... tak jsem myslel, že budu mít kliku a reklamacím se vyhnu ...
Ale při pokusu o spuštění prachotřasu se nic neděje - resp. na monitoru proběhne hláška jako že ano, ale žádný zvuk ani žádný chvění nebo jakákoli rozpoznatelná akce se neděje ...
Systém varování prachu mi celý den hlásí, že nemůže být vykonáno - až teď večer mi poprvé ukázal různá smítka ...
A ještě jedna pro mne záhada (ale jsem začátečník - třeba to budete vědět čím to může být)
Koupil jsem druhoruční Sigmu 70-300 APO Macro a vše funguje - ale s ní vidím v hledáčku šílený nános prachu - jako by vedle bouchly kamna (čili zcela pravidelná vrstva - rovnoměrná po celé ploše)- a ve spodní části dokonce dva malé otisky prstů. Není to špínou na čočce objektivu (ani přední - ani zadní) - leda by to bylo zevnitř ??? Když nasadím Tamrona nic takového nepozoruju. Objektiv byl ale inzerován jako prakticky nový a skutečně tak i vypadá ...
Ale myslím, že snímačem by to být nemělo - protože nejen, že tolik prachu jsem snad ještě za těch 14 dnů co foťák mám nepotkal, ale ani jsem (pochopitelně) na snímač nesahal ...