je opravdu K-7 tak dobrá?

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 15 bře 2010, 15:46

každej může mít svoje důvody k upgrade , já třeba chci video a prachovodě odolný tělo, nota bene nemůžu přepokládat, že za ty prachy budu mít něco jako Nikon d300s, žijeme totiž v kapitalismu bohužel, bohudík...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 15 bře 2010, 15:47

ti co tvrdia ze im vysoke iso netreba a ze debata o sume je nanic asi nezvyknu fotit niekde kde je malo svetla a pouzitie blesku je obmedzujuce. Ano, pri foteni krajiny si rozlozim stativ, nastavym dlhy cas a fotim na iso 100. Toto vsak nemozem spravit pri foteni sportu v hale s mizernym osvetlenim. Tam pomoze vysoke iso, dobra svetelnost a male priblisnutie. Ano, da sa bliskat ako za burky, ale kazdy aspon trochu fotograf vie, ze tym zabije celu atmosferu a o velmi podexponovanom pozadi ani nehovorim.
Tolko k debate preco vysoke iso.

Co sa K7 tyka, netvrdim a myslim ze aj ostatni co na nu frflu budu sujlasit, ze nieje dobra. Je urcite lepsia ako K10 ale jednoducho nieje o tolko lepsia, aby si zasluzila investiciu cca 940€. Je jasne, ze vyvoj ide do predu, a fotaky budu len lepsie, no preco nevydrzat so starsim modelom o rok dlhsie ked mi stale vyhouje?

Inac pride mi blbost presviedcat sa navzajom o nasich pravdach. Ak by som nemal zrkadlovku, kupil by som najnovsi model, kedze mam, nieje pre mna nutnost ho kupovat.
Ak si niekto mysli, ze spravi zaujimavejsiu a obsahovo krajsiu fotku lepsou technikou, je na omyle. Gramblavemu cveku nepomoze ani iso nekonecno bez sumu.

Negativy by som sem velmi neplietol, predcalen ina technologia a hlavne v dobe analogu boli aj ine poziadavky na kvalitu.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 15 bře 2010, 16:11

To máš teda pravdu že v minulosti boli iné nároky na kvalitu.Nikto totiž neskúmal akým aparátom to bolo nafotené ale čo na snímke skutočne je a či ti má čo povedať.Ak niekto napíše niečo také ako v predchádzajúcom príspevku,tvrdí tým,že všetko čo bolo nafotené doteraz stojí za starú belu-lebo to nieje urobené tou správnou technikou a len FF a iso 200000 je to pravé aby sa dala urobiť dokonalá fotka.Stačí si ale pozrieť staršie publikácie a uvidíš,že ty takú fotku neurobíš ani z aparátom za pol melóna.Začína sa to tu zvrhávať,tak ako ostatne na všetkých internetových fórach.Bolo to len otázkou času.Máte len kopu rečí,vrážate desattisíce do techniky ale keď som chcel urobiť výstavu členov pfs,zišlo sa pobiede 40 fotiek.Zdalo sa vám tých pár korún za výstavnú fotku veľa.Mali by ste sa nad sebou zamyslieť.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

donPedro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od donPedro » 15 bře 2010, 21:57

Tak pod Klingův příspěvek se tedy mohu jen podepsat, a myslím že klidně i vlastní krví.
A zároveň se omluvit že jsem nepřispěl svým dílem k výstavě, ale jaksi necítím že by nějaká má fotka mohla míti takové ambice (viz galerie), snad někdy možná ... bůh ví ...
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 15 bře 2010, 22:13

Klingo >> ak si pozornejsie precitas moj prispevok tak pochopis, ze pisem o tom istom ako ty. Ak ti to nedoslo, tak polopate - dnes su ine naroky na kvalitu (hovorim o technickej kvalite) ako boli kedysi. Tym myslim, ze dnes ked chces predat fotku, tak bohuzial ta limituju aj veci ako sum a rozlisenie. Nie preto, lebo by si spravil fotku zlu, ale preto, ze kazdy pri dnesnych moznostiach ocakava adekvatny vysledok.

Dnesna konzumna spolocnost chce pekny cisty obrazok. Najlepsie presaturovany, vyretusovany a kedze je to v mode tak HDR so software upravou ktora s HDR nic nema. Dokonca aj tu na fore som uz postrehol tuto demagogiu, ked jeden clen pouzil prechodovy filter a iny sa ho pytal v com robil HDR.

Umelecke zamery mozes ukazovat tak kolegom fotografom, kritikom a uvedomelej mensine.

Co sa fotiek do vystavy tyka, neprispel som a mrzi ma to.

Uz ma nebavi tu vypisovat o blbinach s par clenmi. Kto ma pochopil, blahozelam, kto nie, ma smolu. Ja mam smolu, lebo sam seba casto nechapem ako aj v tomto pripade....

edit:
este ktomu strasne nepouzitelnemu isu 1600 na K10, vyzera to asi takto - www.bigfoot.sasik.sk/IMGP2809.jpg 1:1 je to bordel, ale po malom doostreni ju mam na A4 v poho. Uprava- troska krivky + digi prechodovy filter + stiahnuty color noise v LR
Naposledy upravil(a) bigfoot dne 15 bře 2010, 22:56, celkem upraveno 4 x.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

donPedro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od donPedro » 15 bře 2010, 22:30

Ano, i s bigfootem se dá souhlasiti. Ono je to asi taky i o tom, že díky větší dostupnosti kvalitnější techniky fotí dneska kde kdo, tedy i já, a hned se utíká prezentovat na Web, důsledkem čehož jest abych tak řek přefotkováno, logicky pak jsou mraky fotek na nic a méně pak těch dobrých. A snad nejhorší je, kdy na ty mračna fotek koukám, abych se inspiroval, co že jako a jak fotit, a místo toho se dostaví stav (umělec by řekl tvůrčí krize) kdy si říkám že už snad bylo vyfoceno vše a pohříchu lépe než bych to udělal já ... chjo to je depka, ať už je alespoň to jaro ...
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 15 bře 2010, 23:34

Ti co odpověď na otázku z titulku vlákna znají, do tohoto vlákna nepotřebují přispívat. Ti, které to zajímá, si ji už někde půjčili a vyzkoušeli nebo to chystají.
Ti kteří to nevědí, ale myslí si, že to ví to tady dokolečka řeší, a ani sobě ani jiným tím neprospívají (ač si možná myslí něco jiného).

donPedro: Hlavu vzhůru, jaro je za rohem.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 16 bře 2010, 07:43

kolista2 >> s tvojim vseobecnym nazorom nemozem suhlasit, nevidim dovod, preco by sa ti ktori poznaju odpoved nemohli subjektivne vyjadrit. Prave ti by sa mali vyjadrovat aby pomohli tym, ktori tu odpoved hladaju.

Jaro za rohom nie je, ten siel na pivo ;)

Pre vsetkych ktori maju taky alebo onaky nazor >> mame krasnu temu mesiaca, tak si v nej dokazme kto ma pravdu!
...K10+K5...
a rozne serepeticky

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 16 bře 2010, 08:38

Tak já nepřispívám až tak často ale...
Přešel jsem z istDS na K7 a to je tedy skok náramný.Už jsem někde psal, že fotím skoro pořád jenom pejsky při sportu a to je sakra tempo, co je potřeba zachytit, ne vždycky je hezky a přesto s K7 nemám skoro žádný odpad, pominu-li kompozičně špatné fotky. Dávám fotky do tří časopisů a nikde se mě neptají, čím to fotím. Pro mně je tedy K7 výborná v poměru cena/výkon.
Určitě jsem spokojenější, než kolega s D300, kterého ta sranda stála nesrovnatelně víc a nic lepšího než mně mu z toho neleze. A to si troufnu říct že je, víceméně reportérská práce, a nemám nejmenší problém. Pak už jen zbývá všem remcalům doporučit aby se naučili číst, a než si pořídí aparát, aby si přečetli jeho vlastnosti a hlavně aby se je vůbec naučili beze zbytku využívat. Jestli někdo chce jezdit rallye, ani nejrychlejší vůz formule 1 mu nepomůže. Ale hlavně neříkejte, že Pentax je špatný. Je plně srovnatelný s konkurencí. A ještě jednu poznámku si neodpustím,to pro naše prognostiky marketingu: V sídle Pentaxu určitě sedí lidi, kteří mají zkušenosti s tím, jak se taková firma vede. Až budete vést dvacet let firmu s 1% obratem, co mají oni, a nezkrachujete, pak si řeknu, že k tomu máte co říct. Jinak jste naprosto mimo.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

BiG FooT
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od BiG FooT » 16 bře 2010, 09:37

smalincik píše:Až budete vést dvacet let firmu s 1% obratem, co mají oni, a nezkrachujete, pak si řeknu, že k tomu máte co říct. Jinak jste naprosto mimo.
To snad nemyslíš vážně:D Jednak je to nesmysl a jednak bychom to tu mohli rovnou zavřít.

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 16 bře 2010, 10:03

Naprosto. Ti hoši studovali jiné školy než ostravskou baňu a maji naprosto jiné informace, ze kterých vycházejí. Vy tady všichni vaříte z vody.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 16 bře 2010, 18:55

bigfoot píše:kolista2 >> s tvojim vseobecnym nazorom nemozem suhlasit, nevidim dovod, preco by sa ti ktori poznaju odpoved nemohli subjektivne vyjadrit. Prave ti by sa mali vyjadrovat aby pomohli tym, ktori tu odpoved hladaju.
Špatně jsem to zformuloval :) Chtěl jsem napsat, že nepotřebují toto vlákno číst, aby zjistili odpověď. Jasné, že každý příspěvek je k dobru věci.
Rozhodně nechci nikoho odrazovat od psání svého názoru, to se přece nedělá. Jen jsem chtěl poukázat na to, že je hodnotnější osobní zkušenost s aparátem, než přečtení názorů druhých.
Přece jenom nakonec jde o to udělat si názor vlastní, a v dnešní "pohodlné" době spousta lidí K7 ani nedržela a až nezdravě snadno přeberou názor někoho jiného.
Samozřejmě vidím souvislosti, a pokud se někdo nedostane do obchodů, kde K7ku mají, je to složité a s výjimkou srazů může být těžké se k ní dostat a vyzkoušet.
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 16 bře 2010, 20:20

Stokrát se zde může psát o jedné věci ... a stejně je to o ničem .. vždy se najde někdo kdo bude rejpat a někdo kdo bude bránit. Souhlasím s Klingem - ISO je nepodstatné pro toho kdo fotit chce a umí ( což netvrdím o sobě ) .... nikdo a nic není doknalé ... jen se mi zdá že zde se to řeší jinak než by se mělo.
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 16 bře 2010, 21:49

Galileo-práve ty si dôkazom že fotografa neobmedzuje technika ale myslenie.Sám dokazuješ svojimi výbornými fotkami že aj tie zatracované "setové"objektívy v správnych rukách dokážu zázraky.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 14 čer 2010, 17:51

Je.

Měl jsem jí teď 4 dny půjčenou, protože byly nějaké peníze navíc a napadlo mě je vrazit do nového foťáku. Upřímně řečeno jsem měl už plné zuby potíží s K10D a cílem zkoušení K-7 bylo zjistit, jestli fakt chci zůstat u Pentaxu. Takže kdyby nevyhověla, měly peníze posloužit na nákup dalšího Canon těla a začít pomalu nahrazovat svoje Pentax věci Canon alternativami.

Ale K-7 mě příjemně překvapila. Lepší ergonomie, úžasně tichý chod, super rychlost (nemám SDM objektivy, že jo) a přesnost ostření, lepší měření expozice a i to liveview se mi zalíbilo.
Tak jsem si ještě ráno myslel, že je to jasné - a odpoledne se mi rozbilo auto. Takže se zdá, že budu nedobrovolně ještě čekat. Třeba se do konce roku dočkám nějakého ještě lepšího Pentax těla, kdo ví...

Zamčeno

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“