Pentax K-x

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 18 říj 2009, 15:58

Markusss píše:jaky sou hlavni nedostatky Kx oproti K20D ? Krom asi lepsiho provedeni tela , lepsiho rozliseni snimace, lcd panelu nahore ? Me toho uz moc nenapada..
Je to rozdíl třídy... zrovna snímač asi neni dobrý příklad. Byť to nelze potvrdit, já osobně předpokládám, že Kx obrazově K7 možná překoná.

I tak ale K7 nabízí (pro mě třeba naprosto základní) další funkce, kuli kterým se někomu vyplatí více.

Předně je to mnohem lepší display srovnatelný s TOP| modely konkurence jako je D700... o zbytku už jsi +- psal.

Je to stejné, jako kdyby jsi srovnával Fábii s dobrým motorem a Oktávku s průměrným. K7 je ta Oktávka. Třeba ta Fábie se super motorem pojede i rychleji, ale lépe si prostě povozíš zadek v Oktávce.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 18 říj 2009, 18:21

to miky_lbc:

...to je přesný... a jde o to, co kdo preferuje.. buď to jde čistě o výsledek, v tom případě je K-x favoritem a ještě ušetřím... pokud jde o pohodu, komfort, spoustu podpůrných funkcí, pak je jasná K7 s tím, že si hold za komfort připlatíme...

...v každém případě je super že na rozdíl od ostatních výrobců Pentax u svých nízkých modelů nijak neomezuje použití svého ostatního příslušenství...
Pentax

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 18 říj 2009, 22:18

FJO:

Jj... určitě. Pro někoho je Fábie mnohem lepší volba než Oktávka.

Já na tohle koukám tak, že nejdůležitějším článkem fotky je stejně fotograf. Takže to, že na pořádném display uvidim fotku lépe a lépe srovnám světla je pro mě třeba mnohem důležitější, než potenciálně o kousek lepší čip.

Ale jestli má stát fakt 12,5 tis... je to hodně kruté. Myslim, že pro entráky asi nejlepší nabídka široko daleko.

Trochu smutně bych ale musel napsat zase to, že ze zaměření Pentaxu na entry mi moc nevoní. Rozhodně ne, pokud je to na "úkor" top modelů. Ale snad to Pentaxu pomůže...

Přitom by to s K7 nebylo tak těžké... celkem si dokážu představit, jak by dostala levnější čip z Kx + ještě lepší AF (třeba ten, co Sony vyrábí pro Nikon) + WiFi (kolik by to výrobně stálo... 1 Dolar?). Pokud by se k tomu ještě připočetla lepší závěrka (ideálně i nějaký experiment s hybridní el. závěrkou s Xsync 1/1000). Byl by pro mě K7 ideální foťák... a kdyby se ušetřilo na shiftu čipu, nevyšlo bvy to ani dráž.

Tak třeba se Pentax s Kx pořádně pochlapí a pak vyrobí i něco pro mě...

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 19 říj 2009, 06:13

miky_lbc píše:
Ale jestli má stát fakt 12,5 tis... je to hodně kruté. Myslim, že pro entráky asi nejlepší nabídka široko daleko.
Ved preto chcem donho isť. Predpokladam, že ta cena nie je definitivna. Pokial je zamer robiť v tolkych farbach, tak asi preto, že to bude doslova masovka. Čo na to velka dvojka? (canon, nikon)

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 19 říj 2009, 06:51

...čisto teoreticky si myslím, že slabinou K-x bude krížový ovládač, ktorý je posunutý už priveľmi nízko. Pre rýchlejšiu prácu to už určite nebude.
Porovnávam moju schponosť pracovať s voličom na K10 a zároveň K7, kde je volič vyššieako u K7 ale napriek tomu je to podľa mňa horšie ako u K10....

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 19 říj 2009, 09:16

Dle mého názoru Pentax přišel na to, že po počtu Mpix, z čehož už jsou asi nezkušení fotografové jakž takž vyléčeni, u nich převzalo štafetu v největší váze při rozhodování právě hladina šumu a rychlost fps, přece jen to jsou věci, které jsou v testech hodně rozebírány. No a aby zaujalala k-x, má rychlý čip s nízkým šumem a ušetřila na věcech, se kterými k200 moc lidí nezaujala (když já argumentuji např. gripem, stavovým displayem či odolností, málokdo z entryleveláků to považuje za nějaké plus)

Každopádně pochybuji, že by člověk, jenž by přešel třeba z k10 na K-X byl spokojen, to ovládání je fakt "pro blbce", což u entráků je velké plus (osobně mi přijde hodně promakané), ale jestli bych já měl měnit tělo, tak nejvážnější důvod by pro mě byl právě "amatérské" ovládání u k200 a malý hledáček, to je opravdu omezující. Navíc přijít o grip, af sign., display, odolnost...

Proti tomu získat pc sync, PC remote control, supr grip, druhý roler, pohotovější ovládání a AvTv režim, ir i zezadu, aku blok (+/-), .. u třeba staršího, trochu dražšího, ale profesionálnějšího těla.

