Pentax K-5
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-5
Jsou chvile, kdybych dal nevim co za to, aby moje K10D mela take LV...o vikendu jsem se na horach musel plazit po kolenou u stativu a balancovat pritom na hrane potoka...navic by se mi nekdy hodilo to ostreni, protoze AF se casteji netrefi nez se trefi ( cip mam trochu mimo osu objektivu, takze ostreni je trochu problem a BF s FF se strida podle nalady tela...asi poputuje na sestelovani do servisu)...pri detekci kontrastu uz precejen ostri podle toho co je ostre na cipu a ne na AF senzoru a to se nekdy velmi hodi...hlavne ze stativu
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
-
- Pokročilý uživatel
LV je fajn, ale jsou chvíle, kdy to není ideální ...
V divadle to ruší okolí, a s těžším sklem (kdekoli) za chvilku upadnou ruce
A někdy na LV prostě jen není nálada
Proto jsem chtě poznatky ze zvětšujícího okuláru ...
Návod na výrobu astigmatiské úpravy je super - a věřím, že ho pár lidí uvítá
V divadle to ruší okolí, a s těžším sklem (kdekoli) za chvilku upadnou ruce
A někdy na LV prostě jen není nálada
Proto jsem chtě poznatky ze zvětšujícího okuláru ...
Návod na výrobu astigmatiské úpravy je super - a věřím, že ho pár lidí uvítá
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
Ahojte, nechcem zakladať novú tému, tak píšem sem.
Som úplne nový užívateľ K-5 s 18-135 WR objektívom a chcel by som opýtať na jeden problém...
Všimol som si, že keď zoomujem, tak mi od zadného voliaceho kolečka ide vzduch, zároveň to tak aj sviští (správa sa to ako pumpička na nafúknutie pneu od bicykla). Ide mi o to, že či je to normálne (či to aj Vám robí), lebo ak to ma byť utesnené proti vode, prachu, tak som si teraz nie istý, či to zadné voliace kolečko je v poriadku utesnené...
Ďakujem za všetky postrehy
Som úplne nový užívateľ K-5 s 18-135 WR objektívom a chcel by som opýtať na jeden problém...
Všimol som si, že keď zoomujem, tak mi od zadného voliaceho kolečka ide vzduch, zároveň to tak aj sviští (správa sa to ako pumpička na nafúknutie pneu od bicykla). Ide mi o to, že či je to normálne (či to aj Vám robí), lebo ak to ma byť utesnené proti vode, prachu, tak som si teraz nie istý, či to zadné voliace kolečko je v poriadku utesnené...
Ďakujem za všetky postrehy
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
nezabudaj, ze to mas vode a prachu odolne - to neznamena ze je to vodotesne a uz vobec nie vzduchotesne. Jednoducho povedane, kad fotak budes sprchovat s nasadenym wr objektivom, nic sa nestane. Ak ho ponoris do vody, tak sa voda do fotaku alebo skla moze a aj dostane.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Pokročilý uživatel
Já na své K5 nic podobného nepozoruju, ale možná mám jen moc malý zoom (Tamron 17-50)PentaxFan píše:... keď zoomujem, tak mi od zadného voliaceho kolečka ide vzduch, zároveň to tak aj sviští ... správa sa to ako pumpička na nafúknutie pneu od bicykla ...
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
tamron není WR, takže funí objektiv.
Samozřejmě bigfoot má pravdu, pokud by to mělo být hermeticky uzavřené, stálo by to daleko víc a nebylo by z principu lehké měnit objem při zoomování (vzniká podtlak, objektiv by se vracel do polohy kdy je vnitřní tlak vyrovnaný s atmosférickým).
Samozřejmě bigfoot má pravdu, pokud by to mělo být hermeticky uzavřené, stálo by to daleko víc a nebylo by z principu lehké měnit objem při zoomování (vzniká podtlak, objektiv by se vracel do polohy kdy je vnitřní tlak vyrovnaný s atmosférickým).
-
- Pokročilý uživatel
U stánku jsem prohlížel nový Digifoto a ani v lákadlech na další dobnový číslo ještě neni naplánovaná recenze K5. Podle doby testování to vypadá to, že jedno z budoucích čísel DF bude celý věnováno pentaxu
Čosiiiii, však to by vstúpol predaj Pentaxu možno o 1% a to si na triko Pentax nevezme!
