je opravdu K-7 tak dobrá?

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 čer 2010, 19:07

Docela bych věřil, že se to auto rozbilo záměrně.. že na podzim nás čeká buď ta "nějaká K5" nebo aspoň update snímače v K7... něco, co mají nové Alphy.. ten 14,2 Mpx CMOS
Pentax

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 14 čer 2010, 19:18

Kdybych si měl tipnout, tak nás na podzim bude čekat nástupce K7 v úplně totožném těle a s AF "vykradeným" z 645D.

Snímač zůstane nebo se koupí od Sonky.

Někdo bude tleskat, někdo kříčet, že to je málo :-) (jako vždycky).

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 čer 2010, 19:24

Myslím, že už i Pentaxu došlo, že výstup z K-x se Soňáským CMOSem je tak zajímavý, že se mu po tom Samsungáckým nebude stýskat...
Pentax

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 14 čer 2010, 19:47

Jo, ale Samsung taky na letošek oznámil nové čtrnáctimego CMOS s možností full HD, 10fps v plném rozlišení a hlavně integrovanými převodníky, takže potenciálně menší šum.
Ale zjistil jsem, že pro moje účely je K-7 + Lr3 OK.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 14 čer 2010, 19:49

fjo píše: Docela bych věřil, že se to auto rozbilo záměrně.. že na podzim nás čeká buď ta "nějaká K5" nebo aspoň update snímače v K7... něco, co mají nové Alphy.. ten 14,2 Mpx CMOS
Jo, jednou už se záměrně rozbilo, když jsem měl našetřeno na Nikon. Kdybych neměl nakonec volné peníze na zrcadlo až s příchodem K10D, tak bych ani u Pentaxu nebyl.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 čer 2010, 20:04

elho_cid píše:Jo, ale Samsung taky na letošek oznámil nové čtrnáctimego CMOS s možností full HD, 10fps v plném rozlišení a hlavně integrovanými převodníky, takže potenciálně menší šum.
Ale zjistil jsem, že pro moje účely je K-7 + Lr3 OK.
Jo jo, LR3 se povedl.. ještě jsem ani nevyzkoušel, zda ještě zápasí s těmi artefakty při silném odšumění.... nicméně to odšumění, pokud se dělá s citem, funguje výborně.. :-)
Pentax

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 14 čer 2010, 20:18

Já naštěstí starosti s šumem přenechávám ostatním...

Hrozně mi seděl(sedí) CCD výstup z K10D. I míra šumu na ISO 100 (po postprodukci je tam cítit trochu sympatického šumu). U K7 (ale i K20D) mi ale výstup už tak nesedí... nevím, čím to je. Přijde mi, že ty CCD dávají takovej zvláštní "analog feel".

Když jsem na sM3, tak musim jít tak na ISO 400, abych trochu šumu dostal.

Ale souhlasim, že Sony se s čipem v Kx docela ukázalo. Na K7 a jeho výstup jsem četl spousty špatnejch reakcí (včetně těch, co jsem napsal sám :). Kdežto na Kx jsem nečetl snad jedinou kritiku výstupní kvality. Tohle je přesně ta cesta, kudy by měl Pentax jít (a doufám, že půjde).

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 14 čer 2010, 20:45

Já jsem měl analogový pocit z CMOSu od Canonů, když ještě ostatní jeli v CCD...
...ale CMOS od Samsungu je na mě už docela dost měkký, teplý... tedy pocitově...

S K7 jsem si teď pár dní hrál, ale neměl jsem k ní adekvátní sklo a z A50/2 nebo WR seťáku se toho moc nevymačká, takže ty fotky z levnými skly stejně nakonec zakamufluji nějakým šumem či filtrem... :-)

ta A50/2 mě zklamala... nevím, zda je to problém skla anebo si prostě nesedla s K7

...ale zpět k věci... K-X mi přijde jako něco mezi CCD přesností, pevností a teplotou, sytostí CMOSů...
..navíc, co mě potěšilo a uklidnilo zároveň je, že mi kamarád, co si po K10D pořídil K-x, i když před tím dlouho dlouho přemýšlel, zdělil, že se mu s K-x ostří manuálně lépe než s K10D.... to čumím...
Naposledy upravil(a) fjo dne 15 čer 2010, 06:11, celkem upraveno 1 x.
Pentax

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 14 čer 2010, 23:17

V téhle souvislosti by mě zajímalo, jak by vypadal výstup se Soňáckého 14Mpix CCD nějak rozumně kvalitně zpracovaný. Mohlo by to být dobré. Bohužel Sony zpracování obrazu fakt neumí a nikomu jinému ten čip nedali.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 14 čer 2010, 23:39

Zatím nedali... nepochybuju, že ho prodají prvnímu, který o něj projeví zájem.

Ale jinak souhlasim... a Kx je toho zdářněj příklad.

Zamčeno

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“