Vyber nove Pentax sestavy
Moderátor: Moderátoři
Re: Vyber nove Pentax sestavy
Dnes som bol prevetrať K-30 na pretekoch áut a môžem povedať že AF stíha v pohode, skôr nestíhala karta pri zápise, tak že som urobil pár serii, ale musel som fotiť do JPEG a mal som aj nastavenú nižšiu kvalitu na ** hviezdičky, fotky sú absolutne bez úprav, fotené DA18-135WR, rýchlosť áut sa pohybovala určite okolo 80-100km/h. Aby z toho vôbec nejaká seria vyšla tak bolo nutné zoomovať, lebo ak by som mal nastavených povedzme 50mm , tak by som stihol urobiť maximálne 2-3 fotky aby tam auto bolo celé. Pri tom vysokom ISO 2200 kvalita nie je valná ale na to či AF stíha to stači, z tých 8 záberov to myslím pri dvoch trochu ušlo , ale inak som spokojný, to čo som včera napísal o DA 18-135 WR že je pomalá asi platí len za zhoršených podmienok a problém je hlavne pri preostrovaní k minimu. Len že za reálnych podmienok k takejto situácie ani velmi nedochádza, vid môj príklad s autom , skrátka nikdy nedôjde k tomu aby som to auto fotil na minimálnu zaostrovaciu vzdialenosť. Kartu SDHC UHS-1 mám ešte na ceste, s nou by bolo môžné odskúšať aj fotenie do RAW, lebo tá terajšia "class6" jednoducho nestíha
http://www.ulozisko.sk/538628/SERIOVE_S.rar
Dnes som mal aj tak najväčší problém zapnúť seriové snímanie, než som na to prišiel tak mi to trvalo snád 10min, kôli zapnutiu je nutné zapnúť ostrenie len na stredový bod a vtedy sa dá cez krížový ovládač aktivovať seriové snímanie, inak som fotil aj Sigmou 55-200 a robil som to normálne mačkaním spúšťe, len tak človek stihne tak 2-3 fotky a auto je fuč. Nehovorím že mi niečo neušlo pri tých testoch , ale to nie je môj štýl seria, mne stačí jedna či dve expozície a tam mi ušlo naozaj málo čo... A tie autá jazdili skutočne rýchlo, myslím že pri futbalistoch to nemôže mať žiaden problém, voči autám sú to slimáci...
Najviac odpadu mi dnes vzniklo pri fotení "panningu" ale tam je to tak trochu normálne
A ešte jedna seria zo začiatku, len neviem ktorým sklom fotená (18-135 vs 55-200) trieskal som to spúšťou nakolko sa mi nechcelo riešiť ako to seriové snímanie nastaviť, Fiatka bola síce pomalšia od ostatných ale nie ovela http://www.ulozisko.sk/538634/seria2.rar Tieto foto som len orezal kôli rýchlejšiemu nahraniu na server, inak sú bez úprav
A nenechal som odpočívať ani Sigmu 400/f5,6 http://img841.imageshack.us/img841/8684/imgp0372e.jpg
http://www.ulozisko.sk/538628/SERIOVE_S.rar
Dnes som mal aj tak najväčší problém zapnúť seriové snímanie, než som na to prišiel tak mi to trvalo snád 10min, kôli zapnutiu je nutné zapnúť ostrenie len na stredový bod a vtedy sa dá cez krížový ovládač aktivovať seriové snímanie, inak som fotil aj Sigmou 55-200 a robil som to normálne mačkaním spúšťe, len tak človek stihne tak 2-3 fotky a auto je fuč. Nehovorím že mi niečo neušlo pri tých testoch , ale to nie je môj štýl seria, mne stačí jedna či dve expozície a tam mi ušlo naozaj málo čo... A tie autá jazdili skutočne rýchlo, myslím že pri futbalistoch to nemôže mať žiaden problém, voči autám sú to slimáci...
Najviac odpadu mi dnes vzniklo pri fotení "panningu" ale tam je to tak trochu normálne
A ešte jedna seria zo začiatku, len neviem ktorým sklom fotená (18-135 vs 55-200) trieskal som to spúšťou nakolko sa mi nechcelo riešiť ako to seriové snímanie nastaviť, Fiatka bola síce pomalšia od ostatných ale nie ovela http://www.ulozisko.sk/538634/seria2.rar Tieto foto som len orezal kôli rýchlejšiemu nahraniu na server, inak sú bez úprav
A nenechal som odpočívať ani Sigmu 400/f5,6 http://img841.imageshack.us/img841/8684/imgp0372e.jpg
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
S tím zapnutím sériového snímání... Není to jako u K-5ky? Že fce joysticku se přepíná z vybírání AF bodu na funkce uvedené na tlačítkách tím,že podržíš středové tlačítko joysticku? Jen hádám, ale tipoval bych podobnou logiku ovládání.
ad Ivan_K:
Vypnul jsi na paning stabilizaci? Pentaxí SR se s paningem moc nesnáší, protože nelze vypnout vyrovnávání v horizontálním posunu obrazu.
