Pentax K-5 seka video
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-5 seka video
a je to BEST (***) nastavenie?
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple

http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com
jenom drobná oprava, ať se pořád neplácáme v jednotkách: 3,4 MB/s = 27 Mb/stoto je printscreen z adobe premiere ked som tam vlozil surove video z fotaku. Zapis je cca 3.4 MB/sec.
Ak dobre pocitam x 8 = cca 27 MB/sec
Velikost konkrétního videa záleží i na tom jak složitá scéna je natáčena.
Jinak formát definovaný Panasonic/Sony AVCHD má max bitový tok 18Mbit/s a AVCHD Progressive (rozšíření AVCHD 2.0) má pak max. 28Mbit/s... využívá se komprese MPEG-4 AVC/H.264. Ale má smysl natáčet na vyšší bitový tok kvůli pohybu/detailům/odstranění šumu atd. Většina kamer/DLSR ukládá právě tento pro přehrávače použitelný standard a není problém vrazit SD kartu do telky a poustit si video tam
Sekání bude podle mě způsobeno sw, mám zkušenost, že když se nestačí zapisovat na SD tak se nahrávání ukončí s chybou (i když nevím ak je to na K-5 - nezkoušel jsem)
Jinak formát definovaný Panasonic/Sony AVCHD má max bitový tok 18Mbit/s a AVCHD Progressive (rozšíření AVCHD 2.0) má pak max. 28Mbit/s... využívá se komprese MPEG-4 AVC/H.264. Ale má smysl natáčet na vyšší bitový tok kvůli pohybu/detailům/odstranění šumu atd. Většina kamer/DLSR ukládá právě tento pro přehrávače použitelný standard a není problém vrazit SD kartu do telky a poustit si video tam

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
100r: Pleteš se, běžné SD karty mají mají rychlosti právě v MB/s, ne Mbitech! Třeba u mé A-Data class 10 16GB jsem naměřil zápis okolo 18MB/s, což na jakékoliv FullHD video z K-5 bohatě postačuje s velkou rezervou.
Mea culpa, trocha som to domotal po 5tom pive v 30C miestnostifreddy krueger píše:100r: Pleteš se, ...

Je pravda, ze to musi dat tolko, ked mi to z citacky taha ±40MB/s
Inac ceny rychlych kariet uz su prijatelne, profi/poloprofi by do inych ani nemali ist. Pamatam si, ze moju prvu 2GB EXTREMEIII som kupoval za ±3k SKK a dnes si za tu cenu kupim 64GB SDXC...
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple

SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com
lukas-snb píše:Mel bych dotaz, jak jste mohl zkouset kratke a dlouhe casy, kdyz na K-5 nejde ovladat zaverka ? V dalsim prispevku pak pisete, ze video ma 1/50 ... v recenzi,kterou tady uvedl "freddy krueger" je to i napsany, ze to nejde stejne tak ISO. Tuhle jsem si hral s videem na me nove K-5 (firmware 1.13) a docela me to mrzelo, tak jesli mate nejaky know-how tak sem s nim prosimpetik píše:...Skusal som aj kratke aj dlhe casy...(
MUZE MI NA TO NEKDO PROSIM ODPOVEDET

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
jednoducha odpoved... kratke dlhe casy = kratke, dlhe video 

...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Významný člen
lukas-snb: tuším, pred natáčaním v režíme fotenia musíš nastaviť požadované hodnoty a stlačíť tlačidlo AE-L - to zablokuje hodnoty na požadované. A to je asi jednýspôsob ako ovplyvniť.
Nevedel som to narýchlo presne nájsť, video nemám ani nepoužívam- neivem overi, len si tak matne pamätám. Ale keďže ti nikto iný nepomohol skúsil som ja.
Nevedel som to narýchlo presne nájsť, video nemám ani nepoužívam- neivem overi, len si tak matne pamätám. Ale keďže ti nikto iný nepomohol skúsil som ja.
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci
, fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited