Pentax K-x
Moderátor: Moderátoři
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pentax K-x
Pan A.Koubek s firmy PenTec mi zaslal informace o novém modelu Pentax K-x. Tiskovou zprávu najedte na hlavní stránce ( modules.php?name=News&file=article&sid=151 )
a k novému modelu patří i nové forum takže je zde ( modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=44 ). Máme také k dispozici PDF soubor tohoto modelu s detailními informacemi, ke stažení je naleznete v článku dole.
maZec
a k novému modelu patří i nové forum takže je zde ( modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=44 ). Máme také k dispozici PDF soubor tohoto modelu s detailními informacemi, ke stažení je naleznete v článku dole.
maZec
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče optického náhledu, jestli jsem si to dobře přeložil, měl by být dostupný přes zelené tlačítko podle toho, jak se nastaví v menu. Ta signalizace af bodu by mě taky docela zajímala, to byl asi největší kámen úrazu k-m. Podle specifikací na pentax.jp/en by měl k-x mít možnost výběru bodu z těch 11ti, to si bez signalizace nedovedu moc představit, nebo tuto funkci má i k-m?BiG FooT píše:Umí už K-x náhled hloubky ostrosti (ne digitální) a zvýrazňuje bod, na který se zaostřilo?
Dále by mě zajímalo. jestli je kompatibilní s nějakým gripem (Bg3?), nevíte někdo?
btw: nezdá se vám, že je o k-x na poměry pentaxu nějak moc slyšet?
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Domnivam se, ze toto je velmi povedeny kousek.
Dalsi novinka v kratke dobe je pro Pentax jen a jen dobre.
Jedno z videi z youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=SCYlqRIVvcs
To ByWondra:
jj, informaci je vazne zatim jen poskrovnu, ale to se snad casem rozjede
Dalsi novinka v kratke dobe je pro Pentax jen a jen dobre.
Jedno z videi z youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=SCYlqRIVvcs
To ByWondra:
jj, informaci je vazne zatim jen poskrovnu, ale to se snad casem rozjede
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
"btw: nezdá se vám, že je o k-x na poměry pentaxu nějak moc slyšet?"
...no jo, je... a to je jen dobře... pokud se jedná o povedený stroj, tak je jen dobře, že se o něm mluví..
...a řekl bych, že v tom mám prsty Pentax... asi trochu zainvestoval na správných místech a to, jaký K-x je, to jen dokončilo..
...no jo, je... a to je jen dobře... pokud se jedná o povedený stroj, tak je jen dobře, že se o něm mluví..
...a řekl bych, že v tom mám prsty Pentax... asi trochu zainvestoval na správných místech a to, jaký K-x je, to jen dokončilo..

Pentax
A vis proc se vyrabi ve vice barvach? Protoze tak donuti obchody nenasilnou cestou vystavovat ve vitrine nekolik kusu tel a strhnout tak ke znacce vesti pozornost..fjo píše:"btw: nezdá se vám, že je o k-x na poměry pentaxu nějak moc slyšet?"
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
To sa mi nezda. Panasonic G1 ma celkom lepsie farebne odtiene, ale predaj nie je zavratny. Aj tak si myslim, že každy rozumny chlap si kupi čierny model, možno modro-čierny.Kajfik píše:A vis proc se vyrabi ve vice barvach? Protoze tak donuti obchody nenasilnou cestou vystavovat ve vitrine nekolik kusu tel a strhnout tak ke znacce vesti pozornost..fjo píše:"btw: nezdá se vám, že je o k-x na poměry pentaxu nějak moc slyšet?"
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, a já bych si zrovna docela vzal tu červenou variantu
a to z čistě praktických důvodů. Fotím zásadně bez brýlí no a pokud odložím foťák, nasazuju brejle. Nejednou jsem už hledal brejle a nebylo to jednoduchý (minimálně jednou ročně v okruhu až 50 metrů!). A nekončí to jenom u okulárů, filtry, redukce, drátěnka, párkrát dokonce i objektiv odložený v trávě a před pár lety jsem se vracel pro foťák
....
A nebo jsem divnej, protože jeden hnědočervenej fotoaparát už mám
a jsem s ním spokojenej 
konec konců tyhle stránk jsou taky laděný do červena

A nebo jsem divnej, protože jeden hnědočervenej fotoaparát už mám

konec konců tyhle stránk jsou taky laděný do červena

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ono ve vší té černi se jinak barevně laděný foťák pěkně vyjímá ... mě by se líbilo mít K-7 i v jiných barvách ... teda už ji sice mám, ale kdyby byl výběr ...
no stejně bych si asi vybral nějakou neutrální ... ale i tak ... ty barvy jsou velmi dobrý tah ... co s Panasonikem - on je sice barevný, má snímatelný objektiv, ale technické parametry přece jen nedosahují toho co zrcadlovky v třídě K-m... co do obrazové kvality... takže tam bych viděl souvislosti jinde... už třeba jen formát 4:3 je mi nesympatický ... ale to už jsem někde jinde...

Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda že toto je tedy trochu křiklavé ... líbil by se mi třeba maskovaný vzor ... je to škoda že ty barvy jsou takovéto ... ale na druhou stranu - tah je to myslím si stále dobrý ... každý si ho všimne ... třeba si ho nekoupí v červené ale v černé ale všimne si ho ...duves píše:Lenže..nie je červena ako červena. Je pravda chlapi, že my muži vraj pozname iba jednu červenú, ale.....
Panasonic G1 versus červený Pentax K-x
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...
....ale berte to tak, že pokud barva osloví ženy. tak je to taky uspěch.. a že to je kalkul..?? Proč?? Dělají se horší věci
a jak si žena na něco zvykne, nebude se chtít učit něco jiného... mluvím o technice
))) ..tak proč nechat kupovat ženy jinou značku...
...ale co jsem zatím pozoroval, hodně se líbí bílá barva... líbí se i mě, ale nekoupil bych si jí... nemám potřebu být příliš nápadný

...ale co jsem zatím pozoroval, hodně se líbí bílá barva... líbí se i mě, ale nekoupil bych si jí... nemám potřebu být příliš nápadný

Pentax