"...Myslím, že ideální foťák je pro každého něco jiného..."
naprostý souhlas, každému vyhovuje něco jiného, nebo je na něco jiného zvyklý. konkretně otočný výklopný displej pro toho, kdo nefotí např. makro někde u země případně nenatáčí video nad hlavami davu nemá význam. nicméně si nemyslím, že by osobní nevyužitelnost něčeho měla být formulována tak, že jde o naprosto nepotřebnou a tudíž zbytečnou záležitost. k otázce případného uražení vyklopeného displeje se raději nevyjadřuji...
no a k tomu tlačítku přímého přístupu k wb mám dotaz:
já su amatér, který prakticky stále (až na drobné výjimky) používá autowb. v diskuzích o fotografování je dost často uváděno, že ten, kdo chce mít dobré fotky - neboli chce využít foťákovy schopnosti na maximum, ukládá snímky do rawu (já jak kdy) s tím, že raw pochopitelně není odkázán na nastavení wb. pokud tedy platí věta o ukládání do rawu, k čemu pak to zdržování s nastavováním wb před expozicí? jen proto, abych pak při následné konverzi nemusel v konvertoru wb nastavovat? (aby bylo jasno, mě tam to tlačítko "nepřekáží" ). no a další dotázek pak zní: jak často nastavení wb měníte? mám na mysli dobu jedné akce...
už jednou jsem byl "okřiknut", (dejme tomu, oprávněně), že do jistého vlákna z jistým názvem tahám záležitosti, které s názvem vlákna nesouvisí, třebaže jsem také jen reagoval na nějaký příspěvek, který s názvem vlákna rovněž nesouvisel. pokud tedy je tento můj příspěvek stejného ducha, prosím admina o smazání, nebo založení nového vlákna řekněme na téma "jak by měl být foťák vybaven"