Hilda
Vypnul jsi na paning stabilizaci? Pentaxí SR se s paningem moc nesnáší, protože nelze vypnout vyrovnávání v horizontálním posunu obrazu.
Hilda
tak k30 s 18-135 bude v alze boh vie kedy k dostaniu. čakať do nekonečna alebo ist do k30+18-55WR + 55-200WR, alebo zobrat radsej rok a pol staru k5 s 18-55WR (750€ nieco cez 6000snikov)?
ake su vlastne vyhody K30 voci K5?
ake su vlastne vyhody K30 voci K5?
Kôli 18-135WR by som si počkal na K-30, v prvom rade si pozri podmienky tvojej objednávky či je možné ju stornovať, ono je to vždy nejak ošetrené
Pentax K-30, Metz 48
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Od té doby, co fotím i s K-01, na něm skoro jiná než MF skla nepoužívám. Focus peaking je skvělá věc a dá se použít i na momentky. Pravda pohybující se předměty jsou trochu obtížnější...Ivan-K píše:S tými manuálnymi sklami to zasa tak jednoduché nie je, ja síce nemám ani live view ktoré je výrazný pomocník ale takto sa fotiť stále nedá, na momentky to rozhodne nie je, uvidím ako na K-30 kde je aj "focus peaking" kde by malo byť manuálne ostrenie ešte lahšie.
Na druhú stranu pevná 35mm či nová 50mm zasa nestojí tak vela, síce je to 3x viac ako za manuálne sklo ale pre človeka ktorý si foťák kupuje na bežné fotenie by to MF sklo asi vôbec nepoužíval, pri pohyblivom predmete, velmi nepomôže ani live view či focus peaking
>VLAD: Pod ten závěr o kvalitních objektivech bych se podepsal Ale souhlasím i s Ladinem.VLAD píše:hezký filosofický příspěvek. vlastně s ním obecně souhlasím - tedy do té míry, že si fotíme pro radost a to je hlavní. na druhé straně mám dva postřehy, které jsou trochu v kontradikci s tím, co říkáš.. bod 1 - na zájmových fórech se pohybují (v dobrém slova smyslu) úchyláci. Mám spoustu kamarádů, co si podle jejich možností koupili zrcadlo za 15, nebo taky systém za 500 tisíc a je jim s prominutím "u prdele" co se řeší na fórech.. čili můj point je, že když jsi na fóru, musíš čekat, že se propírají občas blbosti, ale o tom to celé je (stejně vidím na forech o motorkách a hifi - moje další dvě úchylky - že se řeší píčoviny). můj point 2 - tvůj komentář o objektivech je asi upřímný, ale věz, že žiješ ve lži. Až uděláš první fotku s dobrým objektivem, věz, že se na sbírku průměrnosti vykašleš a pořídíš si raději dva opravdové objektivy.. toliko moje zkušenost...vladLadin píše:Bez komentování kvalit/nekvalit jakéhokoliv systému (Canon, Nikon, Sony, Pentax, Olympus) jde snad o to, jak každý z nás je schopen svou fototechniku ovládat a dělat radost sobě i druhým. My se zde bavíme o nedostatcích těl, objektivů, blesků a kdo ví čeho ještě. Já si fotím pro radost a snad právě proto používám "základní řadu" těla (K-r) a objektivů (to tu sbírku vidíte pod těmito řádky). Zkuste si sami odpovědět na otázku, zda ten Pentax co má většina z nás doma, je absolutně nepoužitelný krám??!! Já si to nemyslím o žádném foťáku. Pořídil jsem za těch pár měsíců fotky, pořízené v nemožných světelných podmínkách, které se mým známým líbí. Na sebe jsem dost kritický a konstatuji, že se mám pořád co učit. Nikdy nic nesvádím na skla, ale jsou to jenom mé ruce a prsty, které ten snímek špatně zmáčknou.
