Tak abych příliš nedráždil jeho blahorodí Tlapu

: třetí K-r, zkoušel jsem na prodejně, tam byly ale jen studené zářivky. Tam jel korektně. Předem jsem se se slečnou bavil o problému a že je možné, že zítra s Pentaxem dorazím zpět. A potvrzuji, je to tak. Doma to samé, co dva předchozí. Abych vyloučil, že mám v pokoji něco mezi nebem a zemí, šel jsem ke kamarádovi (vlastník Nikonu D90). Jiný byt, jiné žárovky, Pentax se choval stejně. D90 jela jako vždy v pohodě. Dokonce i stará D70, co naschvál vyhrabal. Dobrá, už jsem rezignoval, ale volá jeho kámoš, co provozuje pro změnu Canon D550. Směje se, a že se máme stavit. Tak jo. Situace se opakuje. Koukáme na Pentax a oba konstatují - "ale jo, hezký foťák, takový se jen tak nevidí...ale to ostření, to ostření...to se krapet nepovedlo, co?"

Závěr: dál už vás tady štvát nebudu, těm, které to nadzvedlo, se omlouvám (že jsem si dovolil poukázat na značnou výrobní a koncepční vadu teď již věřím asi všech K-r a tím haněl Pentax). Zítra neostřící zázrak vracím, co bude dál se uvidí, zvažuji Nikon D5100, Canon D550...nevím. Ale rozhodně to už nikdy nebude Pentax. Tato značka zcela ztratila mou důvěru - ne proto, že jí něco nevyšlo, ale že není schopna to oficiálně aspoň přiznat (když už jim spousta lidí problém zdokumentovala, popsala do podrobností), natož pak nějak řešit. Takže mějte se tu hezky, fotky, které jsem viděl v galerii, byly super, tak dál dobré světlo a oko! A jen - jestli má někdo zájem o Sigmu 70-300 + UV Hoya, tak za 2k je k mání (hodím to i do bazarového vlákna).