AF u K-r a výdrž akumulátoru
Moderátor: Moderátoři
AF u K-r a výdrž akumulátoru
Zdarec,
mám dotaz na majitele tehoto strojku, kolik fotek stihnů nacvakat na jedno nabití aku baterky. Co sem tak různo četl, tak to byla slabota. Já su zvyklý z K-x měnit baterky po min. 700fotkách.
A ještě, esli se Vám zdá, že při použití aku baterky foták ostří rychleji. Koukal sem na jedno video na youtube, kde s 55-300 ostřil rychleji než na K7čce a asi o 1s rychleji, než to ostří na mojem Kx-ku. A přitom motorek by měli mít stejný, tak mně napadá, jedině že by to bylo tou baterkou. Dík
mám dotaz na majitele tehoto strojku, kolik fotek stihnů nacvakat na jedno nabití aku baterky. Co sem tak různo četl, tak to byla slabota. Já su zvyklý z K-x měnit baterky po min. 700fotkách.
A ještě, esli se Vám zdá, že při použití aku baterky foták ostří rychleji. Koukal sem na jedno video na youtube, kde s 55-300 ostřil rychleji než na K7čce a asi o 1s rychleji, než to ostří na mojem Kx-ku. A přitom motorek by měli mít stejný, tak mně napadá, jedině že by to bylo tou baterkou. Dík
Re: AF u K-r a výdrž akumulátoru
Je to akumulátorem, má vyšší napětí.
-
- Pokročilý uživatel
Nějak mi není jasné, jestli se tady hovoří o 1. alkalických AA, 2. lithiových AA, 3. a k tomu ještě NiMH. Přeci jen s 1 jsou na tom Pentaxy dost naprd (sic 1,5V, ale neutáhnou dlouhodobě potřebný odběr), s 3 je to podstatně lepší (1,25V+), ale 2 je jasný vítěz (1,8V)
hw: K200D + O-ME53 + klínová matnice, 8xEneloop, Tamron 18-200, Porst Color Reflex MC Auto 55/1.2, (v šuplíku 18-55 II, Vivitar 50/2.0, Jupiter 135/3.5, MD Rokkor 45/2.0, MC Rokkor-X PG 50/1.4); sw: DNG; Photivo/Rawtherapee + GIMP
Myslel sem akumulátor v. tužkovky (AA, NiMH atd.)
http://www.youtube.com/watch?v=BBBGum0otXs tady je to srovnání K-7 v. K-r.
http://www.youtube.com/watch?v=BBBGum0otXs tady je to srovnání K-7 v. K-r.
Kr-ko a vlastně první zrcadlo mám od půlky prosince.
Výdrž originál "baterky"je sca 300 fotek a prohlednutí výsledků.
původně sem chtěl koupit klec na tužkové články,no ale cenově je to tak že za cenu klece a tužkačů jsou čtyři li-on akumulátory v náhradě.
Vyhovuje mi ukazatel zbytkové kapacity v baterce s tužkáči tato možnost není.
Výdrž originál "baterky"je sca 300 fotek a prohlednutí výsledků.
původně sem chtěl koupit klec na tužkové články,no ale cenově je to tak že za cenu klece a tužkačů jsou čtyři li-on akumulátory v náhradě.
Vyhovuje mi ukazatel zbytkové kapacity v baterce s tužkáči tato možnost není.
Já jsem používal pro napájení Pentaxu K-r baterie NiMH od GP v kapacitě 2500 a 2700 mAh. Tyto mi ve foťáku vydržely zhruba 500 snímků a pak foťák zahlásil prázdné baterie. Nyní používám pouze 2700 mAh na blesk a pro foťák jsem si pořídil baterie Recyko+ od GP. Dají se sehnat za cenu 50 Kč /ks a nafotím s nimi i 1000 fotek (venku nepotřebuji blesk). Pozor!! Ten foťák je nedokáže zcela vybít a tak před každým nabíjením každou sadu baterií vybíjím v kryptonové cyklistické svítině. Již půl roku to bezvadně funguje... 

Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš nabíječku s mikroprocesorem, tak nějaké vybíjení přes kryptonovou svítilnu vůbec nemusíš řešit.
A na K-x s eneloopama jsem loni na dnech NATO dal na jedno nabití přes 1700 snímků (kontinuální snímkování, bez AF). Obvykle dám tak 500-1000, záleží na blesku a myslím si, že li-ion akumulátor by měl vydržet o dost více.
A na K-x s eneloopama jsem loni na dnech NATO dal na jedno nabití přes 1700 snímků (kontinuální snímkování, bez AF). Obvykle dám tak 500-1000, záleží na blesku a myslím si, že li-ion akumulátor by měl vydržet o dost více.
-
- Pokročilý uživatel
já loni na dovolený v albánii se 2 roky starými eneloopy dal 500+ taky. ale jak jsme se vrátili do česka a udeřil podzim, tak tytéž eneloopy daly s bídou 50 fotek
. pořád opakuju, že za co dám ruku do ohně, jsou lithiovky od energizeru. pravda, 4ks vyjdou u škody na 170kč a nejdou dobíjecí, ale nafotím s nimi přes 1000 fotek bez ohledu na okolní teplotu. ideální záložní napájení na delší dovolenou.

hw: K200D + O-ME53 + klínová matnice, 8xEneloop, Tamron 18-200, Porst Color Reflex MC Auto 55/1.2, (v šuplíku 18-55 II, Vivitar 50/2.0, Jupiter 135/3.5, MD Rokkor 45/2.0, MC Rokkor-X PG 50/1.4); sw: DNG; Photivo/Rawtherapee + GIMP