Meranie expozicie - prepaly!!! (problém?)

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
PentaxFan
Uživatel
Uživatel

Re: Meranie expozicie - prepaly!!! (problém?)

Příspěvek od PentaxFan » 29 čer 2012, 06:20

takze takto... zas som sa utvrdil v tom, ze servis Exapro a pan Vrabel osobne NECHCE vidiet ziadne problemy... mail s podrobnym popisom chyby som mu dva krat posielal a ziadal som ho o reakciu na co VOBEC nereagoval. vcera som mu slusne zavolal a tak ma odbil, akoby som bol nejaky otravny zasran a ziadal ho o neviem co! po vcerajsej reakcii som mal chut poslat set do Pentecu, len bohuzial, tam mi vedali, ze medzinarodna zaruka je len rok a mne ten rok pravevyprsal... :(( ja uz fakt neviem co mam robit...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

PentaxFan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PentaxFan » 29 čer 2012, 06:22

....a Lennyl, dakujem za stretnutie a pomoc. aspon je vidno, ze si nevymyslam...

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 29 čer 2012, 07:46

PentaxFan píše:ze medzinarodna zaruka je len rok a mne ten rok pravevyprsal... :(( ja uz fakt neviem co mam robit...
Prepac, ale po roku prist na to, ze ti to divne meria... tym neobhajujem necinny servis!
...K10+K5...
a rozne serepeticky

PentaxFan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PentaxFan » 29 čer 2012, 09:21

po akom roku??? ved uz na jesen minuleho roka to bolo prvy krat v Exapro!! Dokopy som to tam mal 3x!

ja mam len tu smolu, ze nepoznam nikoho z BA, kto ma K-5, tak som si to nemohol s nikym porovnat! az v stredu 27.6 som sa stretol s Lennylom s ktorym som si porovnal meranie Expozicie a vysledok vidite - aj sam Lennyl napisal co napisal. Len Exapro ma vzdy presviedcalo ze chyba nie je v Px, ale ze asi JA SOM CHYBA...
Naposledy upravil(a) PentaxFan dne 29 čer 2012, 12:26, celkem upraveno 1 x.

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 29 čer 2012, 10:15

jj keby si poznal zakony...
napriklad uz pri tretej reklamacii si opravneny pytat peniaze pripadne vymenu kusu. Reklamaciu riesit tam kde si kupil... Ak sa ti postup predajcu nepaci, nahlasit uradu pre ochranu spotrebitela... moznosti je vela. Keby si tu na forko napisal ze dakoho z BA hladas, ozve sa ti niekolko ludi ;-)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

PentaxFan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PentaxFan » 29 čer 2012, 11:33

Bigfoot, prepáč, ale ja dobre viem čo môžem... Keď som to reklamoval treti krat, tak som listom napisal odstupenie od zmluvy (výmena alebo vrátenie penazí)... ale čo z toho, keď Exapro sa tvári ako mŕtvy chrobák? mna už fakt nebaví rišiť, mám aj iné starosti...
Proste spom čakal som od Exapra serioznejsi pristup.
Naposledy upravil(a) PentaxFan dne 29 čer 2012, 12:29, celkem upraveno 1 x.

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 29 čer 2012, 12:08

Ja ti neviem, mam s nimi dobre skusenosti. Cele to nechapem... vravim, obrat sa na prislusny urad.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 29 čer 2012, 12:49

Nakoniec dopadneš ako ja.Po neuspešných ťahaniciach s exapro som k peťku so stratou predal.Inak by som ju musel hodiť od jedu o zem.Veľká sranda je,že s obyčajnými seťákmi,čo má chalan,ktorému som ju predal ostri úplne v pohode.So svetelnými objektivmi katastrofa.Pritom bola s nimi v servise na nastavenie,vrátili ho že všetko je v poriadku a nastavené.Stačilo ale,aby zašlo slnko a ostrilo to o pol metra inde,raz pred,inokedy za..Možno by to ale niekto mal skúsiť dotiahnuť až do súdu,nech sa prebudia.Žiaľ,po mojich skúsenostiach so sudcami a súdmi na slovensku sa mi do toho nechcelo.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

freddy krueger
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freddy krueger » 29 čer 2012, 21:01

Musíš pohrozit obchodní inspekcí, té se aspoň v Česku všichni bojí jak čert kříže :D Oni jinak na vrácení peněz nepřistoupí, nějaké soudy nemají smysl. Pokud je problém, tak nahlásit na Slovenskú obchodnú inšpekciu (snad mi promineš, jestli jsem to špatně vyskloňoval) a nazdar. Případně se ještě obrátit na Združenie slovenských spotrebiteľov. O špatnou reklamu nikdo nestojí.

Zakinek16
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Zakinek16 » 05 srp 2012, 10:50

Mám takú blbú otázku ,nie som si istý tak sa radšej opýtam
Keď dám meranie expozície (napr: bodové meranie ) a idem fotiť napr. muchu na liste ,zaostrím na muchu a cvaknem tak by mala expozícia správna tj. na muche ( uprostred ) , ale keď zaostrím na muchu a skomponujem fotografiu tak že je mucha v pravom rohu tak bude meraná expozícia na muche alebo na objekte čo je uprostred snímky ?
Díky :)

palo2811
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od palo2811 » 05 srp 2012, 10:56

Nie je tam funkcia zamknutia AE na AF bod .
Pentax K10
Nikon D610

Taurusek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Taurusek » 06 srp 2012, 00:59

Mám pocit, že to je závislé na nastavení ve foťáku.

Co si pamatuju u K-x tak jde nastavit zamknutí expozice po namáčknutí nebo se taky uzamknout nemusí.

A pak tam je, co si pamatuju ještě provázání měření s ostřícím bodem. Tj. tam kde ostřím, tam i měřím expozici (nepoužívám, podrobnosti nevím, ale uvítám (;).

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“