Vyber nove Pentax sestavy

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
1bubko2
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: Vyber nove Pentax sestavy

Příspěvek od 1bubko2 » 27 črc 2012, 09:13

to Ivan-K: viem ze tamron 18-200 stoji okolo tych 200€ ,takze by som ako hovoris usetrila aj ked "len" 70 €, no asi by som ho kupila mozno az o par mesiacov ked by som sa naucila nieco s tym fotacikom a setakom, a po case by tych dalsich 200€ ma tak nebolelo ako keby to mam platit teraz naraz, a tamron ma predsalen o cosi vacsi rozsah a este je aj lacnejsi...aj ked kvalita je podla recenzi vseliaka...aj ked ja by som si na urcite nevsimla :oops: a mas pravdu aj v dalsom prispevku kde pises ze pre mna je aj 500€ za objektiv vela...mas pravdu je a tolko na 99% do objektivu nikdy nedam (jedine ak vyhra v sportke :D )

to JP3112: no nepotrebujem v najvacsej pravdepodobnosti tak vykonne telo ani zdaleka, o com samozrejme viem, a fotenie nie je pre mna vasnou a naplnenim ,tak ako asi u vacsiny z vas asi je, co je blbe,ale rada by som sa naucila vytvorit pekne foto, a ano aj ked viem ze hlavnou prisadou je fotograf,aj tak by som chcela za tie peniaze dostat uz co mozno najvacsiu kvalitu,aj ked ju mozno hned nevyuzijem naplno,mozno aj nikdy, ale ked uz do toho dat tie peniaze tak to by podla toho co som si precitala mala byt zrovna k30(vs nikon 5100 vs canon eos 600D)....alebo prachy usetrit a minut ich inde??? :evil:

to freddy krueger : aj nad D90 som premyslal, aj som sa snou hrala u kamaratky, ale ta jej "staroba" ma odradza, aj ked sa mi paci jej velke telo,o ktorom uz clovek vie ze nieco drzi...na druhej strane je pomerne tazka a po chvili to moze byt na obtiaz, aj stavovy displej sa mi pozdava,ale myslim ze by som ho aj tak velmi nevyuzila...a tiez by som rada krajsie video

to Taurusek : veru neplanujem menit telo o 1 ani 2 roky....podla mna vobec nikdy :)

inak vymena objektivov by mi az tak nevadila keby neslo o tu stratu toho daneho okamziku,kym to vymenim tak je to prec....tie objektivy sa asi rozhodnem podla dph....ak sa podari vybavit tak so 18-135WR + priplatok za ochotu danemu cloveku by to bolo cca okolo 800€...a ak dph nepojde tak to bude s 18-55 WR za nejakch 740€

ešte ma tak napadlo...keby som si zobrala...18-55 + 55-300 .....ta vzdialenost 55 by sa asi moc nedala vyuzit na take bezne fotenie ...to uz je asi moc priblizene ze ..aby som to nemusela prehadzovat

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Taurusek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Taurusek » 27 črc 2012, 10:15

Bubko> 55mm není moc dlouhé ohnisko. ;) Nepočítej teda, že s tím vyfotíš v místnosti více než portrét, nebo půl postavy.

On ten 55-300 není špatný objektiv. Akorát je poměrně těžký, zda se mi, že pomalu ostří a přijde mi, že ten jeho autofocus mi hrozně vybíjí baterku ve foťáku.

K tomu porovnání Tamronu a P18-135, podívej se na poměr cen, Tamron cca 200€; Pentax cca 640€,-. Přičemž Tamron má větší rozsah a stojí cca 3x méně. To musí být někde poznat i kdyby Pentax ten objektiv 2x předražil. To určitě nestojí za úsporu 70€.

Osobně by mi vadilo, že 55-300 není WR. Docela dobře si dovedu představit efektní fotky ze psích závodů za deště. ;) Kde bys s 18-135 WR nemusela mít o nic obavy.

Ta 18-55 je na tohle hodně krátká.

tomey
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od tomey » 27 črc 2012, 10:26

...ja som ku koncu maja kupil K-r iba telo a za 15E 18-55 ALII...v "dlhodobom" prenájme mam Sigmu 70-210...stare chuda ale musi mi teraz stacit...chcem tiez 55-300 aj ked je pomala a hlucna...ale mal som moznost ju vyskusat a kresba pekna...ale po dlhsom vahani som si teraz objednal 35/2.4 AL...proste vzhladom na financne moznosti ma lakala ta 35-ka viac, ked som videl foto z nej...a telatko musi pockat...a viem ze velmi dlho mi bude trvat, lez sa co len priblizim svojimi schopnostami k moznostiam co K-r ponuka...

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 27 črc 2012, 10:56

1bubko2 píše: ..... aj nad D90 som premyslal, aj som sa snou hrala u kamaratky, ale ta jej "staroba" ma odradza, aj ked sa mi paci jej velke telo,o ktorom uz clovek vie ze nieco drzi...na druhej strane je pomerne tazka a po chvili to moze byt na obtiaz, aj stavovy displej sa mi pozdava,ale myslim ze by som ho aj tak velmi nevyuzila...a tiez by som rada krajsie video

to Taurusek : veru neplanujem menit telo o 1 ani 2 roky....podla mna vobec nikdy :)

inak vymena objektivov by mi az tak nevadila keby neslo o tu stratu toho daneho okamziku,kym to vymenim tak je to prec....tie objektivy sa asi rozhodnem podla dph....ak sa podari vybavit tak so 18-135WR + priplatok za ochotu danemu cloveku by to bolo cca okolo 800€...a ak dph nepojde tak to bude s 18-55 WR za nejakch 740€

ešte ma tak napadlo...keby som si zobrala...18-55 + 55-300 .....ta vzdialenost 55 by sa asi moc nedala vyuzit na take bezne fotenie ...to uz je asi moc priblizene ze ..aby som to nemusela prehadzovat
Tak potom koli videu jedine k-30 a k tomu 18-135 sklo pentax WR. Nad tamronom 18-200 ani neuvažuj
ak neveríš, tak čítaj
http://www.ephoto.sk/forum/1/4907/tamro ... ma-18-125/

Ladin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Ladin » 27 črc 2012, 14:36

Duves to napsal přesně.
Bubko, pokud trváš na Pentaxu K-30 tak ho kup s tím objektivem 18-135 WR. Je rychlý, vodoodolný atd. V tom setu si za něho připlatíš málo v porovnání s variantou tělo K-30 + Tamron 18-200.
Já sám jsem uvažoval o objektivu 18-135 WR, který se prodával za 15 000 Kč, ale nakonec jsem si ke K-r koupil toho Tamrona, protože K-r není utěsněné tělo (bohužel Pentax ještě nemá na trhu zoom 18-200, přestože ho má v plánu - proto Tamron ).
Pokud chceš hodně moc toho Tamrona s rozsahem 18-200 (Pentaxu 18-200 se asi letos nedočkáme), tak si kup ten set K-30 + 18-135 WR a na bazaru ten objektiv obratem ruky prodej. Samostatně je ten Pentax 18-135 WR u nás za dvojnásobnou cenu, takže by si někomu levněji prodala to 18-135 WR a sobě pořídila ten Tamron a ještě ti něco zbude na dovybavení fotopříslušenstvím...
Výhoda K-30+ 18-135WR je také prachotěsnost, kdy se mnohem méně zapráší čip.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 27 črc 2012, 17:14

Podla mna by dobre urobila ešte rychlo kupiť k-r v kitoch 18-55 a 50-200 DA-L. Exapro to ponuka za 575€. A zostane jej na portreťák.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 27 črc 2012, 18:26

VLAD píše:elho: Nebojím se říct, že Klau z photozone neumí testovat objektivy. Dělá to už dlouho a otestoval jich hodně, ale je to všechno na hovno.

ahoj, no to jsem rád, že to říkáš, protože i nich je cokoliv canon v podstatě spektakulární a cokoliv jiného je OK, nebo na hovno.. ale řekni mi, jak poznáš dobrý test, respektive, kde dělají dobré testy?? já to asi za chvíli už potřebovat nbebudu, protože mám doma už více skel než bych mohl v životě použít, ale docela by mi to zajimalo.. minimálně bych si chtěl přečíst něco hezkého o svých sklech :) diky, v
Na photozone totiž netestují ostrost, ale rozlišení. Samozřejmě to spolu souvisí, ale není to totéž. dokonce bych řekl, že rozlišení je pro celkový dojem ostrosti a výslednou kvalitu obrazových dat méně důležité než kontrast.

Byly doby, kdy jsem taky sledoval grafy rozlišení, ale pak mi bylo divné, že výsledek testu nějak nekoresponduje s mým dojmem z fotky. Proto lepší testy používají grafy MTF20 a MTF50, aby postihly různé spekty kresby toho skla. Dobrou metodiku, která je vypovídající a zároveň srozumitelná pro začátečníky, mají třeba na serveru slrgear.com

Ale na druhou stranu se Klaus snaží testovat bokeh a přinejmenším tím jsou jeho recenze přínosné.

Bigfoot: Leica S1 by mi teda určitě nestačila. :lol:

freddy krueger
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freddy krueger » 27 črc 2012, 22:21

Až na to, že ta D90 má pořád lepší kontinuální AF, než K-30. A 18-105mm VR je lepší objektiv než Pentax 18-135mm, to je bez diskuze. Já opravdu nevidím jediný pořádný důvod proč by měla naproti tomu volit Pentax. D90 je časem prověřené kvalitní tělo a 18-105mm je super objektiv do začátku. Navíc ten set vychází levněji.

Ivan-K: Ano, takže je lepší koupit Pentax DA* 60-250mm za €1200. Mimochodem ať máš jakýkoliv systém, vždy na něj můžeš koupit právě Tamron 70-200mm nebo Sigmu.

elho_cid: Přesně tak, testuje se rozlišení, což je jendou ze složek ostrosti. Bohužel kontrast se snad ani nedá nějak pořádně změřit a právě v kontrastu jsou na tom Pentax skla výborně.

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 27 črc 2012, 22:47

freddy krueger ano presne tak vždy sa môžeš posunúť dalej, ale vždy to čosi stojí, bez ohladu na značku, jasné že na Canon + Nikon sa môžeš posunúť úplne do TOP modelov, ale o tom sa baviť ani nemusíme, to je cenou daleko cez pôvodný plán. A povedzme si uprimne , najčastejší problém posunu v pred sú financie, koniec koncov tak isto vieme prečo má väčšina fotografov ktorý siahli po lepšom zoome miesto základáku Tamron 17-50 a nie alternatívu ktorú ponúka sám výrobca foťáku, lebo okamžite by sme preskočili hranicu 800€ a za ušetrených 500€ pri zakúpení Tamrona sa dá už kúpiť všeličo... Len či pre niekoho nie je aj tých 350€ za Tamron vela...
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

1bubko2
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od 1bubko2 » 28 črc 2012, 12:24

no ja neviem.....uz by som si mala vybrat a zaplatit lebo takto sa stale priklanam hore dole na stranu K30 a po chvili zas N5100....
hovorim si....a sak mi bude stacit aj Nikon 5100 s 18-105 je lacnejsi a bla bla....potom ma zas napadne...ale ved keby si priplatim okolo 30€ tak mam pentaxa...ale zas len s 18-55 wr za tu cenu ale taky maly rozsah by som teda nechcela ked uz ste ma ukecali....potom zas...a ma ten pentax take vyhodny oproti ktorym sa mi oplati ho kupovat?
a k nikonu zas kupim na bazosi alebo inde pouzite objektivy,kdez to na pentax asi tazko...potom si zas poviem...a budem si kupovat nieco pouzite ked sa do toho hov.o vyznam a kupim si nieco pokazene?....ale ak by som naaaaaahodou potrebovala prachy a chcem to predat...asi skor predam Nikon ako Pentax...resp. nie za adekvatnu cenu oproti tomu co stal,...
najviac ma asi trapia tie objektivy ktore sa nikde nebudu dat kupit keby sa na to nahodou odvazim
btw.videla som foto,ktore su v teme o skusenostiach s K30 myslim na tych konoch a moc ma to neocarilo :cry:

