Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Zdravím všetkých. Konečne mám aparát zo servisu - novú K-5 doma, ktorú som reklamoval so zašpineným čipom. Aké bolo moje prekvapenie doma po prvých skúšobných fotkách. Aparát mal byť nový - nepoužitý !!! Prvá snímka mala číslo vysoko nad 9000. To znamená, použitý - síce opravený ale použitý cudzí fotoaparát. Keby to bol môj aparát, ktorý som poslal na opravu čipu s tým istým výrobným číslom, nepoviem nič. Ale toto mala byť výmena za nový fotoaparát. Nie použitý. Máte aj ostatní takúto skúsenosť?
Zoltan
-
- Pokročilý uživatel
Pokud si měl na kartě nějaký snímky třeba z K20 nebo jinýho těla, foťák bude pokračovat řadou dál. Mě se to u první K5 povedlo taky, podruhý už jsem si dal pozor a kartu naformátoval. Bohužel to asi nejde nijak resetovat.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to se mi taky povedlo. Neví někdo, jak to počítadlo resetovat?
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Do dodaného - opraveného - nového aparátu som vložil naformátovanú novú kartu s 0 snímkami. Nový aparát by tam nemal mať na počítadle nič, maximálne pár skúšobných záberov, ale nie takmer 10 000 záberov.
Zoltan
Skus si vo PhotoMe skontrolovat Shutter count. Potom si budes isty, ci to ma tolko zaberov alebo nie.
Zkus se podívat v programu PhotoME, kolik má nafoceno snímků, to by mohla být přesnější informace.Zoltan píše:Do dodaného - opraveného - nového aparátu som vložil naformátovanú novú kartu s 0 snímkami. Nový aparát by tam nemal mať na počítadle nič, maximálne pár skúšobných záberov, ale nie takmer 10 000 záberov.

M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
https://jenc.jecool.net/
Někdo se tu před časem ptal, co budou s těmi vrácenými těly dělat, tak už máme odpověď. Vymění čip a dají zpátky do oběhu. Aspoň to tak vypadá, z toho co píšeš.
.
EDIT: Tak jak čtu dále neměl jsem pravdu a to je dobře

EDIT: Tak jak čtu dále neměl jsem pravdu a to je dobře

Naposledy upravil(a) zdeny dne 03 bře 2011, 21:02, celkem upraveno 1 x.
Zdenek
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnesak mi volali ze servisu, prej něco našli na snímači. Tak mi vyměnili celé tělo... uvidím jak to bude s tím AFkem no.... 

Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pre Miro-s a ostatných. Touto cestou chcem jednak poďakovať za dobrú radu skontrolovať si skutočný počet snímok pomocou programu PhotoMe. Podľa tohoto by počet snímok v aparáte mal byť v poriadku, aj keď mi to teraz bude počítať od čísla 9312. Do Exapra zavolám zajtra, je možné, že tam strčili kartu s počtom snímok 9311 a mne to teda počíta od tohto čísla. Súčasne to bude aj pre nich asi poučenie. Pre ostatných, kdo by mal pochybnosť doporučujem tiež si to skontrolovať na PhotoME.
Zdá sa, že foťák je v poriadku. Ešte musím testovať, snáď sa neobjaví zase niečo.
Pekný večer všetkým.
Zdá sa, že foťák je v poriadku. Ešte musím testovať, snáď sa neobjaví zase niečo.
Pekný večer všetkým.
Zoltan
Fotkou nerobí jej číslo za IMGP
prečo by si mali dávať pozor na to? Do roka sa Ti aj trikrát prečíslujú fotky...

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No mal som na mysli, že ak niekto dostane naspäť nový foťák, aby si nevkladali nesformátovanú fotku s obrázkom, ak nechcú porušiť vlastné číslovanie počtu snímok. Inak máš pravdu, ide oto, aby foťák fungoval spoľahlivo a dlho.
Zoltan
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No jsem zvědav jak mi příjde K5 domů. Kouknu kolik má na nacvakáno, doufám že 0. Prý mi vyměnili tělo, tak uvidíme jak poctiví jsou..,
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
-
- Pokročilý uživatel
Zoltan na nastavenie cislovania skus ist do menu 1 cislo polozka 5, pamet a uplne na konci je c.suboru ked to odfajknes cisluje od 1,2,3 ..... no a potom to mozes znova zafajknutZoltan píše:No mal som na mysli, že ak niekto dostane naspäť nový foťák, aby si nevkladali nesformátovanú fotku s obrázkom, ak nechcú porušiť vlastné číslovanie počtu snímok. Inak máš pravdu, ide oto, aby foťák fungoval spoľahlivo a dlho.

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
SUPER, funguje to. Vďaka. Teraz som už kľudný. A ja som mal strach, že som dostal použitý aparát.
Zoltan