Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Niektorí to čistenie ani nepočujú, je to vo vyšších tónoch. Odtlačok bude asi po zásahu do objektívu. Predpokladám, že ho vidíš iba, ak nie je zaostrené na 300mm.
-
- Pokročilý uživatel
Díky za odpovědi, pánové ...
Takže jsem možná plašil zbytečně ...
Další 2 cykly prachotřesu a následného varování prachu nakonec ukázaly (napoprvé skoro a napodruhé už úplně) čistej snímač ... Slyšet fakt není nic - a to jsem si myslel, že jako muzikant mám uši vycvičený, abych slyšel ...
...
Nad zbytkem budu ještě bádat - uvidím
Takže jsem možná plašil zbytečně ...
Další 2 cykly prachotřesu a následného varování prachu nakonec ukázaly (napoprvé skoro a napodruhé už úplně) čistej snímač ... Slyšet fakt není nic - a to jsem si myslel, že jako muzikant mám uši vycvičený, abych slyšel ...

...
Nad zbytkem budu ještě bádat - uvidím

... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- Významný člen
Jenom dotaz: určitě máš zaškrtnutou položku v nastavení Odstranění prachu - "Start akce" ? Protože během čtrnácti dnů používání (a zřejmě vypínání/zapínání) K-5 by se nemělo shromáždit na senzoru tolik prachu, že bys musel zvlášť nechávat ultrazvukem odstraňovat - vždyť stačilo, jak píšeš, dvakrát zapnout ?
Jsou na to různé názory, já např. nechávám zaškrtnutý...
Jsou na to různé názory, já např. nechávám zaškrtnutý...
Pavel
-
- Pokročilý uživatel
Ahoj všem - ještě jednou díky.
Cport: Ano - taky myslím, že to opravdu bude na matnici - po hodně zevrubném zkoumání jsem to viděl i tím Tamronem - očividně se to chová tak, že čím delší ohnisko - tím zřetelněji je to vidět, ale přitom se rozměry toho prachu ani otisků nezvětšují. A na zkušební fotce čistě cílé plochy není vidět nic.
Fresnelova čočka mě vůbec nenapadla - dík za tip - aspoň je vidět, že ptát se má smysl. Sice člověk vypadá jako Neználek (jemně řečeno), ale aspoň uklidní své nitro a rozšíří si obzory
Pavel41:
Ano - start akce mám zaškrtnuto
Přesto tam skutečně něco bylo a solo spuštění to odstranilo 
Cport: Ano - taky myslím, že to opravdu bude na matnici - po hodně zevrubném zkoumání jsem to viděl i tím Tamronem - očividně se to chová tak, že čím delší ohnisko - tím zřetelněji je to vidět, ale přitom se rozměry toho prachu ani otisků nezvětšují. A na zkušební fotce čistě cílé plochy není vidět nic.
Fresnelova čočka mě vůbec nenapadla - dík za tip - aspoň je vidět, že ptát se má smysl. Sice člověk vypadá jako Neználek (jemně řečeno), ale aspoň uklidní své nitro a rozšíří si obzory

Pavel41:

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Balonek, ktery se vubec nehodi na snimac se ovsem skvele hodi prave na vyndanou matnici
jde lehce vyndat pinzetou.

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
nahodou ten tvoj odlacok prsta niesu take do stredu sustredene kruznice? lebo to ma matnica normalne a ked mas dobre oko tak to je vidiet!
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Pokročilý uživatel
... otisk na matnici je skutečně tak jak píšete - i když mám divné oko - neb nevidím soustředné kružnice ale i při nejbedlivějším zkoumání jen trojúhelníkovou výseč od středu směrem vzhůru a od středu směrem dolů ... 