freddy krueger
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freddy krueger » 28 črc 2012, 12:34

Nikon D5100 rozhodně NE. To je úplná blbost, horší tělo než ty dvě prakticky ve všech ohledech. Když Nikon, tak jedině D90. Řešit jestli má zrcadlovka o 1EV lepší nebo horší dynamický rozsah je úplná hovadina. Obzvláště když máš bracketing. Co je podstatné je držení, kvalita zpracování, velikost hledáčku, ovládání atd. To je to pocítíš. Skvělé fotky dělaly i digitální zrcadlovky před x lety. Nejdůležitější jsou objektivy.
Ivan-K: Když už jsme u těch objektivů, jak často uvidíš třeba Tamron 70-200mm f/2.8 pro Pentax v bazaru za téměř polovinu ceny? Prakticky nikdy. U Nikonu prakticky pořád. Pokud budeš kupovat objektivy z bazaru, máš oproti Pentaxu hromadu dalších ušetřených peněz.

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 28 črc 2012, 12:46

Od zrkadlovky nečakaj super video, na to sú kamery, foťák je na fotenie , očakávaš že D5100 urobí lepšie ? Stačí sa pozrieť na youtube , napríklad http://www.youtube.com/watch?v=FpLkN7V_NSM
Video ber len ako doplnkovú funkciu, ked chceš aby to za niečo stálo tak foťák musíš zavesiť na statív a točiť. Nie držať v ruke či dokonca "sledovať" pohybujúci sa objekt, potom je to celé rozstrasené a na pohlad totálne amatérske. Pozri si ako sa točia videá napríklad z osláv či stužkových len málokedy sa tam mení rovina zaostrenia (to je vidieť najčastejšie pri svadbách) ale zásadne sa natáča zo statívu...

Za dalšie na kvalitu výsledku má vplyv aj pamäťová karta, ktorá musí dokázať zapisovať dostatočne rýchlo
Pozri ako vyzerá video od človeka ktorý vie ako to má robiť http://www.youtube.com/watch?v=yAAoJ_Z8 ... re=related síce je to s K-5, ale nič to nemení na tom že s DSLR to ide, ak chceš vidieť výsledky z K-30 tak si budeš musieť ešte počkať, lebo zatial človek nájde viac menej len skúšobné videá...
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC

hardy
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od hardy » 28 črc 2012, 19:10

tak stím že lepší video v hd dělají kamery nemohu souhlasit mel jsem sony za 30 papouchů barvy vyblity a ostrost špatná a čip velikosti nehtu u malíčku oproti aps zrcadlovky to by sis musel koupit profi kameru asi za 100 tisic a výš kamera byla půjčená

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 28 črc 2012, 19:36

Práveže kôli menšiemu snímaču nevidno tak vady a video je viac "koukatelné" to že je technicky menej kvalitné je vec druhá... Ale ako som vložil link vyššie , kto vie ako na to tak bežnú kameru "prevalcuje" - základ dobrého videa je vždy statív a ideálne nešachovať zoomovaním
Pentax K-30, Metz 48

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 28 črc 2012, 19:58

Na video treba kupiť taketo dačo
http://www.mini-max.sk/category/default/174
Obrázek
V piatok som to bol pozrieť v tej predajni u nas v BA (nie koli tomu). Je to lupa a pekne vidno na displej. Podla mna treba aj nejaky stabilizačný popruh.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“