K-5 cvaká na prázdno

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dadis
Nový uživatel
Nový uživatel

K-5 cvaká na prázdno

Příspěvek od dadis » 22 črc 2013, 18:11

Zdravím,
obracím se na Vás s prosbou zda někdo dokáže určit závadu.Někdy se mi stávalo,že po namáčknutí spouště foťák zaostřil a po domáčknutí začal cvakat na prázdno.Stávalo se to při jednorázovém snímku i při sekvenčním snímání s různými objektivy.Dnes to vyvrcholilo,když začal takto cvakat i při zmáčknutí jakéhokoli tlačítka na těle.Dříve pomohlo vypnout a zapnout,nebo vyndat baterku.Dnes už nezabralo nic.Stále cvaká na prázdno a když už se chytí tak na jeden cvak a to s hrozným zvukem jako by tam bylo něco zpříčené a potom zase cvaká na prázdno.Volal jsem tedy do servisu Pentax http://www.pentax.cz/web-content/servis.htm pán říkal,že by to musel vidět.Když jsem mu,ale řekl že jsem K-5 koupil na Pixmanii,už otočil a prý se mám obrátit na ně.Proč Pentax záruka je po EU ne?
Neměl jste někdo podobný problém s K-5?
Díky všem za odpověď

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: K-5 cvaká na prázdno

Příspěvek od Želvák Bob » 22 črc 2013, 18:48

1) ... to stejné mi moje K5 dělá, když fotím moc dlouho v moc prudkém dešti - asi mi tam někde navlhne nějaký kontakt ... Nevím ... Ale zatím vždy pomohlo vypnout/zapnout - ani aku jsem nemusel vytahovat. Pokud to dělá stále - netuším co s tím - je to určitě na servis.
2) Mě pan Kautský říkal, že stačí přijít se záručákem, když jsem to kupoval v ČR ... (reklamoval jsem něco jinýho)
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“