K-5II high iso banding - je tohle ok?
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: K-5II high iso banding - je tohle ok?
Servis napise, ze je to OK
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
jasanek: akoze s tym plne "ratam" . Objektivne sa ani necudujem servisu, ked ma riesit rozne reklamacie a ako by som sa ja osobne postavil k vyjadreniu keby som tam robil, jasne, maju pracovne postupy a nastroje (soft), ale specificke reklamacie je tazko vysporiadat inak ako formulkou ze vsetko je v ramci tolerancie resp. rovno poslat telo na vymenu dielu dalej.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Tak v servisu nejdříve pán tvrdil, že to je jak se tam něco přepočítává. Nevím, zase tolik do toho nevidím. Nicméně jsme zjistili, že s krytkou to nedělá - tedy při úplné tmě se to neprojevuje. Co mě tedy napadá je, že jakmile je nějaké světlo, tak čip prostě v některých částech zesílí více určitou složku. Ukázal jsem mu ještě několik fotek s pruhama a řekl, že může foťák poslat na přeměření čipu. Tak jsem ho tam nechal.
Uvidíme, s jakou se vrátí .
Uvidíme, s jakou se vrátí .
Tak mám výsledek. Tedy vyloženě oficiální vyjádření o závadě to není. Prý byl nějaký problém s kalibrací - nebylo možné ji provést z nějakého důvodu, tak dostanu funglnágl nový tělo.
Tak to pak hned testnu a jsem zvědav .
Supr!
Tak to pak hned testnu a jsem zvědav .
Supr!
Dnes jsem si byl pro nove telo a je perfektni bez tech zasumennych linek. Parada!
Diky vsem za pomoc a podporu!
Diky vsem za pomoc a podporu!
vyborne! to si dobre pochodil, ked ti takto bez problemov uznali reklamaciu. tak nech dobre sluzi fotacik
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN