvidíme co ta K-IIka bude zač a jak moc se hrabal do DSP a SMD součástek. ;)

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 12 zář 2012, 12:33

Pokud dovolíte, tak bych se zastal Mataka v jedné věci: On si sice pořád mlel svou písničku o tom, že foťák má být primárně foťák a ne kamera (což je ovšem jeho názor, na který má právo, a se kterým mimochodem souhlasím), ale to ostatní mu začali vulgárně nadávat a plácat opravdové nesmysly. No máslo na hlavě mají obě strany, docela mě mrzí, že i na tomhle jinak skvělém fóru se stávají podobné věci :roll:

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 12 zář 2012, 12:57

hele ja jsem svoje sorry řekl, páč vim že jsem tak trochu paličatej a vyrůstal jsem v hornickym městě kde mi narost zobák jakej mi narost. Takže ještě jednou pardón že nejednám v rukavičkách, ja to prostě neumim. Na radu Hildy jsem se do toho i přestal montovat, protože mi došlo že věc vidim prostě z jinýho úhlu a nemá smysl někomu rozmlouvat jeho názor, když uznává jiný hodnoty. Díky za pochopení.

- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 12 zář 2012, 13:06

JP3112 píše:ale to ostatní mu začali vulgárně nadávat a plácat opravdové nesmysly
Sorry... ale tak si jeho posty přečti ještě jednou a celou debatu okolo.

Každý má právo na nějaký svůj názor. Pokud nevyužije video u DSLR, je to pro něj z pohledu výběru techniky +.
Debata by měla být ale důstojná a podložená argumenty. Ne něčím na hranici osobního útoku skrze pindy typu "toastovač ve foťáku", kdo komu prodal 10-1000 ZOOM (od člověka, který má dle svého "hrdého popisu" 3 druhořadé zoomy obzvláště vtipné) a já nevim co ještě.

Možná proto se na něj snesla vlna (zasloužené) kritiky. Mohl přijít a naprosto slušně říct, že dle jeho názoru je video druhořadá funkce a její nedotaženost mu proto nevadí. To je přece v pořádku a nikdo by se s ním nehádal, že je to funkce potřebná. Každý využijeme na foťáku něco jiného.

A že se někdo neudržel a napsal mu něco peprnějšího.... na hrubý pytel, hrubá záplata.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 12 zář 2012, 13:09

matak77 píše:protože mi došlo že věc vidim prostě z jinýho úhlu a nemá smysl někomu rozmlouvat jeho názor, když uznává jiný hodnoty. Díky za pochopení.
... hledal jsem ikonu "palec nahoru", ale neni tady :-).

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 12 zář 2012, 13:15

to víš mě moje skla stačí a nestydím se za ně.

- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 12 zář 2012, 13:27

Jasně... proč se za ně taky stydět. Super fotky se dají udělat i s 18-55. ;-)

Už bych se v tom nerejpal.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“