Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
-
- Moderátor
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Následující diskuse o zkušenostech s obchodem Exapro byla přesunuta do viewtopic.php?f=3&t=3194
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
radost z opravy K5 netrvala dlho ..... zavada sa zacina zasa sem tam prejavovat (bola vymenena zakladna doska) a vsetky objektivy si ostria kam chcu, musi to mat niekde okolo +9 aby sa to trafilo
pentax to zacina od K7 celkom flakat, K10D a K20D fotia doteraz bez sebemensich problemov (az na neduhy pentaxu z tej doby)
pentax to zacina od K7 celkom flakat, K10D a K20D fotia doteraz bez sebemensich problemov (az na neduhy pentaxu z tej doby)
...tak to je fakt smola, moja K5 beží zatiaľ bezproblémovo cca 30tis obrázkov...,K7 okolo 40tis. to musela byť chybná séria...
K5 od března 2011. Nyní během 2 týdnů rapidní zhoršení čitelnosti horního LCD displeje při pokojové teplotě. Hodnoty jsou nečitelné. Foťák nebyl v mrazu ani ve vodě, zacházení jako v bavlnce. Uvidím, co v servise, časová prodleva mi celkem vadí, limituje.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
bobo2, tato vadna seria sposobila ,ze posledny pentaxak ktoreho poznam osobne a ma pentax od mojho detstva + mame doma par mikin pentax a rozne malickosti
.....uz je v podstate rozhodnuty zmenit znacku a ist za "mnou" ...
telo K5 je zabalene a nachystane do exapro .... zasa ta ista zavada po vymene dosky + pri foteni v ateliery si fotoaparat nedrzi manualne nastavenu WB, raz je to do tepla potom do ruzova a od ruzova by to byt teda nemalo podla nastavenej hodnoty a bonus navyse je ze AF je pouzitelny od f3,5 ak je v menu nastaveny posun ostrenia na +9
zatial to vyzera tak,ze dostane uplne novy fotoaparat ale ......

telo K5 je zabalene a nachystane do exapro .... zasa ta ista zavada po vymene dosky + pri foteni v ateliery si fotoaparat nedrzi manualne nastavenu WB, raz je to do tepla potom do ruzova a od ruzova by to byt teda nemalo podla nastavenej hodnoty a bonus navyse je ze AF je pouzitelny od f3,5 ak je v menu nastaveny posun ostrenia na +9
zatial to vyzera tak,ze dostane uplne novy fotoaparat ale ......

...ady: ...ten nový model 1D-X vyzerá dobre...u Pentaxu nemáme žiadnu víziu čo bude ďalej...začínam rozpredávať veci, ktoré veľmi nepoužívam...zdá sa mi v ostatnom čase, že menej je niekedy viac ...
1Dx vypadá jako nejlepší volba pro profi sportovní fotografy. Ale na výlet bych 1,5kg cihlu nosit nechtěl. Je škoda, že Pentax nenabízí možnost profi těla. Takhle každý, kdo fotograficky "doroste" musí hledat možnost růstu jinde. Jako třeba Adam, který fotí super portréty, nebo náš ex-pentax friend ammiga (jako ex pentax, ne ex friend).
Možná to Ricoh změní, možná ne. Já zatím nefotil v situaci, kdy by K-5 nestačila, ale taky může přijít den, kdy moje Canon výbava převáží nad Pentaxí.
Možná to Ricoh změní, možná ne. Já zatím nefotil v situaci, kdy by K-5 nestačila, ale taky může přijít den, kdy moje Canon výbava převáží nad Pentaxí.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
bobo2, jj ten novy Canon je ako z rise snov
2xCF slot, ethernet slot a max ISO v zaklade 51k rozsiritelne az na 200k
takze mam motivaciu na dalsie roky
teraz mam 2x5DMKII + 60D a spokojnost maximalna

