Tady jde o to, že to ostří naprosto děsně. Seťák na široké straně. Výsledek = nepoužitelné fotky. VK foto, není a jestli se ukončila u K-r výroba, asi už nebude. Barevné mutace fakt nechci. A co se kvality týče, tak skutečně bych doporučoval zažít levný (ultralevný) Olympusí double zoom kit 14-42 a 40-150, mám teď dojem, že Olympus byl opravdu asi božský...aspoň ten set, co jsem měl já. Jinými slovy, pokud se snažíš naznačit, že to je v oukeji, tak pak by byl Pentax nehorázné bláto...čemuž nevěřím. Nevěřím, že Olympus z roku 2008, největší low-end, jakým E-420 byla, by mu těžce nakopávala pozadí... Za 3 roky s ním NIC, žádný problém, jak to kresilo i na plnou díru...škoda slov. Nema problema. I to, že ISO 400 byla maximálka použitelnosti (800 se dalo ještě po zpracování) bych mu odpustil, s tím hlavně krajinář může žít. Na malý hledáček jse msi zvyknul, jasně, že na pentaxu je to nádhera... Ale teď normálně brečím, že už Olympuska nemám a ještě více brečím, že Oly šel do kopru s celým 4/3 systémem. Jinak bych nikdy, nikdy neodešel..ale držet mrtvý systém...to nemělo cenu. Chtěl jsem výhledově širokáč - a kupovat na systém, ke kterému už nebudou těla? Takže změna vynucené a pentax se mi už dlouho líbil, další, kdo drží vlajku odboje proti nudné tuctovosti a umí být svůj