Sloučil jsem příspěvky do jednoho. Admin
To BenaCZ:
Myslel som že sa už chceš baviť k veci a bez nejakých výpadov. Mne proste z istého Tebe nepochopiteľného dôvodu vyhovovalo fotiť na Tv a to že ten multisegment prepaľuje s tým nijak nesúvisí pretože to isté robí na Av i na P. Čítať si o tom ako funguje TTL už fakt nemusím, pretože TTL používam vcelku úspešne 15 rokov.
Keď na to nemáš čas ani chuť tak to nečítaj a neobťažuj tých čo majú a nezahlcuj toto vlákno offtopic správami. :-*
To Mara42:
Som to netvrdil ale divil sa a potom poctivo naštudoval.
Pokiaľ sa tu budeme baviť o tom že si najprv všetko naštuduj a potom sa budeme baviť tak my akosi chýba zmysel tohoto fóra. Alebo by to malo spočívať vo vyťahovaní si tika kto má čo naštudované?
Takže difrakcia je jav ktorý napodiv funguje aj pri analogových foťákoch tak neviem čo tu blábolíš o digitáloch.
A ďalej si dovolím citovať (našiel so to len tak námatkovo):
Objektívy pre zrkadlovky, ktoré umožňujú cloniť na F32 a vyššie, pri tomto nastavení nikdy nedosiahnu dobrú kvalitu výstupu pri plnom rozlíšení. Nastavenie vyšších clonových čísiel má význam pre turistickú fotografiu krajiny a nenáročné makro, ak chcete dosiahnuť maximálnu hĺbku ostrosti. Ak chcete mať výstup kvalitnejší, je potrebné pre väčšiu hĺbku ostrosti robiť focus stacking, alebo použiť objektív s tilt funkciou.
http://www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/v ... bjektivov/
A ja som fotil turistické foto... Vy ste si zasadli na zopár nepodstatných fotiek, odignorovali si tie ktoré majú nastavené F a T podľa vašich predstáv a robíte ramená a pritom nemáte čo konštruktívne povedať k téme alebo mi pomôcť s problémom.
A opakujem: nieje mi jasné ako F22 súvisí so zlým meraním expozície na snehu.
Prosím tých čo k tomu chcú povedať niečo prínosné alebo mi spraviť porovnávacie foto aby sa ozvali.
To bigfoot:
Ja som foťák kúpil v česku a tam je servis ústretový ale mám s nimi svoje skúsenosti.
Teraz neviem čo trepem, predpokladám že myslíš difrakciu a to som pred chvíľkou už vysvetlil. Dokonca i predtým som vysvetlil že 1/30 tam bola omylom (skús si to násjs't). A iné fotky majú normálne clony a iný režim expozície.
A skúsme pokračova't v diskusii len o tom prečo mi to prepaľuje na snehu.
S tou expozičnou krivkou by dačo mohlo byť pravda, ale blblo mi to i na P.