>VLAD: Takových je nás tu vícVLAD píše:Je to tak. Pentax totiž je technika, ale (alespoň za mě) i postoj. Když jsem si vybíral foťák (upřímně bez jakéhokoli finančního limitu) přišlo mi divné jít do mainstreamu, když pentax má tak zajímavá a unikátní skla - možná ne mainstreamová. Dnes bych se vlastně trochu styděl mít canon, nebo nikon; styděl je blbý slovo - jen bych si připadal prostě jinak - prostě jako mainstream co si koupí podle reklamy a profíků dva zoomy a pak s nima velkolepě panninguje na velké ceně čehokoli, aniž by trefil.. . Technika asi ok, možná super, ale nemá charakter - prostě gambáč - nuda. alespoň já to tak mám.. opravdu mě těší, že nejsem v mainstreamu.. já mám raději obecně věci s charakterem. i v jiných mých úchylkách to tak mám - motorku i hifi mám hodně jiné než vidím běžně na ulici, nebo doma u kamarádů a myslím, že je mám super podle svého gusta. vladhilda4sea píše:Neunikla vám při tom překřikování co je lepší, levnější, rychlejší, atd. skutečnost, že tohle vlákno vzniklo jako prosba o radu při nákupu sestavy (Pentax), aby byla užitečná, ne moc drahá a přinesla její majitelce uspokojení?
Když to tady čtu, tak mi přijde, že Pentax není fototechnika, ale náboženství. (v jediný Pentax věřiti budeš, jméno Pentax nevezmeš nadarmo do úst atd..... by se dalo pokračovat)
Hilda
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Možno menšie telo pre držanie v ženskych rukach. A maš možnosť si vybrať aj farebne telo, ak sa s čiernou nemusiš.1bubko2 píše:.....ake su vlastne vyhody K30 voci K5?
cierna farba mi vyhovuje a aj vacsie telo je plusom...ale skor ma zaujimaju ine ako vzhladove veci...velkym plusom je pre mna stavovy display a vydrz u K5...ale neviem ci je to tak podstatne pre mna ako uplneho amatera kvoli stavovemu kupovat pouzity a este aj starsi model...a co taky AF, a veci podobne ?
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Kup teda k-5 z druhej ruky, ale asi by som pozrel niečo mladšie. Nepočkaš až Pentax uvedie nastupcu po k-5? Očakavam to v priebehu mesiaca. Bude dost vela predajov k-5 cez inzeraty.
pockat mozem, aj tak mi nic ine neostava asi...ale ma k5 nejake lepsie veci okrem stavoveho ako k30 ktore by som ja ako amater vedela ocenit-zachytit-postrehnut?
1bubko2:
Já ti 100% doporučuju zajít do obchodu a oba foťáky si ošahat. Myslím, že nemá smysl dál rozebírat rozdíly mezi nimi - oba jsou to dobré stroje a nebudou tě omezovat.
Já ti 100% doporučuju zajít do obchodu a oba foťáky si ošahat. Myslím, že nemá smysl dál rozebírat rozdíly mezi nimi - oba jsou to dobré stroje a nebudou tě omezovat.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
ešte raz: Na slovensku si nič dievča neosaha, žiadny Pentax. Teda, ak by si chcela osahať, ja by som jej dovolil
k30 ošahane mam , k 5 nemam
Pěkný den přeji
Jen chci z vlastní zkušenost říct že kupovat fotoaparát za takové to peníze není jako nákup rohlíků.
Nejlepší je si pro takovou věc zajet pěkně k prodejci obětovat jeden den a pár korun za jízdé.Výrobek si pěkně osahat vyzkoušet ostření BF/FF. Předejdete tím zbytečnému zklamání kdyby jste byl nucen fotoaparát dávat seřídit nebo by měl jinou chybičku. Předejdete tak zbytečné reklamaci. Pak to dopadá tak že budete měsíc bez peněz a také bez fotoaparátu nehledě na ušetřenému poštovném. Kůli takovým nákupům už i pár lidí od PENTAXU odešlo.Opravdu se to vyplatí a snad mi dají za pravdu i ostatní zde na fóru.
Toť má rada ale je vás jak si s tím poradíte vy.
Jen chci z vlastní zkušenost říct že kupovat fotoaparát za takové to peníze není jako nákup rohlíků.
Nejlepší je si pro takovou věc zajet pěkně k prodejci obětovat jeden den a pár korun za jízdé.Výrobek si pěkně osahat vyzkoušet ostření BF/FF. Předejdete tím zbytečnému zklamání kdyby jste byl nucen fotoaparát dávat seřídit nebo by měl jinou chybičku. Předejdete tak zbytečné reklamaci. Pak to dopadá tak že budete měsíc bez peněz a také bez fotoaparátu nehledě na ušetřenému poštovném. Kůli takovým nákupům už i pár lidí od PENTAXU odešlo.Opravdu se to vyplatí a snad mi dají za pravdu i ostatní zde na fóru.
Toť má rada ale je vás jak si s tím poradíte vy.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Skus najst niekoho s k-5. Chod napr. na ephoto.sk a tam sa daju vyhladať foto podla typu fotoaparatu.1bubko2 píše:k30 ošahane mam , k 5 nemam