Příspěvek
od lennyl » 11 kvě 2013, 20:27
dnes som skusal kamosovu K5II a moju K5. Islo mi hlavne otestovat presnost AF cez srob na FA77/1.8 Limited.
- ostrost aj dynamicky rozsah je uplne rovnaky na K5II aj K5 (ked som spravne nastavil na oboch telach spravne microadjust. korekciu na AF)
- na K5II ostrila FA77 subjektivne rychlejsie, objektivne menej "vahala" - cize namackol som spust a bolo zaostrene, na K5 som namackol spust a zaostrilo "kludnejsie" a tym padom subjektivne pomalsie, cize vo finale na K5II to len tak vrklo a bolo zaostrene
- K5II ma moznost zapnut "pomocne ostrenie", tz. ze ked ostrim na horny pravy roh vybratym bodom, tak k nemu este pri ostreni zablika aj bod pod nim. Neviem, ci to realne pomoze ostreniu, ale asi ano.
- K5II sa lepsie chytala na rozkvitnuty biely kvet na strome - 1x z 3pokusov, K5 to mala stale mimo hlbku ostrosti 3x (toto je ale extrem na testovanie, ziadny kontrast)
zaver: s K5II mi subjektivne rychlejsie ostrila FA77/1.8, K5II zaostrila bez vahania. Ostrenie na rozne vzdialenosti (blizko,na stred,aj do dialky) bolo porovnatelne - aj na Sigme 30/1.4 aj FA77/1.8.
Mam dilemu, predat K5 ktora je absolutne bezporuchova s prislusenstvom (grip,3x baterka,rastrova matnica,zvacsovacia ocnia,GGS sklo,neoprenovy popruh)za smiesnych cca 550euro a kupit hole telo K5IIs za 1030euro...az tolko zasa neziskam. Plus stale mi vrta v hlave buducnost Pentaxu, ziadny novy realny objektiv ani telo nie je ohlasene. Na FF Canon 6D/Nikon D600 nechcem prechadzat, tam sa mi aj komplet vymena skiel razantne predrazi.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN