Myslím,že si nerozumíme, je to zvuk, který při zapnutí rozhodně nedělala K200,ani K20.bigfoot píše:chrci stabilizacia (SR), robia to vsetky PX od K10
K7 chrci po zapnuti
Moderátor: Moderátoři
Re: K7 chrci po zapnuti
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Máš zaplé čištění snímače při startu. Normálně si to vypni v menu, mělo by to být pod položkou Ostranění prachu.
No, to mám právě vypnuto a i když ho zapnu, tak napřed slyším zvuk podobný nějakému motorku a potom teprve to ultrazvukové čištění. Při každém zapnutí fotoaparátu na místo lupnutí páčky off-on slyším divný zvuk a dělá to i při vzbuzení z pohotovostního režimu. Každý v okolí slyší, že jsem zapnula foťák. Já s toho mám pocit, že to bude na servis.
No nevím esli tě tím uklidním nebo sebe z nervózním ale mně to dělá taky. Kromě svistu čištění to ještě dělá zvuk podobný, když se se nemože chytnůt AF. Ale nevím esli si to tak dělalo furt. Zdá se mně, že ne .... :-/ . Každopádně by mně pak zajímalo, esli vůbec a jak jsi to poléčila.
Jj, to je přesně ono, je to zvuk podobný motorku při ostření, ale dělá to ihned po zapnutí bez namáčknutí spouště. Jestli to dělalo od začátku nevím, koupila jsem ji z druhé ruky a teď se snažím zjistit zda je to závada nebo co?
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Není to závada, mají to tak všechny Pentaxy včetně mojí K-5 a dokonce i nová K-01. Dělá to závěrka a asi ještě nějaké resetování další mechaniky ve foťáku (ostřicí systém).
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
No nevím jestli to dělají všechny Pentaxy, moje K-r žádný zvuk nevydává. Měl jsem půjčenou K-7 od kolegy a taky byla potichu při zapnutí.
Pentax K-5II, Pentax SMC DA 17-70mm f/4, Pentax SMC DA* 55mm f/1.4, Pentax SMC DA 35mm f/2.4, Tamron AF SP 90mm F/2.8 Macro, Pentax SMC 100-300mm f/4.5-f/5.6, Metz 48AF1
Robí to i moja K-5. Kým som však tento príspevok nečítal, ani som si to neuvedomil. Nevnímal som to ako čosi rušivé. U mňa je to len taký krátky "škrk".
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Presne ako pises. Aj moja K-5 to robi tak isto. Ale iba pri zapnuti (alebo zobudeni zo spanku). Ked spustim cistenie cipu z menu, tak iba skoro nepocutelne zabzuci (treba mat ucho pritlacene na fotak).
To znamena, ze pri zapinani vykonava okrem cistenia cipu este nejaku inu operaciu. Asi nejaky reset AF motora, lebo sa ten zvuk dost podoba.
To znamena, ze pri zapinani vykonava okrem cistenia cipu este nejaku inu operaciu. Asi nejaky reset AF motora, lebo sa ten zvuk dost podoba.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Hezký den a děkuji za odpovědi, je to přesně ono, ale zatím pořád netuším proč a co to vlastně dělá, brzy budu mít cestu do Prahy a tak se chci zeptat v servise. Kdybych neměla K200 a K20 asi bych to ignorovala, ale protože tam jsem se s ničím takovým nesetkala, tak mě to doslova trklo hned při prvním zapnutí. Pokud zjistím příčinu, dám vědět...
Tak trochu oprásim toto ste vláknofatima píše:Hezký den a děkuji za odpovědi, je to přesně ono, ale zatím pořád netuším proč a co to vlastně dělá, brzy budu mít cestu do Prahy a tak se chci zeptat v servise. Kdybych neměla K200 a K20 asi bych to ignorovala, ale protože tam jsem se s ničím takovým nesetkala, tak mě to doslova trklo hned při prvním zapnutí. Pokud zjistím příčinu, dám vědět...
Podarilo sa príst na to co to vrze po zapnuti?
Mne to na K7 robi tiez hlavne ked mám zalozený objektiv, bez objektivu to chrci tiez ale menej.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale veď to tu už bolo spomínané. Robí to páčka ovládajúca clonu, keď po zapnutí skočí do svojej pracovnej polohy. Robí to aj na K-5, K-5 II (s).
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Aha to som nikde nenasiel a je to normálne alebo je to chyba? Stale mam taký zvlasny pocit ked zapnem fotak.al.vlado píše:Ale veď to tu už bolo spomínané. Robí to páčka ovládajúca clonu, keď po zapnutí skočí do svojej pracovnej polohy. Robí to aj na K-5, K-5 II (s).
Dakujem za odpoved
Tak uz ked sa to tu znova zacalo spominat, pridam aj ja nieco.
Ja mam zas problem s tym ze k7 vrci este chvilku po expozicii (asi 1s), akoby este cvilu drzala stabilizacia.
Mal som k10 , k20 a mam k5ii, ale ani na jednom to tak nerobi. Neriesil som to kedze to foti, ale nestretol sa s tym este niekto ? Nieco sa riesilo na pentaxforums, ale k nejakemu definitivnemu zaveru som sa nedocital.
Ja mam zas problem s tym ze k7 vrci este chvilku po expozicii (asi 1s), akoby este cvilu drzala stabilizacia.
Mal som k10 , k20 a mam k5ii, ale ani na jednom to tak nerobi. Neriesil som to kedze to foti, ale nestretol sa s tym este niekto ? Nieco sa riesilo na pentaxforums, ale k nejakemu definitivnemu zaveru som sa nedocital.