Co si mysli konkurencia o Pentaxe?

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 06 lis 2009, 13:30

Souhlasim se Spachalem. Ja byl na akci Nikonu, na srazu kde byl N C i Sony a kdyz sla rec na techniku, tak jsme si spis tak vtipkovali, nez ze bychom se hadali co je lepsi...
Nakonec byli fotky z Canona 5DII nejlepsi, ale nebylo to fotakem ale rukama :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 06 lis 2009, 14:21

spachal píše:Je zajimave, ze na fotoakcich, napriklad na probehlem Digiforu, se tenhle konkurencni boj nijak nehroti, co jsem zatim videl, kazdy se spise zajimal o to, co to mam nasazene na ogripovane K20ce, on ten SMC A50/1.4 pusobi lehce nezvykle :].
Proste pohodove vztahy, o velikosti pindoura tam neslo ;) ..
Na takove akce prece chodi trochu jina sestava.. normalni lidi :)
Ty pindoury se prece merej jinde...
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

jup
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od jup » 06 lis 2009, 14:41

Je to prostě o lidech. Jeden můj kámoš fotí na N, druhej na C, takže když se sejdem, je to aspoň zábava.;) Problém prostě je, že dneska si spousta lidí plete prostředek a cíl. Pořídí si SLR foťák (úplně jedno jaké značky) prostě proto, že je to in a že pak můžou chodit po světě a říkat "hele já má zrcadlovku od Canonu/Nikonu/Pentaxu a to je to nejlepší, co existuje, no nejsem já dobrej?" :twisted: A pak jsou logicky naštvaný a rozladěný, když se jim někdo snaží byť jen nažnačit, že by třeba mohli existovat podobně dobrý jiný značky. Protože pak, pak už by se neměli čím chlubit.

Když na druhou stranu člověk bere fototechniku jako prostředek nebo cestu k dosažení určitého cíle, tak todle až tak neřeší. Protože chlubit se bude spíš fotkama, a je nakonec jedno, jestli je pořídil supermoderním FF renomované značky nebo dírkovou kamerou.

Některý cesty k dosažení toho cíle jsou teda o dost přímější než jiný.;) Ale duležitý je, když se člověk po cestě baví. Pak je to vlastně jedno...
K-x, K-100D (aktivní záloha); Sigma 17-70/2,8-4,5; Tamron 70-300/4-5,6; DA 18-55/3,5-5,6; P 40/2.8 Limited; Metz 48 AF-1

jzdenka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jzdenka » 06 lis 2009, 16:22

ani jsem o tom nevěděla, že se tady řeší tohle vlákno . Hádejte, kdo je majitelkou té K10? :D
Jinak já mám kolem sebe kdeco a tak nějak je mi to jedno. Já si Pentax vybrala, protože mi přesně sedl do ruky a musím říct, že okolí mi výběr pochválilo. Tedy po ohmatání si...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 06 lis 2009, 16:56

...i když si teď naběhnu, ale trochu bych uštěkanost psů spojoval s místem, kde štěkají... pokud to je sraz fotografů, tam myslím je budete hledat marně... ale za to na netu, který jim slouží jako bezpečný amplión...

no nic.. ale jak říkám, trochu si nabíhám, protože jsm si nechal upláchnout už 2 PFS srazy.. myslím ty velké.. :-)
Pentax

Fox_25
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Fox_25 » 06 lis 2009, 17:51

Dneska mě nas*al kamarád. Po dvou letech jsme se sešli,ukázali si "nádobíčko" a on jen dodal hm, dyť to ani není foťák prý jsem si měl koupit olympus nebo nikon, na to jsem mu řekl že místo olympusu bych měl doma radši canomatic. To ho naštvalo, má tři roky nějaký olympus, nafoceno kolem 10 000 fotek a umírají mu jak foťák tak objektivy. Nepřesvědčila ho ani obrazová kvalita. Na to že používám objektivy staré víc než 20 let jen řekl že jsem osel že si nepořídím nové. Tohle ale byl spíš extrém se kterým jsem se nikdy nesetkal a to znám dost fotografů. Alespoň jsem ho naštval tím že jsem mu řekl že můj další foťák bude K7, myslel si že po jeho slovech koupím olympus.
Pentax K100D SUPER +"Seťák" +Tamron AF 70-200 +Pentacon 200 f4 +CarlZeiss Jenna 50 f1.8 +6X mezikroužky +telekonvertor weltblock 2X +Obrovská míra trpělivosti při focení makra.

