Mě to připadá jako normální špína. Ty pod sklem byly kroužky, tohle jsou tečky. Doporučuju pořídit O-ICK kit, pokud tě to štve.zdeny píše:Můžete někdo kdo máte zkušenosti s fleky na čipu mrknout co to je?
https://picasaweb.google.com/1177109638 ... directlink
Varování prachu tam nic nevidí.
Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Vážení přátelé tohoto fora.Psal jsem s nadšením o poměrně rychlé výměně těla.Bohužel po zkouškách s několika objektivy jsem skvrnu na čipu zase našel.Před výměnou byla téměř přesně ve středu,teď ji mám v levém spodním kvadrantu.Což je jistě lepší a také není tak markantí.Každopádně mám pocit ( možná slyším trávu rúst ),že nové tělo rychleji ostří,ale hlavně přesně.Porovnával jsem snímky starého těla s novými a je to nebe a dudy.Rozhodl jsem se už nereklamovat.Sice mě to trochu sejří - cena není zanedbatelná,ale utratit 30 tisíc a mít foťák stále na Poště není žádná sláva.Ještě zkusím vyčistit čip,ale moc si neslibuji,skvrna má stejný charakter jako ta původní.Na druhou stranu musím konstatovat,že nebýt těchto stránek,by běžný uživatel o tomto problému vůbec nevěděl a v praxi by neclonil modré nebe na maximum.Touto poznámkou se nechci nikoho dotknout,je určitě dobře o problémech mluvit a vědět o nich.Děkuji za každý jiný názor.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je na jed.
Som zvedavy, do kedy vyriešia poslednu reklamaciu. Vidím to do leta. Do vtedy sa to bude stale objavovať.
Som zvedavy, do kedy vyriešia poslednu reklamaciu. Vidím to do leta. Do vtedy sa to bude stale objavovať.
RadekD, daj nejaký výrez z tej "škvrny".
Yoli,rád to udělám.Ale nevím jak.Pokud mi napíšeš přesný postup,ale jako pro pitomce - pomohu.Nejsem počítačový genius.
Nemusí to byť doslovne výrer, stačí, že niekde uploadneš-odošleš fotku, aby sme si to pozreli, napr. chod na http://imageshack.us/ tam daj browse nájdi ju vo svojom pc a potom daj upload now, potom sa ti po chvíli zobrazí nová stránka a tam nájdeš odkaz-link na tvoju fotku, ktorý zkopiruj a tu to vlož, ako text stačí.
Yoli,zní to pro mě dost složitě,ale zkusím to.Ale určitě ne dnes.Zítra se pokusím.
Druhý pokus zdá se vyšel.Snad Ti to pomůže.
Bud pokojný, to v ľavom dolnom je nečistota 
Ináč, ked chceš upraviť, alebo zmeniť príspevok, nemusíš vytvoriť nový, ale vpravo hore nad svojím príspevkom daj edit a možeš do dvoch hodín ešte zmeniť obsah príspevku, ako ja teraz

Ináč, ked chceš upraviť, alebo zmeniť príspevok, nemusíš vytvoriť nový, ale vpravo hore nad svojím príspevkom daj edit a možeš do dvoch hodín ešte zmeniť obsah príspevku, ako ja teraz

Zkoušel jsi detekci prachu z menu foťáku?RadekD píše:http://img52.imageshack.us/i/imgp0208y.jpg/
Zdenek
Pánové, nebuďte chytří a buďte rádi,že vůbec něco píšu
( vždy jsem vybraná fora pouze četl a s praxí nemám zkušenost ).Detekce prachu nic neukázala a jak jsem již výše napsal,skvrna má podobný charakter, ale menší,než původní.Čip zkusím vyčistit zítra,ale moc si neslibuji.Ať to dopadne jakkoli,reklamovat nebudu.Už mi to nepřipadá zásadní a mé,možná sujektivní, výše popsané plusy to nepřevýší.

Táké špiny cca 40-60 som štvrtok čistil na K10....2x som celý senzor prešiel origo lepkavou tyčinkou a je zase čistý.
Origo lepkavou tyčinku nemám.Už jsem měl za foťák opravdu velké výdaje a dát ještě cca 1100,-Kč za ulepenej klacík nehodlám.Mám green clean za 150,-Kč a tím to zítra zkusím.Pokud to nepomůže možná ještě zajdu za tím mamlasem do servisu ať to zkusí on.Ale nic mu nedám.Za tři dny od vyzvednutí nového těla čip prostě,dle mého,zahnojenej být nemůže.A hlavně už to nehodlám prožívat.Začínají být pěkné slunečné dny tak budu raději foti já,než pošťák s mým foťákem na cestě z Prahy bůh ví kam.