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nebo v tom jsou nějací mediální kmotři, kteří podlehli tlaku C+N loby, aby tu recenzi v DigiFotu stáhli a nikdy neuveřejnili
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny šťastné majitele Pentaxu K-5 a hlásím se do této skupiny šťastlivců Koupil jsem jí v setu s objektivem 18-135 v e-shopu Aaron.Zvláštní na tom bylo asi jen to,že jsem to koupil den před tím nepříjemným zdražením a také to,že jsem měl tento set do týdne doma.A to jsem to kupoval ještě na bezúročné splátky a dost se zdržel s papírováním.No každopádně už jí mám doma a první dojmy jsou výborné.Trochu mne jen "vyděsila" nazvyklé tichá práce AF i samotného objektivu.Vždycky mám pocit,že ten fotoaparát nic nedělá a musím si na to zvyknout .
Sony A7R V+Sony A7C R
Sony FE 200-600 G+FE 90mm f/2,8G Macro+Zeiss Batis 18/2,8+85/1,8++Voigtlander 10/5,6+15/4,5+21/1,4+35/2+50/2+Tamron 28-200/2,8-5,6
Sony FE 200-600 G+FE 90mm f/2,8G Macro+Zeiss Batis 18/2,8+85/1,8++Voigtlander 10/5,6+15/4,5+21/1,4+35/2+50/2+Tamron 28-200/2,8-5,6
Pentax marketing je trochu zvlastni...kvuli necistotam na cipu se rozhodli dat prednost pred recenzemi a reklamou novym majitelum postizenych K5. Takze nyni se vymenuji vadne K5-ky a az bude dost novych tel, tak je teprve poskytnou na recenze. V Digifotu proto nyni cekaji az jim zastoupeni Pentaxu konecne doda telo na testovani...obavam se, ze se recenze jen tak nedockameChotouchovak píše:U stánku jsem prohlížel nový Digifoto a ani v lákadlech na další dobnový číslo ještě neni naplánovaná recenze K5. Podle doby testování to vypadá to, že jedno z budoucích čísel DF bude celý věnováno pentaxu
http://digiarena.e15.cz/vychazi-digifot ... howforum=1&
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58
Áno je to na zastúpení značky, aby ju čo najskôr ponúkla na recenzie je to pre jej marketingové dobro a samozrejme zisk. Ale neviem o tom, aby sa recenzia musela robiť s kusom poskytnutým oficiálnym zastupiteľom. K5 je už dlho na trhu na podobné výhovorky časopisu....skôr to vidím na tlak "jedničiek" v predajnosti...
-
- Pokročilý uživatel
Tak nám už to může bejt docela jedno , ale věřim, že pro lidi co jsou na vážkách jestli koupit nebo ne a nejsou to takoví internetoví maniaci by to při rozhodování pomohlo. V podstatě si myslim, že je i dobře, že se jim nedostal do ruky model z první várky a taky před vydáním poslední aktualizace, protože by to asi hodnocení docela uškodilo. Momentálně po nahrání fw 1.03 mi přijde všechno v pohodě.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny, hlásím se do klubu. Po K-5 jsem pokukoval už od loňského roku (včetně tohoto klubu), dnes jsem ho konečně koupil, tak jsem se i tady zaregistroval. Z foťáku jsem nadšený, nemůžu se dočkat prvních fotografií venku (přivezl jsem ho večer). Předtím jsem měl 5 let (a stále ještě mám) Fuji Finepix S9500 a za tu dobu jsem se s ním cosi naučil a začaly mi chybět pokročilejší funkce. Pentax vybrán po dlouhýýýých večerech čtení recenzí a diskuzí, zvítězil nad canikony v této cenové hladině. Tak věřím, že jsem snad vybral dobře, a i kdyby ne, tak určitě jo:-) Vypadá to, že je to sakra velký skok proti té Fujině. Je to moje první zrcadlo (konečně!) Ani nevím, proč to sem všechno píšu, ale mám z něj takovou radost, že jsem se musel podělit Budu zde sosat moudra.
...Nikdy se nebojme vzdát se dobrého pro lepší...