Pentax K-5 II a K-5 IIs - vseobecna diskuse

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: nový Pentax K-5 II a K-5 IIs

Příspěvek od matak77 » 12 zář 2012, 08:41

ano koupil jsem si fotoaparát na focení, čim víc funkcí - tím větší křáp. a co máš za skla? u tebe předpokládám jeden zoom 10-1000mm :D
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 12 zář 2012, 08:49

Důvod ke kritice? Když hodinky s vodotryskem jsou za padesát korun a třeba Omegy za padesát tisíc nemají vodotrysk, je to důvod ke kritice? :lol:

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 12 zář 2012, 08:56

matak77 píše:ano koupil jsem si fotoaparát na focení, čim víc funkcí - tím větší křáp. a co máš za skla? u tebe předpokládám jeden zoom 10-1000mm :D
co to je za postiženej způsob komunikace?

miky má naprostou pravdu. Je uplně jedno, jestli zrovna ty video nepotřebuješ. V dnešní době je to standard a DLSR k nátáčení umožňuje i to, co by normálního smrtelníka zruinovalo - pracovat při videu s hloubkou ostrosti.

Pentax komprimovat video umí. Bohužel to značí hlavně fakt, že se pokusil K-5 II jen zrecyklovat aniž by drbal do elektroniky foťáku. Taky nevím, jestli se vývoj zastavil před dvěma lety, že nám zůstala obrazová kvalita (sice výborná, ale dva roky vývoje jsou dva roky vývoje). Nehledě na to, že já ten posun tak moc neregistruju už od doby K-x.

Osobně si myslím, že 16 Mpx je na APS-C ideál a teď by bylo už jen lepší zvyšovat odstup od šumu. To bychom za chvilku potřebovali, aby nám ty skla kreslily nejlíp při f/4.0-f/5.6.

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 12 zář 2012, 09:01

Tuším že matak77 chtěl jen říct, že výrobci fotoaparátů by se měli zaměřit podle něj hlavně na to, aby dotáhli k dokonalosti funkce základní a nevymýšleli místo toho, co že by se do toho "fotoaparátu" dalo ještě vrazit. Různé funkce k videu můžou být příjemný bonus, ale ne stavební kámen toho, ke které značce půjdu, no ne? :wink:

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 12 zář 2012, 09:08

Tak si to ode mě přečti ještě jednou: Pentax u K-30 ukázal, že video je schopnej do foťáku dodat tak, jak je to standardem u ostatních značek. To není otázka toho, že musí vyvinout něco novýho.

Nevím, kam bychom se dostali, kdyby výrobci měli dotahovat do konce jen ty základní funkce - to je snad jen focení.
Snad je k té recyklaci donutilo jen to, že K-5 měla pod Hoya pošramocenou pověst a tak radši vydají novej model, kterej nebude mít známý problémy.

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 12 zář 2012, 09:08

proč postiženej? snažim se upozornit na fakt (kterej chápe třeba Leica) že čím univerzálnější uděláš foťák, tím jsou jednotlivý výstupy horší - je to prostě křáp. Co na tom nechápeš? Prej postiženej :D hele nekoupil on ten zoom od tebe?

- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 12 zář 2012, 09:09

Mara42: díky... sám bych asi už neměl sílu to psát znovu :-).

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 12 zář 2012, 09:15

to sou bláboly. Bohužel, Leica je v trochu jiným postavení než Pentax. Pokud to nechápeš, asi se z této diskuze zase odloučím (že já vůbec zkoušel na něco tady reagovat).

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 12 zář 2012, 09:17

matak77 píše:proč postiženej? snažim se upozornit na fakt (kterej chápe třeba Leica) že čím univerzálnější uděláš foťák, tím jsou jednotlivý výstupy horší - je to prostě křáp. Co na tom nechápeš? Prej postiženej :D hele nekoupil on ten zoom od tebe?
Je mnoho přístupů... Pentax dělá víceméně spotřební elektroniku.

