Problémy s K-5 - grip
Moderátor: Moderátoři
Problémy s K-5 - grip
Zdravim. Mam takovy problem, jsem temer cerstvym majtelem K-5 a koupil jsem si k ni battry grip od Phottix BP-K7. Z predchozi K200 mam hodne AA baterek, takze do gripu vkladam je, plne nabite baterie fotak ukazuje ze je baterie vybita nebo hodne slaba, obcas tam skoci ze je nabita plne, ale pak zase ukazuje ze jsou vybite. Po vlozeni do K200 fotak ukazuje plnou kapacitu, zkousel jsem nekolik sad, ale vsechny to samy, a to i cerstve vyndane z nabijecky. Baterie mam da se ric nove v K200 fungovaly bezproblemu a to i v ogirinalnim grupu co jsem ke K200 mam. Zkousel jsem i vyndat baterku z fotaku a nechal jsem jen AA v gripu, fotak naskocil, ale pak konec, proste vybito. Pak jsem zkousel originalni baterii vlozit do gripu a v tele nic, a fotak ukazoval celkem plne nabitou baterku i kdyz v tele ukazuje plnou kapacitu. z toho bych rekl ze grip je v poradku, ale s adapterem na AA baterie to nejak zlobi. pri vlozeni AA se nic nezmenilo ani, kdyz bylo ve fotaku nastavena autodetekce nebo Ni-Mh, furt stejny.
Nemel jste nekdo podobny problem ? Nevite co s tim ?
baterie mam GP Recyko+ 2050mAh 1,2V, Sanyo Eneloop 2000mAh 1,2V, K-5 je serie 427xxxx
Dekuji za rady
Nemel jste nekdo podobny problem ? Nevite co s tim ?
baterie mam GP Recyko+ 2050mAh 1,2V, Sanyo Eneloop 2000mAh 1,2V, K-5 je serie 427xxxx
Dekuji za rady
-
- Významný člen
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Nemám sice BG od Phottixu, nýbrž Meike - ale používám zásadně náhradní baterii za D-Li90. S tužkovými se mi také nikdy nepodařilo udržet stroj v chodu déle, jak malou chvilku: někde jsem četl, že problém je v nižším napětí nabíjecích baterek (1,2 V) - ovšem i Energizer nebo Duracell s vyšším napětím drží jen o málo déle. Možná by se mohl podělit se zkušeností nějaký majitel originálního Pentax BG, ale myslím si, že právě v téhle vlastnosti to bude obdobné...
Prostě možnost tužkovek je jen pomyslná třešnička - na podstatných funkcích BG...
Prostě možnost tužkovek je jen pomyslná třešnička - na podstatných funkcích BG...
Pavel
Aha, ale soucet napeti je stejny jako na originalnim akumulatrou, tedy 7,2V. Na K200 v BG vse bez problemu, ale je fakt, ze K200 je taky primarne na AA baterie. Myslel jsem, ze kdyz tam ten adapter je, tak to bude fungovat. Zajimalo by me, jak to je tedy u originalniho BG, zda tuzkovky jdou bez problemu. Mohl bych poprosit od odkaz na tu vasi nahradu originalni baterie ? Vydrzi to co originalni ? Dekuji
-
- Významný člen
Tak to možná není napětí (pokles napětí pod zátěží?)... nepamatuji se už, o čem v tom článku byla přesně řeč, neumím elektro , vím, že tam byly nějaké křivky, které vycházely odlišně od aku...
Já tu baterii koupil tady : http://www.amilo.cz/baterie-do-fotoaparatu/pentax/ , ovšem jenom proto, že u stejného prodejce jsem kdysi kupoval náhr. baterii ke K20D a jiné věci. Je k dostání i jinde, pokud vím, tak Avacom nahrazuje kdeco - výdrž by štítkově měla být stejná, jako origo, ale nikdy jsem to neměřil: buď zaměňuji v těle za origo když dojde, nebo při použití BG je v těle origo a v gripu Avacom s příkazem čerpat nejdříve grip... musím říct, že ta baterie pro K20D (v roce 2008) nebyla Avacom, měla podstatně nižší kapacitu (1300 mAh - ovšem stála jak vidím na faktuře jen 288,-), a přesto nebyly nikdy problémy - používal jsem stejně jako později u K-7 a K-5...
Jsou i jiné zdroje (nejlevnější, co znám je: http://www.sunnysoft.cz/zbozi/159PCS-87 ... 60mah.html , nemám odzkoušené), třeba http://www.aku-shop.cz/aku-digitalni-fo ... 0.PEN.9.x3 , od nich jsem jiné už kupoval, v pořádku.
Ještě k "výdrži" - za tu cenu jsem to, jak se dnes říká, prostě neřešil. Připomínám, že nejsem odborník - je to jen můj pohled na věc.
Já tu baterii koupil tady : http://www.amilo.cz/baterie-do-fotoaparatu/pentax/ , ovšem jenom proto, že u stejného prodejce jsem kdysi kupoval náhr. baterii ke K20D a jiné věci. Je k dostání i jinde, pokud vím, tak Avacom nahrazuje kdeco - výdrž by štítkově měla být stejná, jako origo, ale nikdy jsem to neměřil: buď zaměňuji v těle za origo když dojde, nebo při použití BG je v těle origo a v gripu Avacom s příkazem čerpat nejdříve grip... musím říct, že ta baterie pro K20D (v roce 2008) nebyla Avacom, měla podstatně nižší kapacitu (1300 mAh - ovšem stála jak vidím na faktuře jen 288,-), a přesto nebyly nikdy problémy - používal jsem stejně jako později u K-7 a K-5...
Jsou i jiné zdroje (nejlevnější, co znám je: http://www.sunnysoft.cz/zbozi/159PCS-87 ... 60mah.html , nemám odzkoušené), třeba http://www.aku-shop.cz/aku-digitalni-fo ... 0.PEN.9.x3 , od nich jsem jiné už kupoval, v pořádku.
Ještě k "výdrži" - za tu cenu jsem to, jak se dnes říká, prostě neřešil. Připomínám, že nejsem odborník - je to jen můj pohled na věc.
Pavel
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam originalny BG ku K-5. Pouzivam v nom vyhradne AA baterky GP Recyko + a Panasonic Infinion a nemam ani som nemal ziadne problemy s vydrzou alebo s nespravnym zobrazovanim kapacity.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Re: Problémy s K-5 - grip
Chyba bude v prenose energie cez tie prepojovacie kolíčky.originál sú pozlátené a čo viem,tak problémy nerobia.Mne napríklad robil grip photix problémy aj pri expozíciach s dlhým časom.Exponoval dobre ale pri spracovávaní fotky zamrzol.Pri normálnej práci s fotografovaním krátkymi časmi problém nebol.Akoby mali tie neorigo gripy pri energeticky náročnejších operáciach problém so stabilitou dodávky energie.Preto som mal nastavenú prioritu batérie z aparátu a keď došla šťava,iba som prehodil baterky.Druhá bola neoriginálna ale v tele s ňou problémy aparát nemal.Používam neorigo aj v K-01,dokonca 2000 mah a bez problémov.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- Pokročilý uživatel
... hmmm ... tužkovky jsem v gripu na K5 nezkoušel - mám taky noname model - jen kvůli úchopu. Prioritu gripu. Noname aku v gripu. Potíže jsou v tom, že velmi brzy přestal fungovat AF při ovládání z gripu, taky při jeho zapnutí občas začne zničeho nic série snímání i když se spouště vůbec nedotknu ... A v kombinaci zapnutý battery grip a nasazený objektiv Tamron se často odmítá spustit náhled fotky (při zmáčknutí tlačítka náhledu) a aby to fungovalo, musím vypnout a zapnout foťák. ještě mám rok na reklamaci - ale furt přemýšlím, jestli to stojí za to, protože origo grip určitě nekoupím. Na druhou stranu - výdrž aku noname vložené v noname gripu je u mě prakticky stejná jako origo a není to pomalejší (teď vydržel třeba čtyřdenní focení na Vltavě s partou vodáků - cca 280 fotek s častým a hromadným prohlížením náhledů) a domů jsem dojel ještě s 1/3 nabitým aku ... K origu v těle jsem se spotřebou vůbec nedostal ...)
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
ja mam ku K-5 grip Meike, za 79euro, original Pentax stoji tusim od 210euro vyssie.
ked mam original,aj noname bateriu v gripe,tak ked je uz slaba,tak mi fotak vie zamrznut. A ten Meike grip nedrzi tak pevne na tele K-5 ako ked som mal predtym Pentax K20D a k nej original Pentax grip. Ale za tie peniaze co by som chcel,ze:-)
ked mam original,aj noname bateriu v gripe,tak ked je uz slaba,tak mi fotak vie zamrznut. A ten Meike grip nedrzi tak pevne na tele K-5 ako ked som mal predtym Pentax K20D a k nej original Pentax grip. Ale za tie peniaze co by som chcel,ze:-)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Lukas, cely problem je v tom battery gripe od Phottixu!!!
Mam presne tuto kombinaciu a radsej do toho BG nedavam ziadne baterky, pouzivam ho iba ako grip. ide o to, ze su tam posahane kontakty a neprenasa to celkom dobre energiu do tela...
vela zdaru
Mam presne tuto kombinaciu a radsej do toho BG nedavam ziadne baterky, pouzivam ho iba ako grip. ide o to, ze su tam posahane kontakty a neprenasa to celkom dobre energiu do tela...
vela zdaru
-
- Pokročilý uživatel
Tak - po roce a půl užívání no name battery gripu edit mých zkušeností:
1) K5 bez gripu skoro nejde držet v ruce - kór s 21/2,3 lmt mi to přijde jak kompakt.
2) no name aku v gripu stále funguje - jako hlavní zdroj energie pro foťák bez problémů
3) grip na foťáku stále drží dobře bez vůlí i pohybu
4) nejenže stále nefunguje AF a naopak se zapíná série, ale už i vypadlo tlačítko na ISO (nevím kde - nenašel jsem ho)
5) při pokusu zapnout na gripu přejíždím do krajní polohy - poloha "ON" nijak "necvakne"
6) zmizel veškerý potisk (nápisy, piktogramy)
7) jsem drsnej - včera jsem to šel reklamovat - čili budu měsíc zápasit s bodem 1)
1) K5 bez gripu skoro nejde držet v ruce - kór s 21/2,3 lmt mi to přijde jak kompakt.
2) no name aku v gripu stále funguje - jako hlavní zdroj energie pro foťák bez problémů
3) grip na foťáku stále drží dobře bez vůlí i pohybu
4) nejenže stále nefunguje AF a naopak se zapíná série, ale už i vypadlo tlačítko na ISO (nevím kde - nenašel jsem ho)
5) při pokusu zapnout na gripu přejíždím do krajní polohy - poloha "ON" nijak "necvakne"
6) zmizel veškerý potisk (nápisy, piktogramy)
7) jsem drsnej - včera jsem to šel reklamovat - čili budu měsíc zápasit s bodem 1)
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...