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak mi konečně vyměnili K5 kvůli bordelu na snímači
čekal jsem celý měsíc, dával jsem to až 3. března i kvůli tomu, že jsem nechtěl čekat ve frontě
nakonec až v den skončení lhůty mi oznámili, že dostanu nový kus. ale auto je v zácpě, takže až den po
no, jsem trochu to.. ale hlavně, že ji mám doma. Má číslo na 400, čip je čistej (kupodivu i bez známky prachu) stejně jako matnice (na prvním kusu jsem měl nějaký chloupek či co už z výroby, byl asi pod ní, jelikož jsem ho nenašel)
-> jsem zvědav, jak dlouho mi to vydrží
FW už byl nahranej 1.03
a hlavně shutter count ukazoval skutečně na prvním snímku 1, ne nějakých 230
Kupoval jsem v alze
čekal jsem celý měsíc, dával jsem to až 3. března i kvůli tomu, že jsem nechtěl čekat ve frontě

nakonec až v den skončení lhůty mi oznámili, že dostanu nový kus. ale auto je v zácpě, takže až den po

no, jsem trochu to.. ale hlavně, že ji mám doma. Má číslo na 400, čip je čistej (kupodivu i bez známky prachu) stejně jako matnice (na prvním kusu jsem měl nějaký chloupek či co už z výroby, byl asi pod ní, jelikož jsem ho nenašel)
-> jsem zvědav, jak dlouho mi to vydrží
FW už byl nahranej 1.03
a hlavně shutter count ukazoval skutečně na prvním snímku 1, ne nějakých 230
Kupoval jsem v alze
-
- Pokročilý uživatel
po vydání posledního firmwaru tohle vlákno nějak upadá 

No tak já něco napíšu
. Nebyl jsem si jistý smítky na čipu, tak jsem poslal na reklamaci. Ukázalo se, že opravdu stačilo vyčistit. To je plus. Mínus je, že se foťák vrátil se smítkem větším a lépe viditelným, na místě, kde předtím nebylo
. Jelikož vím, že jde o smetí, zatím řeším v klidu photoshopem. Až toho tam bude víc, koupím si tu lepící tyčinku.

Zdenek
Takze spina na snimaci, ff a bf pri umelom svetle vyriesene? A shutter blur pri K5 bolo? Uz je cas na kupu?
všetko je vyriešené..., aj keby nebolo nič z toho, nič by som nespozoroval...na reálne fotenie no problem.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Zustava problem hlavni... celkova ostudna (ne)dostupnost cehokoliv od pentaxu u nas (a celkove)
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
netrep voloviny, dostupne je vsetko a vzdy... uz to niesu casy spred 5 rokov 

...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Netrep sam a zkus si sehnat treba DA*60-250/4. Myslim tim fyzicky sehnat a ne jen videt v nabidce e-shopu. Kde ho ale ve skutecnosti nebudou schopni dyl jak pul roku sehnat.
Totez K5+18-135 ktery mam v Brne objednany od ledna a mimo 1-3 kusu jednou za mesic co skonci v Prazskym vkfoto dojde do CR velky kulovy a jeste mezitim z Pentecu zvedli cenu o 4 litry.
Od doby kdy jsem pres tri mesice cekal na K10 a dockal se az K20 se to nikam nepohnulo.
Na DFA100/2.8 WR makrac do labiny je cekacka cca 2 tydny a to byl zrovna nejaky v Praze a slo ho zablokovat a stahnout.
To je v dnesni dobe naprosto katastrofalni ostudnej a sebevrazednej system. Pak se muze Pentax divit ze to tak malo lidi je ochotny v obchode nabizet zakaznikum a ze to tak malo lidi kupuje. Vzdyt i blbej balicek sroubovaku z hongkongu dorazi do tydne od objednani.
Totez K5+18-135 ktery mam v Brne objednany od ledna a mimo 1-3 kusu jednou za mesic co skonci v Prazskym vkfoto dojde do CR velky kulovy a jeste mezitim z Pentecu zvedli cenu o 4 litry.
Od doby kdy jsem pres tri mesice cekal na K10 a dockal se az K20 se to nikam nepohnulo.
Na DFA100/2.8 WR makrac do labiny je cekacka cca 2 tydny a to byl zrovna nejaky v Praze a slo ho zablokovat a stahnout.
To je v dnesni dobe naprosto katastrofalni ostudnej a sebevrazednej system. Pak se muze Pentax divit ze to tak malo lidi je ochotny v obchode nabizet zakaznikum a ze to tak malo lidi kupuje. Vzdyt i blbej balicek sroubovaku z hongkongu dorazi do tydne od objednani.