Pokud dělá foťák, jako je K5... jeho funkce mají být dotažené na stejný level jako u konkurence. Pokud by jsi někdy nějakou Leicu držel v ruce, možná by jsi si všiml, že nedotažené funkce vůbec neobsahuje. Ale to co na ní je, je 100%.

Hlavně jde ale Leica úplně jiným směrem, než Pentax. Pokud Pentax udělá nekompromisní tělo postavení na CCD čipu, asi ho těžko bude někdo kritizovat za absenci videa. Pokud ale použije levný spotřební čip (jako ostatní výrobci) a foťák nebude zvládat ve stejné kvalitě funkce, kteří ostatní zvládají... je to prostě důvod ke kritice. Zvlášť v tomto případě.

A btw... je to postiženej druh komunikace. Já dávám věcné argumenty, Ty bláboly. Až utratíš za fotografickou výbavu 1/100 toho, co já... tak pak mi piš něco o 10-1000 zoomu.

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 12 zář 2012, 09:20

vidíš to a já jsem myslel že Leica i Pentax dělaj fotoaparáty a jde jim hlavně o kvalitu fotek, proto verze bez LP filtru, proto nová povrchová uprava skel. ale ty mi to určitě vysvětlíš jak moc se pletu a bylo by nejlepší do K-5 integrovat rádio a toustovač.

- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 12 zář 2012, 09:23

tak to sem napiš kolik a za co si utratil, ať se z toho podělám :D

- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 12 zář 2012, 09:24

ypres.bass píše:popravdě od dob K10D nepřišel model který by mne přiměl uvažovat nad výměnou (tu K7 mám kvůli tomu že jsem ji vyměnil za objektiv, tak jsem do toho upgrade nakonec šel)
takže pro mne je to jasné, kvalitativní skok nahoru pro mne představuje pouze 645D nebo FF a na ty nemám
Myslim, ze rozdil mezi K10 a K5 respektive K5II je obrovsky. Minimalne co se tyce dynamickeho rozsahu. Uz kvuli tomu se vyplati prejit na K5. Ja jen doufam, ze se zvysi kvalita vystupni kontroly a zvysi se presnost AF.
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 12 zář 2012, 09:28

Fotoaparáty dělá i Canon, Nikon, Sony, Samsung a vlastně i Iphone je taky fotoaparát.

Výrobce je nedělá tak, aby tam byla co nejvyšší kvalita fotek. Výrobce je dělá tak, aby to zaujalo jeho zákazníky a saturovalo jejich potřeby.

A některý zákazník chce foťák s nekompromisní kvalitou a nevadí mu, že bude ostřit MF a nebude mít žádné další funkce. Některý zákazník se spokojí s o něco menší kvalitou, ale potřebuje AF na focení sportu. Jiný zákazník zase chce, aby jeho foťák natáčel i video a byl vhodný pro mnoho příležitostí. Uživatel iPhone zase chce, aby mohl i telefonovat a občas si cvaknout nějakou momentku.

Pentax je v kategorii výrobců, kteří se nezaměřují na nekompromisní kvalitu, ale nabízejí stroje se širokou škálou využití.

Tahle debata je dál lichá. Pokud chceš stroj zaměřený opravdu na pure kvalitu, musíš sáhnout úplně jinam než k Pentaxu a už vůbec ne k modelu K5.

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 12 zář 2012, 09:43

moment moment! ja jsem s K-5 spokojenej, to ty tady fňukáš že nemá budík a toustovač, aby bylo jasno! jinak když si to po sobě přečteš, tak už by ti snad mohlo dojít že Pentax dělá foťáky jinak než ty sis usmyslel. Co ty skla? Nebo jenom kecáš? Třeba bych je od tebe vzal, abys mohl spokojeně přejít k jiný značce ;-)

- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 12 zář 2012, 09:57

Tenhle styl Tvých odpovědí nestojí za další komentář... ;-).

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“