takze mam motivaciu na dalsie roky

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tato situacia s pentaxom ma mrzi dodnes hlavne preto,ze pentax mal FF digi telo ako prvy a aj kopu objektivov k tomu ale zrejme je to vazne financne narocny špás vyrobit FF telo, nasadit mu konkurencie schopnu cenu + cele PR okolo toho a hlavne presvedcit ludi aby do neho isli ... este donedavna pamatam na silacke reci Sony ked pustali na trh A900,ze sa behom par rokov stanu lidrom v profi segmente ......
elho_cid píše:1Dx vypadá jako nejlepší volba pro profi sportovní fotografy. Ale na výlet bych 1,5kg cihlu nosit nechtěl. Je škoda, že Pentax nenabízí možnost profi těla. Takhle každý, kdo fotograficky "doroste" musí hledat možnost růstu jinde. Jako třeba Adam, který fotí super portréty, nebo náš ex-pentax friend ammiga (jako ex pentax, ne ex friend).
ady: ...takže sa darí...pamätám sa na to rozhodovanie a potom si do toho skočil....k tomu aby fotograf "dorástol" treba asi mať odvahu začať sa tomu venovať naplno, ale mať pri tom aj kúsok šťastia...ady píše:bobo2, jj ten novy Canon je ako z rise snov2xCF slot, ethernet slot a max ISO v zaklade 51k rozsiritelne az na 200k
![]()
takze mam motivaciu na dalsie roky![]()
ja půjdu opačným směrem. K-5 za Q, na ty moje sr*čky to stačí.
1Dx vypadá krutě, do přírody je to ale k ničemu. Ady. sem nevěděl že jsi P vyměnil za C. fotky máš dost dobré. 

http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
...máš parádne fotky, za Q by som to nemenil....Veľkosť tela, ergonómia a ovládanie je u Pentaxu výborné, možno aj najlepšie/určite by potvrdil aj Ady/,.... ja stále verím v šikovné telo s FF od Pentaxu...ale K5 ma nelimituje...
to byl takový můj vtípek.
K-5 by sem za nic neměnil. Mám odzkoušené skoro všechny zrcadla od všech značek od roku 2010 a K-5 bych za nic nevyměnil. Na video by se mi líbila A77, ale je to velká těžká kráva. 

http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
cunesk8, dakujem 
ja dufam, ricoh spravi nieco ako je ten kompakt kde sa meni bajonet + snimac naraz, spravit nieco take s bajonetom K by nebolo zle
ale co sa tyka triedy novych kompaktov tak u mna jednoznacne vedie Fuji X100, mat zbytocnych 999 EUR tak mam fotak na cesty a take to domaciii zvykaniiii
este k ergonomii pentax vs. canon, najidealnejsie by bolo to nejako sklbit, na canon som si zvykol a teraz mam problemy s pentaxom
kazdopadne by mohol canon dat mirror lock up niekde meje zasite do menu aj ked sa da teda preniest do vlastneho menu a potom na dve stlacenia je on ale nieco ako autoISO ako je u pentaxu pri canone nehrozi, bol to luxus nastavit clonu, cas, rozsah iso a v pohode som fotil ... mat taketo nieco na 5DMKII by bol sen pri jeho schopnostiach ked bezne fotim na 6400 alebo 12800

ja dufam, ricoh spravi nieco ako je ten kompakt kde sa meni bajonet + snimac naraz, spravit nieco take s bajonetom K by nebolo zle

ale co sa tyka triedy novych kompaktov tak u mna jednoznacne vedie Fuji X100, mat zbytocnych 999 EUR tak mam fotak na cesty a take to domaciii zvykaniiii

este k ergonomii pentax vs. canon, najidealnejsie by bolo to nejako sklbit, na canon som si zvykol a teraz mam problemy s pentaxom

-
- Pokročilý uživatel
No - je trošku větší než K5, ale je proti ní poznatelně lehčí ... Otázka je jak bude vypadat šum při vysokým ISO ...cunesk8 píše:... na video by se mi líbila A77, ale je to velká těžká kráva.
Já na A77 čekal víc než rok - a nakonec jsem si koupil K5. Nelituju. Kdyby do A77 dali tenhle luxusní 16ti megovej čip co je v A55 nebo upravenej v naší K5, byl bych na vážkách, jestli litovat či ne ...

Pevně doufám, že Pentax nezaspí a vyvine taky nějaký stroj této technologie s pevným "polopropustným" zrcadlem - myslím, že tohle je budoucnost zrcadlovek ... Jen nesmí být tak prťavé velikosti jako A55 (A33, A35) páč pak je to jak hračka a ve velký ruce nedržitelný.
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...