K7 - prve dojmy
Moderátor: Moderátoři
On je docela rozdíl mezi dvěma pojmy, které se ale zaměňují - rychlost přeostřování a a rychlost zaostření. Objektivy ostřené přes hřídelku mohou velice rychle přejet rozsah ostření od minima po nekonečno, ale chvilku s nimi trvá, než přesně zaostří, kam je potřeba.
S SDM řekl bych je přejíždění trochu pomalejší, ale díky tomu, že je plynulé, není takový problém s přesností a myslím, že nakonec rychleji dosáhne přesného zaostření.
S SDM řekl bych je přejíždění trochu pomalejší, ale díky tomu, že je plynulé, není takový problém s přesností a myslím, že nakonec rychleji dosáhne přesného zaostření.
kdyby to telo bylo o 1cm sirsi jak bych si pral .. mozna o 2 .. tak by mohli lampu posunout vic ven od stredu a problem by byl vyresen . ale takhle to jde pouzit jen snad se setakem, nejakyma ltd sklama a s objektivama bez slunecni clony .. a to jeste s omezenim :-/ nicmene vcera jsem zkousel ve tme 70-200 s nasazenou slunecni clonou .. ostril jsem do tmy na vzdalenost cca 7m a svetlo sice nesvitilo tam kde jsou af body, ale osvitilo to trosku omezene kolem, coz take pomohlo a zaostrilo to spolehlive .. akorat je to trosku zvlastni ..k.e.n píše:Tak prvnímu mínusovému bodu jsem se tedy srdečně zasmál!Kde asi udělali soudruzi z Nipponu chybu??
jinak dalsi + body
+ e-dialy pogumovane a konecne vyreseny bug, kdy zustalo napr. kolecko na gripu v mezipoloze a neslo menit parametry pomoci e-dialu na tele a naopak .. ted uz kolecka v mezipoloze nezustavaji a kdyz ho tam prinutim zustat, tak v pohode jde treba na gripu parametry dalsim e-dialem zmenit
+ tlacitka .. u k10d se mi stalo, ze pri zmene napr. af bodu tlacitko (sipky) nekdy nereagovalo a to u obou k10d co jsem mel uz od novoti .. u K-7 jsou tlacitka hodne vydarena a funguji spolehlive..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
To vubec neni pripad 1 ze 100 . co koncertovky? Kolikrat sviti svetla reflektoru primo do objektivu takze se clona pouziva ..fjo píše:...ten první mínus bod bych taky zrušil... ...ano, kdybych byl hnidopich, asi bych si vymyslel situaci, kdy při zhoršených světelných podmínkách je potřeba nasadit sluneční clonu, ale to bude asi jeden případ ze sta.. a to i tak přeháním...
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
presne tak .. FA 50 1.4 je na tom bleskove sklo .. oproti treba 16-50 SDMKajfik píše:Chtel jsi rict ze obycejne objektivy ostri rychleji nez SDM?
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Souhlasim. Pokud s SDM sklem mam priblizne zaostreno a fotak uz jen dokorigovava ostrot, tak je ostreni hodne rychly i na k20. Kdyz jsem fotil s K7 volejbal, tak jsme fakt koukal jak to rychle zaostrovalo. Mel jsem na tom 50-135, dival jsem se na hru bez fotaku u oka. Kdyz jsem videl blizici se zaber, rychle jsem dal fotak k oku a hned zmackl spoust. Mel jsem tam automaticky vyber bodu a jen jedna fotka nebyla zaostrena. Byl to fakt desnej fofr. Prirovnal bych to k tomu sportu, jak tam sestrluji vylitavajici holubi, ci co to jeelho_cid píše:On je docela rozdíl mezi dvěma pojmy, které se ale zaměňují - rychlost přeostřování a a rychlost zaostření. Objektivy ostřené přes hřídelku mohou velice rychle přejet rozsah ostření od minima po nekonečno, ale chvilku s nimi trvá, než přesně zaostří, kam je potřeba.

Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
z k10d se upgrade urcite vyplati, k20d jsem nikdy nemel, ale myslim si, ze upgrade se vyplati takyaes píše:To porovnanie s K10D sa mi paci..tak nejak som si to predstavoval, ze budu plusy vyrazne prevysovat tento starsi model a fotak bude pohotovejsi aj na extremnejsie ucely.