Pro mě ideální (a nemyslím, že jen pro mě), by bylo, pokud by K-7 šla pomalu dolů na úroveň, kde je teď cca K20 (nejdřív se samo musí ta vyprodat) a stane se středním aps-c tělem (pak ji koupím :-) ), přijde nějaká ta k-? jako profi za cenu kolem 30 no a středoformát jako supr profi (aby si profíci mohl k středoformátu koupit i pořádné záložní tělo s aps-c)
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

qwert
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

K-x lego

Příspěvek od qwert » 19 říj 2009, 09:58

Videli ste už Pentax K-x lego ? Náramná sranda. :P (optycne)
K-5, DA 15/4 Ltd, DA 35/2.8 Ltd, DA 70/2.4 Ltd, DFA 100/2,8 WR, DA 16-45/4,
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 19 říj 2009, 10:01

ByWondra píše:Dle mého názoru Pentax přišel na to, že po počtu Mpix, z čehož už jsou asi nezkušení fotografové jakž takž vyléčeni, u nich převzalo štafetu v největší váze při rozhodování právě hladina šumu a rychlost fps, přece jen to jsou věci, které jsou v testech hodně rozebírány. No a aby zaujalala k-x, má rychlý čip s nízkým šumem a ušetřila na věcech, se kterými k200 moc lidí nezaujala (když já argumentuji např. gripem, stavovým displayem či odolností, málokdo z entryleveláků to považuje za nějaké plus)
To ano, grip, ani displey nie je priorita. Odolne telo by bodlo, ale kto to zaplati v navýšenej cene, že?

A mam otazku k tej odolnosti. Je odolnosť takeho tela velmi zla? Vyslovene v daždi ani nepotrebujem fotografovať.

p_o
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od p_o » 19 říj 2009, 11:17

duves píše:A mam otazku k tej odolnosti. Je odolnosť takeho tela velmi zla? Vyslovene v daždi ani nepotrebujem fotografovať.
Pokud si poridis i utesneny sklo, nemusis se bat vzit si fotak k mori, na vylet clunem na ostrov, ... Nemusis mit strach ze slanych kapek morske vody odstrikujicich od pride nebo od priboje, nemusis se bat slaneho a jemneho prachu, ktery viri vitr na plazi, ...

Kdyz jdes na vylet a v horach te prekvapi nahla prehanka, nemusis uzkostlive balit fotak do plastenky, kdyz fotis makro, nemusis se bat rani rosy kterou nechtene sklepavas na fotak, kdyz fotis dovadejici deti nebo kamarady kolem bazenu, nebo blbnouci se zahradni hadici pri kropeni travniku,kdyz pes vybehne z reky a otrepe se ti pul metru od fotaku, ...
V zime se nemus bat snehu, ktery pada z nebe nebo lita od skodolibych kamaradu (treba za krk), ...

Takze nejde jen o moznost fotit v desti, spis jde o pocit klidu ze to nemusis hlidat jako oko v hlave a kdyz to nahodou upatlas, tak to v umyvadle nebo pod sprchou umejes a neresis nejake otirani hadrikem a ofukovani prachu v okoli ovladacich prvku a dvirek, aby se neco nedostalo dovnitr ...
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 19 říj 2009, 11:38

No ale predpokladam, že uvedeny model K-x je na podobnej urovni ako je model 500D od canonu, to je tiež iba ako najnižšia uroven (ak nepočítam ešte lacnejsi 1000D). Takže odolnosť tela je vec, ktora je vlastne v strednych triedach. Na k7 možem zabudnut.

Atrej
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atrej » 19 říj 2009, 13:03

tak uz aj exapro ponuka pre clenov klubu: K-x telo čierne (12 Mpix., SR, AA) 469 € 14 129,09 Sk ...

BiG FooT
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od BiG FooT » 19 říj 2009, 15:41

duves píše:No ale predpokladam, že uvedeny model K-x je na podobnej urovni ako je model 500D od canonu, to je tiež iba ako najnižšia uroven (ak nepočítam ešte lacnejsi 1000D). Takže odolnosť tela je vec, ktora je vlastne v strednych triedach. Na k7 možem zabudnut.
To se pořád řeší, jak vypadá K-x, když je až na detail zvenku úplně stejná jako K-m. Běž si ji osahat do obchodu, prostě plasťák, no.
Co je to odolnost... když ti spadne na zem, tak se s ní můžeš samozřejmě rozloučit :-/

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 19 říj 2009, 17:29

...tak jsem zahlédl test ISO z Canon 7D...

http://www.digineff.cz/obrdg2009/fotaky ... ovnani.jpg
Pentax

Bob van Sikorski
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bob van Sikorski » 19 říj 2009, 18:04

ByWondra píše:(když já argumentuji např. gripem, stavovým displayem či odolností, málokdo z entryleveláků to považuje za nějaké plus)
a to jsou přesně ty věci, proč jsem do k200d šel i v době, když už byla jen doprodejová.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 19 říj 2009, 18:10

....je to zvláštní.. akceptuji samozřejmě volbu každého.... nějak mi nejde stále na rozum...

....vysvětlete mi to.. mám tomu rozumět tak, že preferujete výbavu před kvalitou výstupu..??

Jsem z toho docela v rozpacích...
Pentax

Zamčeno

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“