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 06 lis 2009, 23:11

Když jsem si vybíral Pentax tak to šlo jak přes rozum tak přes srdce ( aspoň tomu tak říkám ). Znám spoustu lidiček co mají jiné značky - setkávám se s nimi pravidelně - a bavíme se o svých strojích ... držel jsem v ruce Canon 40,50 s bílým dělem 70 - 250, macro 100, měl jsem v ruce Sony 700 s vynikajícím Zeissem jen si nepamatuju čísla ale bylo to určitě do 50 mm, držel jsem Nikon 300 a Nikon 90 - o Olympusech ani nemluvím - ty jsem držel od 420 do 30 .... a stejně tak ti kolegáčci si vzaly K-7 aby si ji odzkoušeli. A neslyšel jsem od nich tolik námitek jako zde na fóru. Byli spokojeni - ba přímo překvapeni jak se s tím fotí .... určitě jim vadila ergonimika a takový věci, ale to je jen v tom že každý je už zvyklý na to svoje ... takže ano - co si myslí konkurenti o K-7 vím a myslím že ti co ji drželi v ruce mají na ni příznivý názor ... jen člověk zahleděný do sebe nevidí to ostatní ...
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

spider.skret
Uživatel
Uživatel

:-)

Příspěvek od spider.skret » 07 lis 2009, 06:55

Každý má svůj rozum, své myšlení, každá vybíra věci dle svého uvážení, každý má svůj názor, ... proto je každého věc co, jak a proč si vybere zrovna ru či onu věc, není dobré mu to vymlouvat, ale je dobré mu poradit jak se na věc má dívat, protože nikdo není dokonalý a nikdo neví vše :-)
Než jsem koupil PENTAX tak jsem taky dlouho hledal a vybíral, až jsem vybral.
Pentax K200 D, D-BG3, Pentax DA 35mm F2.8 Macro Limited, Sigma 17-70/2,8-4,5 DC Macro, Tamron 70-300/4-5,6 LD Macro, Metz MB 48 AF-1, Velbon CX-440, Lowepro Inverse 200 AW, Voltcraft IPC-1

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 07 lis 2009, 09:11

Keby sa každý začiatočník vedel rozhodnúť podla seba a nie podla rád zaujatých kamošov, tak by bolo Pentaxákov ovela viac... Ked sa stretnem s nejakým známym alebo kamošom ktorý fotia ešte na EVF či kabelkáč tak mnoho krát ani nevedia že značka Pentax existuje - to ešte chápem, ale tiež som sa stretol s kamošom, ktorý ma o 3-4 mesiace predbehol kúpou dslr Nikon D40, ktorý sa čudoval sa že čo to za šmejd plánujem kúpiť, pretože o Pentaxe ešte nikdy predtým nepočul... Jeho zdôvodnenie kúpy ako aj drvivej vačšiny C+N je, že C+N je najlepší. Mnohí z nich preto do dnešnej doby (ako môj kamoš s D40) behajú z telom + 18-55... Kto predomnou nevie skutočne zdôvodniť výber ktorejkolvek značky, znamená že ju kupoval nie z vlastného uváženia, ale neobjektívneho presvedčenia cudzích názorov.
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

zdenekz
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenekz » 07 lis 2009, 12:24

Tak jsme teď instalovaly výstavu našeho fotoklubu v Senici ( mimochodem vernisáž je 10.11.v 17:00 kdo je někde okolo jste vítáni ) a po asi půl roce co se jedna naše členka s přítelem vrátily z cest po Austrálii a Asii, tak teď vytáhla na světlo balík fotek z cest zvětšené na formát A4 z 3 megového Olympus kompaktu - perfektní fotky a jak tak máme mezi sebou občas dskuze co má která zn. dobré a co má na prd tak všem spadla brada, že ty těžké fullframy půjdou do koše. Takže každý jedobrý, jen je potřeba využít naplno to co umí
"Budiž světlo pochváleno"
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“