-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
oproti k10d a mozna i k20d je ostreni se SDM opravdu rychlejsi a presnejsi .. ale doporucuju si nekde zkusit k-7 a treba zrovna s fa 50 1.4 .. takhle nejak si predstavuju rychly af .. opravdu je ta rychlost znat .. preci bych si tady nevymyslelBenaCZ píše:Souhlasim. Pokud s SDM sklem mam priblizne zaostreno a fotak uz jen dokorigovava ostrot, tak je ostreni hodne rychly i na k20. Kdyz jsem fotil s K7 volejbal, tak jsme fakt koukal jak to rychle zaostrovalo. Mel jsem na tom 50-135, dival jsem se na hru bez fotaku u oka. Kdyz jsem videl blizici se zaber, rychle jsem dal fotak k oku a hned zmackl spoust. Mel jsem tam automaticky vyber bodu a jen jedna fotka nebyla zaostrena. Byl to fakt desnej fofr. Prirovnal bych to k tomu sportu, jak tam sestrluji vylitavajici holubi, ci co to jeelho_cid píše:On je docela rozdíl mezi dvěma pojmy, které se ale zaměňují - rychlost přeostřování a a rychlost zaostření. Objektivy ostřené přes hřídelku mohou velice rychle přejet rozsah ostření od minima po nekonečno, ale chvilku s nimi trvá, než přesně zaostří, kam je potřeba.

-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Taky nezapomente, ze srovnavam k10d a k-7 .. k20d jsem nikdy nemel .. 

-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jj, beru s sebou, tak klidně můžeme zkoušetBenaCZ píše:OK, s FA 50 jsem to nezkousel ale pristi tyden budu mit moznost to porovnat, tak sem pak napisu...

Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Coze? To ja bych rekl ze s K10D 50-135 ostrila rychleji. Ja mam docela casto chut s tim sklem prastit o zem. Pac fotim treba portret v lete kolem sesti odpoledne... Svetla az az a ten de*il zacne lovit a projizdet rozsah...BenaCZ píše:Souhlasim. Pokud s SDM sklem mam priblizne zaostreno a fotak uz jen dokorigovava ostrot, tak je ostreni hodne rychly i na k20.elho_cid píše:On je docela rozdíl mezi dvěma pojmy, které se ale zaměňují - rychlost přeostřování a a rychlost zaostření. Objektivy ostřené přes hřídelku mohou velice rychle přejet rozsah ostření od minima po nekonečno, ale chvilku s nimi trvá, než přesně zaostří, kam je potřeba.
Nebo v zoo zvirata... Svetla uz bylo min tak manualne predostrim na zvire, namacknu a objektiv jen projede rozsah a zustane v krajni poloze. Chce se mi brecet... Jenom cekam kdy ho v zachvatu nekdy sundam a nekomu venuji, pac mi to za ty nervy nestoji...
Nebo jsem fotil orla pres plot.. Svetla zase hromada, akorat zrovna jedl takze se pored sklanel k mysi a zasa zpatky narovnaval, kdyz vytrhl nejaky kus masa. Asi deset minut jsem se snazil zaostrit a neudelal jsem jedinou fotku... Pac objektiv porad lovil a nez se stihnul chytit tak se orel zase sehnul... Hele ja myslim ze nejsem narocny kdyz cekam ze behem 5-7 sekund by mohl stihnout zaostrit na objekt stojici na miste...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
To ostreni mi vzalo uz tak pet let zivota, diky tomu rozcilovani...
No a samozrejme pak ten samotny cas straveny cekanim na zaosterni.
Me uz ani nerozhodi kdyz mi v nejake situaci utece hezky snimek pac diky NESCHOPNEHO AF Pentaxu jsem jich zmeskal snad stovky...
No a samozrejme pak ten samotny cas straveny cekanim na zaosterni.
Me uz ani nerozhodi kdyz mi v nejake situaci utece hezky snimek pac diky NESCHOPNEHO AF Pentaxu jsem jich zmeskal snad stovky...
Pentax K20D,