...já začínám mít pocit, že základní řady skel N i C nejsou špatná, ale dost často se přeceňují.. jak tecnicky, tak i finančně.... s PX sklama si myslím můžeme gratulovat.. jak se základními, tak výbornými STAR a skvostnými Ltd... ale co je reference..?? CarlZeiss..?? Možná.... pak by mě zajímalo, jak daleko jsou od nich jednotliví výrobci.. PX, C či N... potíž jejich skel je v ceně.. ne že by byla tak extrémní jako u některých jiných výrobců... ale přeci jen.. nejsou za pusu.. na druhou stranu.. co vzít..?? DA*55/1,4 SDM nebo za obdobnou cenu manuální 50/1,4 od CZ..??
...a nebo to je celé kravina a posuzujeme tu procentuální či dokonce zlomkové rozdíly v kvalitě...
....zase paralela k autům... v sobotu jsem se chvíli díval na TOP Gear... Jerry se tam dostal s nějakým sedanem od Jaguáru pod 10 minut přesně 9:59) na Nürburgringu... a nějaká testovací jezdkyně, která tento okruh zná jak vlastní boty se do něj navážela, že ho překoná s obyčejnou dodávkou... první jízda... Ford Tranzit, nějaký standard, řidič + spolujezdec.. čas 10'23"... z Tranzitu šly ven všechny věco, co nebyly potřeba.. ztůstala jen sedačka řidiče... ani spolujezdec nejel.. a domluvili si, že před nimi jel okruhový Viper, aby jim rozrážel vzduch... výsledek: 10'08"...
...a teď, jak se na to dívat...?? Jako že je Tranzit sračka, když ani s perfektním řidičem nedokázal porazit Jaguára..?? Nebo, že je úžasný, že plechová škatule pro přepravu zboží dokázala držet krok se sportovním sedanem..?? (vsuvka, na okruhu jelo více vozů naráz i mnohem zvučnějších jmen a bylo zajímavé pozorovat, jak je předjíždí dodávka - zpětná paralela k fotografům, kteří mají výbornou techniku, ale stejně fotí sračky)... kde je pravda..?? Kdo bude vítěz...?? Lehoučký Lotus Elise s malým a relativně nevýkonným motorem nebo těžký Viper z 500 koni pod kapotou... ale zároveň s lekými setrvačnými silami...??.. to se prostě nedá určit..... musí být dané ještě i podmínky... v zatáčkovitém terénu pravděpodobně dostane Viper od Lotusu nářez... jakmile je postavíte na dráhu, jako je třeba Laguna Seca.. Lotus nebude mít šanci...
....tak jak to je se skly.. těly... auto fokusy...??
Nehodnotím skla.. nehodnotím těla.... jen si poslední dobou myslím, že se moc kecá a málo fotí..

)))
OK.. mám asi trochu mžnost si sem tam focením přivydělat, tak taky zjišťuji info o tom, jak se chová veterán DA 16-45/4 s moderními těly (K-x), abych věděl, co můžu čekat... ale jako to nakonec bude se stejně dozvím, až tu sestavu vezmu a poprvé s ní půjdu do akce... a i tak si myslím, že to nebude jen a jen o tom skle a tom těle...
UF.. taky už moc kecám...