K-5 a blesk METZ

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Re: K-5 a blesk METZ

Příspěvek od lennyl » 26 úno 2012, 09:47

len doplnim, co som teraz vyskusal:

Pentax K5 + Metz 48AF1 + Sigma 10-20/4-5.6 (jedno ake AF sklo nasadim,ci Px,Sigma,Tamron)

Rezim na K5 je P / AV + rezim na externom blesku P-TTL: synchro na 2lamelu nastavim na TELE K5>funguje!
Rezim na K5 je M / X + rezim na externom blesku P-TTL: synchro na 2lamelu nastavim na TELE K5>nereaguje!,
co je jasne,kedze na M rezime si na K5 manualne nastavujem cas a na X rezime zasa berie iba 1/180.

ALE ked synchro na 2lamelu (Trailing Curtain Sync) na tele K5 VYPNEM a nastavim ju priamo na Metz blesku (volba REAR ON) tak aj tak TO NEFOTI na 2lamelu na auto/polo-automatickych rezimoch K5 ako P/AV/TAV atd.

cize moj zaver pri kombinacii K5 a Metz 48AF1: nastavenie externeho blesku IDE z tela K5. spatne to nefunguje,teda ked nastavim 2lamelu na externom blesku a v tele K5 ju mam vypnutu. Inak nikdy som sa nad tymto moc nezamyslal, proste som nastavil pozadovany typ blesku na tele K5 a externy blesk v sankach na tele K5 mi fungoval OK - toto mala byt aj reakcia na prispevok od Klinga, ze nastavenie vo fotaku na K5 neovplyvni externy blesk, u mna ano, teda s Metz 48AF1, ine blesky neviem :-)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“