Příspěvek
od ziki » 26 kvě 2014, 09:29
Zdravím, mně se na Pentaxu k-r také nikdy nepodařilo rozchodit záchytné ostření a přitom jsem měl ve foťáku snad vše potřebné nastaveno. Já to zkoušel v kombinaci s M42 objektivem a redukcí na K bajonet (s tou bez příruby ostřicí i na nekonečno) a nerozběhal jsem to. Myslím, že jak už tu někdo zmínil, bude třeba zkratovat elektrické kontakty v bajonetu fotoaparátu. Kdysi dávno jsem chvíli používal redukci M42/Pentax K, která sice neuměla ostřit na nekonečno, ale svou přírubou zkratovávala kontakty v bajonetu a pokud si pamatuji, tak s touto redukcí foťák i dobře exponoval. V současné době mám redukci, se kterou se sice dá zaostřit na nekonečno, ale úplně blbě měří expozici (silně podexponuje) a měří dobře pouze v režimu živého náhledu. Takže si myslím, že to zkratování kontaktů je třeba pro zachování některých funkcí (včetně záchytného ostření) v kombinaci se starými objektivy.
Pentax K-70, k-r, MZ-7, Pentax DAL 18-55mm/3.5-5.6 AL WR, 18-55mm/3.5-5.6 AL, DA 35mm/2.4 AL, DA 50mm/1.8, FA 28-80/3.5-5.6, Tamron AF 18-200mm/3.5-6.3 Di II Macro, HELIOS-44M 58mm 1/2, Metz MB 52 AF-1