K-7 je luxus
Moderátor: Moderátoři
Ale, jo to máš samozřejmě úplnou pravdu, AF a podobný blbosti sem patří....jen si myslím, že není třeba z toho dělat samospásnou modlu bez které prakticky nelze nic dobrého vyfotit.
Myslím ,že před takovejma 10 roka byl už Internet docela OK a Digi byl ještě taková hračka pro boháče a technofily. Kolik bylo v té době fotografů? No možná víc než dnes. ROzdíl je v tom, že dneska je spousta mačkalů a cvakalů co maj pocit Fotografa. Ale , asi to tak má být.....
Myslím ,že před takovejma 10 roka byl už Internet docela OK a Digi byl ještě taková hračka pro boháče a technofily. Kolik bylo v té době fotografů? No možná víc než dnes. ROzdíl je v tom, že dneska je spousta mačkalů a cvakalů co maj pocit Fotografa. Ale , asi to tak má být.....
www.pkleiner.com
http://www.pentaxphotogallery.com/petrkleiner
K7-
K 10D už je moje druhá kamera
Nikon je moje 3 kamera
www.pkleiner.com
Jj... já souhlasim pro změnu 100% s tímhle.
Ono je dobré si uvědomit to, že debata o fotce patří k fotce. A když píšu fotku, myslím tím fotku. Ne to, co je vidět na monitoru a už vůbec ne to, co je vidět na monitoru ve webové galerii.
My všichni, kteří tu plácáme nekonečné debaty o AF, tělech, velikosti čipu nebo o křivkách skel, to neděláme kuli fotkám.
Ale hlavně kuli tomu, že nás to prostě baví... někdo třeba kouká na tenis a já místo toho mám rád fototechniku (nejen fotky).
Dobrá fotka není otázkou megapixelů, nejsvětelnějších skel ani velikostí čipu. Ale myslím, že tohle tady snad +- každý ví, ne? Tady se bavíme o K7, koho nebaví tyhle debaty... nechť raději fotí a nás nechá řešit AF :o)).
Ono je dobré si uvědomit to, že debata o fotce patří k fotce. A když píšu fotku, myslím tím fotku. Ne to, co je vidět na monitoru a už vůbec ne to, co je vidět na monitoru ve webové galerii.
My všichni, kteří tu plácáme nekonečné debaty o AF, tělech, velikosti čipu nebo o křivkách skel, to neděláme kuli fotkám.
Ale hlavně kuli tomu, že nás to prostě baví... někdo třeba kouká na tenis a já místo toho mám rád fototechniku (nejen fotky).
Dobrá fotka není otázkou megapixelů, nejsvětelnějších skel ani velikostí čipu. Ale myslím, že tohle tady snad +- každý ví, ne? Tady se bavíme o K7, koho nebaví tyhle debaty... nechť raději fotí a nás nechá řešit AF :o)).
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono vždy je to o něčem... o pocitu .. o chtění a vidění .... dobrý foťák akorát ulehčí hlavě práci ... a člověk se může spolehnout ... a dobrá skla jsou také veliké plus - i když si stále myslím že Pentax dělá dobré i ty setové objektivy... takže - ano K-7 je luxus... stejně jako spousta jiných již výše umíněných foťáků ... a stejně tak - dobrý foťák neznamená dobrý fotograf...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...
se vsim ostatnim taky souhlasim, jeste jenom dodam, ze pro me fotka neni to co vidim na monitoru, ale to co mam v ruce. jinak K7 je luxus.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Jo, jasně, že taky kloužu a bavím se techno debaterstvím. Proto jsem taky tady, ale pořád je to pro mě spíš nástroj než cíl......Fotka je to co mě baví...
Miluju svoji K10D a asi ještě víc svoji K7 je to jako nová mladá Holka....
www.pkleiner.com
K7-
K 10D už je moje druhá kamera
Nikon je moje 3 kamera
www.pkleiner.com
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
super praca s K7
kolouch : velmi pekne fotky, daju sa pozerat stale dookola!
ady: diky za pochvalu . delam co muzu
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nekdo uvazujete o koupi tela Pentaxu K-7, poridte rovnou WR set s DA18-55WR, odkoupim objektiv a vydelate na tom 500,- nebot cena v kitu je +3000 (např. www.dvf.cz)
Nejlepe JM/Brno.
Dam si ho na K20D
dik xmeda@seznam.cz
Nejlepe JM/Brno.
Dam si ho na K20D
dik xmeda@seznam.cz
Zdravím všetkých. Z určitých dôvodov som tu dlho nebol. Podľa všetkého máš veľa skúseností z K10D a aj z K7. Rozmýšľam nad K7 aj ja, ale chcel by som sa opýtať teba a aj všetkých čo majú nejaké skúsenosti,ako je to s tým nešťastným zaostrovaním z 16-50 f2,8 SDM na K7 oproti K10D. Na K10D ako všetci vieme s 16-50 f2,8 SDM to neostrilo väčšinou dobre. Ak je tu už debata na túto tému dajte vedieť.pkleiner píše:Jo, jasně, že taky kloužu a bavím se techno debaterstvím. Proto jsem taky tady, ale pořád je to pro mě spíš nástroj než cíl......Fotka je to co mě baví...
Objektiv
Já plánuji koupit K-7 se Sigmou 17-70 a klidně bych si vzal ten set. Do kdy to musí být, protože čekám, že první týden po novém roce půjde cena dolů a ještě bude Cashback (do 15.1.2010)xmeda píše:Pokud nekdo uvazujete o koupi tela Pentaxu K-7, poridte rovnou WR set s DA18-55WR, odkoupim objektiv a vydelate na tom 500,- nebot cena v kitu je +3000 (např. www.dvf.cz)
Nejlepe JM/Brno.
Dam si ho na K20D
dik xmeda@seznam.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
no omezeny je to jen ochotou nekoho domluvit to s prodejcem na objednani jako kit ale vypsani uctu a zarucaku zvlast.. cili par mailu vyridit
cim driv tim lip, rad bych do snehu neco nepromokavyho uz.
Jinak sigma17-70 je fajn, kdyby jeste byla zatesnena a s HSM rychlym jako ma 70-200 tak je to killer .)
cim driv tim lip, rad bych do snehu neco nepromokavyho uz.
Jinak sigma17-70 je fajn, kdyby jeste byla zatesnena a s HSM rychlym jako ma 70-200 tak je to killer .)
-
- Nový uživatel
K20D proti K7?
Ahojte.
Chcem poprosiť tých, čo prešli z K20D na K7, alebo ich majú súčastne.
Keď porovnáte LEN výstupné dáta foto záberov raw/jpeg.
Je v tom nejaký kvalitatívny rozdiel?
Aký?
Mám dilemu s výberom, a toto pre seba pokladám za prvoradé pri výbere digitela.
Chcem poprosiť tých, čo prešli z K20D na K7, alebo ich majú súčastne.
Keď porovnáte LEN výstupné dáta foto záberov raw/jpeg.
Je v tom nejaký kvalitatívny rozdiel?
Aký?
Mám dilemu s výberom, a toto pre seba pokladám za prvoradé pri výbere digitela.