https://klasicke-nabijecky.heureka.cz/voltcraft-ipc-1l/#
tu nabijacku mam uz roky. inu by som si vlastne uz ani nekupil
- nabija to kazdu bateriu ZVLAST, takze baterky co su slabsie "nenicia" ostatne baterky (lebo pri normalnych nabijackach vypne nabijanie na vsetky sachty, ked sa nabije najslabsia bateria a ta s tou najlepsou kapacitou sa nedobije zasa)
- vybrat sa da z dvoch "rychlosti" nabijania, 200 a 500mAh, pouzivam vzdy tych 500, je to rychlejsie a baterky to znesu
- raz za rok hodim na vsetky baterky rezim obnovy - Discharge refresh, nabije baterky a vybije a nabije a vybije az pokial nedosiahnu svoju nominalnu hodnotu, potom su skoro ako nove
- raz za pol roka hodim na pouzivane baterky rezim Charge test, kedy nabije baterky a vybije a znovu nabije - vyznam to ma taky, ze baterky aspon poriadne vybije a nabije a netrva to dva dni ako pri zachrane bateriek v rezime Discharge refresh
samozrejme takyto riadeny typ nabijania maju aj ine nabijacky, ale nevyznam sa v tom, tak som ani nehladal ine znacky a rovno kupil ten Voltcraft podla doporucenia.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN