Serizeni AF u starsi sigmy 70-200 na K5

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
snow88
Nový uživatel
Nový uživatel

Serizeni AF u starsi sigmy 70-200 na K5

Příspěvek od snow88 » 23 lis 2012, 21:17

Dobry den. Chtel bych vas poprosit o radu. mam telo K5 a na ni jsem si od nekoho koupil sigmu apo 70-200/2.8 ex jde to tu prvni verzi bez os,hsm a dg. byla za fajn penize a v super stavu, jako nova, udajne byla temer nepouzita, optika stav noveho kusu. probehlo par testovacich fotek, zdalo se vse oka, i kdyz mi bylo jasny ze to bude chtit nejake serizeni AF. doma po ruznych testech a pokusech az byl cas, jsem dosel k zaveru ze to bude celkem narocne, jelikoz na 70mm ohnisku staci +10 a s vysledkem jsem celkem spokojen na 200 je ot zase presny opak a jeste jsem musel nastavit nekolik desitek v debug modu. chci se zeptat co s tim, rad abych aby to ostrilo presne nebo aspon relativne presne, ale asi je to na nejaky odborny zasah servisu. chci se tedy zeptat kde by mi to mohli seridit a zda to vubec pujde seridit jen tu sigmu an telo nebo se bude muset seridit i telo (by znamenalo ez by mi neostril ipresne pak ostatni skla :( ). celt jsem tady neco o nemecku, nechce se mi to moc posilat nekam buh vi kam. rad bych to mel take co nejdriv zase doma. a jeste se zeptam kolik to tak zhruba vuebc stoji. dekuju za pomoc

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Re: Serizeni AF u starsi sigmy 70-200 na K5

Příspěvek od lennyl » 23 lis 2012, 23:19

neporadim ti, kto servisuje Sigmu v Cechach, na Slovensku to robi firma v Ruzomberku,
http://www.booft.eu/index.php?option=co ... &Itemid=61

ja som tam prisiel osobne, dal im telo K5 a dve Sigmy a nastavili mi ich na zariadeni, zmerali a zapisali vysledky do cipu v objektive, na fotaku sa nic nenastavovalo, ten chceli na kontrolu, mam microadjust. stale na 0, boli to Sigma 17-50/2.8 EX OS HSM a Sigma 50/1.4 EX HSM. Presne ako tebe, predtym ten zoom vyzadoval na kazdom ohisku a kazdej zaostrovacej vzdialenosti ine korekcie, s tym sa nedalo vobec fotit, teraz na 2.8 clone mi to ide ako hodinky :)
Neplatil som nic, v ramci zaruky na Sigma objektivy.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

RadekD
Uživatel
Uživatel

Re: Serizeni AF u starsi sigmy 70-200 na K5

Příspěvek od RadekD » 24 lis 2012, 00:33

Tak oficiální servis pro Sigmu je zde: http://www.awh.cz/ . Osobní zkušenost nemám, ale jednou jsem emailem učinil dotaz a odpověděli mi promtně a k věci. To hodnotím kladně ale víc nemohu sloužit.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“