Rozjetý AF u nové K-r a 18-55

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Rozjetý AF u nové K-r a 18-55

Příspěvek od Mara42 » 30 pro 2011, 22:36

Do pixmanie bych asi radši nešel. Sice nemám osobní zkušenosti, ale negativních reakci sem četl už hodně (ačkoli vím, že se ti spokojení často na internet nepíšou vůbec).
Navíc se ti to prodraží za nějaký vymyšlený položky ze strany pixmanie (většinou prý kolem 500 kč).

Osobně bych to zkusil z aaronu, nebo VKfoto. Sice sem tvoje příspěvky četl, ale...

Mám Tamron 70-300 a taky mu to často ujíždí. Ten delší konec na doraz nepoužívám, protože těžko říct, jestli stojí za hovno víc kvůli ostření (manuálně se to při liveview dá trochu upravit), nebo kvůli té jeho blátivosti.

Seťák mám na konci tak špatnej, že 55 prakticky nepoužívám. Taky sem dřív myslel, že je to blbým ostřením.

Na druhou stranu myslím, že jakmile ti to začne dobře ostřit, budeš mít najednou větší šum bo co... :)

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 30 pro 2011, 22:57

Tady jde o to, že to ostří naprosto děsně. Seťák na široké straně. Výsledek = nepoužitelné fotky. VK foto, není a jestli se ukončila u K-r výroba, asi už nebude. Barevné mutace fakt nechci. A co se kvality týče, tak skutečně bych doporučoval zažít levný (ultralevný) Olympusí double zoom kit 14-42 a 40-150, mám teď dojem, že Olympus byl opravdu asi božský...aspoň ten set, co jsem měl já. Jinými slovy, pokud se snažíš naznačit, že to je v oukeji, tak pak by byl Pentax nehorázné bláto...čemuž nevěřím. Nevěřím, že Olympus z roku 2008, největší low-end, jakým E-420 byla, by mu těžce nakopávala pozadí... Za 3 roky s ním NIC, žádný problém, jak to kresilo i na plnou díru...škoda slov. Nema problema. I to, že ISO 400 byla maximálka použitelnosti (800 se dalo ještě po zpracování) bych mu odpustil, s tím hlavně krajinář může žít. Na malý hledáček jse msi zvyknul, jasně, že na pentaxu je to nádhera... Ale teď normálně brečím, že už Olympuska nemám a ještě více brečím, že Oly šel do kopru s celým 4/3 systémem. Jinak bych nikdy, nikdy neodešel..ale držet mrtvý systém...to nemělo cenu. Chtěl jsem výhledově širokáč - a kupovat na systém, ke kterému už nebudou těla? Takže změna vynucené a pentax se mi už dlouho líbil, další, kdo drží vlajku odboje proti nudné tuctovosti a umí být svůj :)

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 30 pro 2011, 23:22

blbá otázka. Podívej se na fotky a bude ti jasný, jak na tom Pentax s kvalitou je. Někteří by ti snad mohli ukázat fotku z K-5 nezmenšenou... Pentax naopak nakopává pozadí všem ostatním v tomhle ohledu.

Jinak něco z K-x + Tamronu 70-300 (za 3 500 Kč):
gallery/albums/userpics/IMGP6447.jpg
gallery/albums/userpics/IMGP6292.jpg
gallery/albums/userpics/IMGP5802-5.jpg

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 31 pro 2011, 00:03

Ale jo, já nepochybuju vůbec o tom, že je s kvalitou výstupu hodně na špici, ale z toho, co jsi psal prvně, to trošku vypadalo, jako kdyby výsledky, jež předdvádí můj kus, byly normální. A potom by ten Olympus skutečně byl někde úplně jinde :). Ale sám říkám, že tohle považuji za vadný stav kusu...a zázraky od seťáků skutečně nečekám, na to stojím nohama na zemi.
Paráda, hlavně poslední je super. A první se taky líbí. Já chci v létě zkusit motýly...když mám konečně aspoň pseudomakro...loni to nebylo ono s normální sklem...
http://www.jakubchrudina.eu/wp-content/ ... 178974.jpg
http://www.jakubchrudina.eu/wp-content/ ... 179203.jpg

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 31 pro 2011, 02:29

Tak jo, odpovím si sám :D Trošku jsem prolezl net a hned na stránkách Megapixelu v diskuzi pod Pentaxem K-r:
" Dobrý den, jsem plně rozhodnut pro model K-r, ale mám jeden dotaz. Hodně čtu na internetu (oficiální Facebook stránky Pentaxu, zahraniční diskuse..), že K-r má v nedostatku světla (někde uvádí i pouhý interiér za bílého dne) silný problém s frontfocusem. Je toto tvrzení pravda? Vyšel již nový firmware? "
Přesně, jako v mém případě...když vylezu ven, problém zmizí...Běda, když jsem v místnosti, byť osvětlené... Asi tedy sám nejsem, co? :D

http://www.pentaxuser.co.uk/forum/topic ... -26647/p-0 jo jo...

A dokonce i tady, jen na vyšším modelu, vypadá to fakt na úplně stejný problém: viewtopic.php?f=43&t=2870

A nakonec to nejlepší: http://ricehigh.blogspot.com/2011/02/sa ... front.html
Jinak řečeno, začínám nějak chápat že "it isn't but it feature" :D Hm, ta teď kudy? Tolerovat Pentaxu něco, co nedělá 10 let starý kompakt? :D

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 31 pro 2011, 09:58

K Pixmanii >> netreba sa bat, jedina vec je, ze sa snazia nanutit "zmluvu o dobrom nakupe" co produkt predrazi. Samozrejme, ide z kosika kde je automaticky odstranit a kupis za cenu bez navysenia. S reklamaciami problemy nie su. Ano su troska pomalsi (francuzi...)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 31 pro 2011, 12:02

Takže: venku je to v pohodě. V bytě - místnosti, kde jsou velká okna, když je vypnuté světlo, je to podstatně lepší, než když rozsvítím jakýkoliv lustr nebo zářivku. Pak je konec a nechytne se - tedy chytne, ale s odchylkou jak prase. Když je v místnosti jen šero ze světla venku, tak se foťák chytá a plete jen "občas" - tak každá 5 fotka, možná čtvrtá. Takže taky docela zábavné. Ale je vidět, co mu vadí. Ja kříkám, venku je to pak bez problémů úplně. FW mám nejnovější - 1.11, novější jsem nenašel. Tak - a co dál? Dělalo to staré tělo s nejnovějším FW? dělá to i tohle. Je to vlastnost všech K-r, jak pomalu leze z těch odkazů (pak je zbytečné kupovat další, když to bdue dělat taky), nebo šlo o některé kusy jen? FW už asi pentax těžko vydá pro K-r nový...

Taurusek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Taurusek » 31 pro 2011, 12:06

Jinak pokud bys zvažoval ještě nákup, tak bych zkusil ten aaron.cz, pobočku máš v OVě v centru, kousek od Masarykáče, kde se určo jednou za čas vyskytneš. A co jsem se koukal, tak by tam ještě jeden kus v setu s 18-55 v černé měli mít.

K seťáku 18-55 DA-L, můj je na 18mm hrozně měkký v rozích, na 55mm je taky měkčí (radši vezmu 55-300 anebo M50), ale na 35mm si ho nemůžu vynachválit.

Kdyby sis chtěl někdy v budoucnu vyzkoušet objektivy a ostření, tak se můžeme domluvit na scuku v OVě.

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 31 pro 2011, 12:15

Aaron bych bral, ale mají ten poslední kus uvedený, jako že byl vystavený. Na druhou stranu, to je taky skoro fuk. Že se´ták nebdue mít bůhví jakou kresbu, to je jasné, proč by se pak dělaly daleko sdržší skla. tad yjde o to, že ta mrcha prostě někdy neostří...teď mě vyloženězajímá, jestli to při žárovkách dělá všem, nebo jestli fakt jen některé kusy

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 31 pro 2011, 12:35

Ale prostě mi připadá, že spíše je to na K-r dost běžné... http://ricehigh.blogspot.com/2011/06/k- ... 10-vs.html :x každopádně vidím, že nejsem sám a chyba není u mě. Rád bych ale konečně našel nějaké řešení...

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 31 pro 2011, 12:39

Takze k ukonceniu tejto temy plnej emocii... ten novy FW ti pomohol?
...K10+K5...
a rozne serepeticky

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 31 pro 2011, 12:45

Nový FW tam mám celou dobu, první, co jsem udělal, když to nešlo, jak mělo. Problém je, že on totálně blbne v jakémkoliv umělém světle (úsporky nemám). O něco méně (ale stále hodně) blbne v šeru. Takovým způsobem, že třeba focení u někoho na chatě, rodinné oslavě atd. atd. je naprosto vyloučeno. Fotky horší, než z kompaktu, Čekal jsem, že někdo napíše, jestli má cenu tohle řešit, že foťák má své přednosti...tohle ochotný tolerovat opravdu nejsem.
Toleroval jsem větší šum na vysokých ISO u Olympusu - protože to byla skutečně vlastnost, která se dala čekat, ale tolerovat nemožnost focení kdekoliv v interiéru, nebo šaškovat s LV či MF (to používám rád, ale ne při těhle situacích), to by fakt nešlo...

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 31 pro 2011, 13:14

Tvoje porovnavanie s kompaktom je uplne mimo. Nezabudaj, ze kompakt neostri pomocou senzorov ako zrkadlovka, pouziva kontrast na snimaci. Dalsia nezanedbatelna vec, ze kompakt v podstate nepotrebuje ostrit, pretoze ma tak maly snimac, ze je vsetko ostre.
Tie fotky co si sem daval, boli zaostrene spravne ako som ti uz pisal. Bohuzial neviem co si predstavujes pod pojmom "v seru" Ono setak nie je velmi svetelny, co znamena menej svetla pre senzory. Proste to stale neries a vrat to kym je cas ak sa ti to nezda.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 31 pro 2011, 13:52

Ale jo, já vím, že kompakt ostří jinak - tak to napíšu takhle - chytala se i stará Olympusí E-420, Pentax má problém. O to jde, že prostě daleko starší foťák fungoval bezchybně (zrcadlovka) a tady je pokrok směrem dolů.
Myslíš ty fotky v tom pokoji? Ty s tou Sigmou na hrnek a na barák jsou ok, protože jsou dělané bez přisvětlení, to mě spíše zajímala kresba Sigmy.
Jo, šero je těžko definovatelný pojem, prostě v pokoji není vyloženě světlo, ale bez problémů se dá ještě číst. Jinak to asi označit nejde.

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 31 pro 2011, 13:53

To souhlasím, ale zkoušel jse mcvaknout pár fotek ,když to byl strýc s děckem - a všechny letěly do koše. Naostřit na dětský obličej bez šancí...

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“