Ahoj
K tomu blesku. Jak ho máš nastavený? Zvládne dosvítit ten čas na synchro? Černý pruh by mohl znamenat, že to nestihne dosvítit než lamela dojede a máš tam tudíž delší čas.
Zkusil bych pohnout časem.
Druhé co mě dělalo u externího blesku a točí mě to doteď. Mám Metze 54 a ten má adaptér. Pokud ho nakloním nějak pro něj konstrukčně blbě, tak si nastaví co chce. Prostě mu někde 100% nesedí kontakt. Pak ho "ztluču" a zase fotí jak má.
Zkus dotažení blesku a kontakty.
Jinak u výklopného blesku mi dělá stín prst levé ruky. Dobrý je vlastní foto do zrcadla.
K5 - foceni na vysku s bleskem - CERNY PRUH
Moderátor: Moderátoři
Re: K5 - foceni na vysku s bleskem - CERNY PRUH
Problém mám s interním bleskem, ne s externím. Časy jsem zkoušel různý - 1/50 1/60 1/100 1/160 1/180 ...dělá to u všech.....mýlka je vyloučena, opravdu to dělá foťák, ne já. Zkoušel jsem dneska 4 objektivy, různé režimy, dělá to pořád. Už balím do krabice a píšu dopis, zítra posílám na reklamaci, tak až se to vrátí, poreferuju čím to bylo a jak to spravili...
Nechcete si někdo zkusit to co já? tj. otočit foťák na výšku bleskem vlevo a udělat si pár snímků, třeba budete překvapeni
Ale spíš si myslím, že to je ojedinělá vada, mohlo se opravdu někde něco uvolnit, nebo je volná či poškozená lamela a nezajíždí dost rychle zpět...
dobré světlo
Nechcete si někdo zkusit to co já? tj. otočit foťák na výšku bleskem vlevo a udělat si pár snímků, třeba budete překvapeni
Ale spíš si myslím, že to je ojedinělá vada, mohlo se opravdu někde něco uvolnit, nebo je volná či poškozená lamela a nezajíždí dost rychle zpět...
dobré světlo
Pentax K-5; DAL 35/2,4; DA 18-135 WR, DA 55-300; FA100/2,8 makro; A50/1,4
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: K5 - foceni na vysku s bleskem - CERNY PRUH
Ahoj
Nedalo mi to a zkusil jsem to. Staáí K20D a funguje ve všech polohách. Uff... Mě už by reklamace neprošla.
Nedalo mi to a zkusil jsem to. Staáí K20D a funguje ve všech polohách. Uff... Mě už by reklamace neprošla.