Příspěvek
od al.vlado » 06 zář 2017, 16:28
cport píše:No rozdil mezi K-5 a K-5II je predevsim v AF modulu a ten rozdil byl vyrazny. Jeste si vzpominam, jak nam na fotosrazu padala celist dolu z toho rozdilu

Ten AF molul je vhodnejsi pro praci se svetelnejsimi skly, coz je tvuj pripad. Je taky trneba mit na pameti, ze ten AF bod je vetsi nez ta cervena tecka v hledacku. Novejsi tela v tomto maji vyhodu.
Klidne napis sem, odkud cca jsi, treba to tu cte nekdo z tveho okoli.
Áno, je to presne tak! Sám som kvôli problémom AF so svetelnými sklami v minulosti prešiel z K-5 na K-5 II po vlastnej skúsenosti na jednom zraze pentaxákov. Padla mi sánka ako napísal "cport", keď som si nasadil svoj FA 50/1,4 na K-5 II. Hneď v ten deň som dal inzerát na predaj mojej vtedajšej K-5.
Ten AF je o parník inde celkovo, nie len čo sa týka veľmi svetelných objektívov.
Ohľadom veľmi svetelných objektívov, pozri napr. tieto dve moje fotky, hovoria za všetko. Testoval som dokonca na Pentaxe "nepoužiteľný" režim AF-C práve so spomínaným objektívom FA 50/1,4, ktorý teda vôbec nie je vhodný na také akčné fotky. S akýmkoľvek telom pred K-5 II by to nikto na AF-C nedal.
Táto je dokonca na plnú dieru, takže neexistuje, že by sa neostrosť akože stratila v hĺbke ostrosti!!
http://pentaxfriends.eu/gallery/display ... ?pid=12044
A ešte jedna, mierne priclonené na F2,0:
http://pentaxfriends.eu/gallery/display ... ?pid=12045
Ešte k tej veľkosti AF bodov v hľadáčiku. Mám Pentax K-1, mal som predtým 3 telá Pentax, stále je to na hovno, stále sú tie body veľké ako krava a keby len to, ale ony sú v skutočnosti stále väčšie ako ich ukazuje hľadáčik! Aj pri Pentaxe K-1. Takže v tomto smere žiadna zmena, "cport" nemá pravdu, že novšie telá majú v tomto výhodu. NEMAJÚ!

K-1 II + D-BG6 (ex: K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR,
Pentax D FA* 85/1,4, Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly.
Blesk Pentax AF 540FGZ