Rozjetý AF u nové K-r a 18-55

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jirifno
Významný člen
Významný člen

Re: Rozjetý AF u nové K-r a 18-55

Příspěvek od jirifno » 25 pro 2011, 18:19

Aha. To jsem nevěděl. Pak dej vědět, jak jsi dopadl. Přeji hezké svátky. I když trošku pokažené novým foťákem. :)
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 25 pro 2011, 18:23

Díky :) No, co..nějak se to sna dvyřeší. Blbé je, že škola člověka dusí, že už neví jak, tak se těší na ty svátky, šetří jak blbec na fo´ták - a pak bum :D Ale co už. Stejně bych jak říkám tomu focení moc dát nemohl, tak halvně, a´t se to vyřeší. Jinak mi Pentax sednul výborně, super mašina. A vzhledem k tomu, kde bydlíš - čistá závist, asi bych byl na horách potom pořád :D, tak se někdy snad uvidíme :)Zkouškové taky dospěje do konce, fo´ták se do té dobyvyřešit musí, přijde Sigma, a pak na hory :D

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 25 pro 2011, 19:51

Tak - protože mi to nedalo, bádal jsem dál. Aspoň, abych věděl pro jednání s eshopem. A výsledek? Žádné blbnutí při přepínání režimů, vůbec. To bylo způsobené tím, že v Av jsem fotil na vyšší clonu (8-10, 5.6 jse mse upsal...), v Tv jsem zvolil čas 1/180 a foťák pak použil nejnižší clonu...a v tom to je! Foťák ostří moc blízko, když se zvedá clona, tak díky hloubce ostrosti tenhle problém mizí. Posílám testovací sadu fotek - od f3.5 po f10, je to krásně vidět. A abych věděl, kam ta potvora tedy ostří, tak jsem pak znovu dal f3.5 a mezi sebe a knihovnu (na tu jsem ostřil, na středový bod) postavil židli. Naostčeno na knihovnu, ta je při malé hloubce ostrosti úplně mimo - ale židle je podstatně ostřejší. Foťák tedy "předostřuje" - takže as FF, ne? No, aspoň se mi bude lépe jednat s shopem. Teď si ještě půjčím sklo od kamarádky a uvidíme, jak se bude chovat s ním. Pokud dobře, snažil bych se možná jen o výměnu objektivu - kdyby to bylo možné, ale dost pochybuji, že takovou domluvu bude obchod akceptovat...
Pro zájemce: fotky na stažení tady, omluvte proísm bordel v mém pokoji :)
http://www.uloz.to/12008956/fotky-zip

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 25 pro 2011, 23:26

Byt tebou tak bych to vratil. Zrejme by to slo asi seridit v servisu, ale mohlo by se stat ze by to poslal do Nemecka a cekal bys klidne 3 tydny. Bohuzel u Pentaxu plati, ze je lepsi si dany objektiv vyzkouset primo na konkretnim tele. Tzn. osobni koupe je nejlepsi. Na vkfoto taky jeste maji nejaky skladem, ale jen netypicke barvy.

Chapu to zklamani a chut to nejak nastavit, ale i do budoucna je lepsi se toho zbavit hned zpocatku. Muze se stat ze bys pak musel pri koupi dalsich skel posilat fotak do servisu vzdy ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 26 pro 2011, 00:46

Jasně no. Jako zkusím, co to bude dělat s dalšími skly, no a pokud to bude blbé, půjde. Ty atypické barvy ani neuvažuji... On je problém, že K-r už asi nebudou, co? :( Jinak "u Pentaxu platí" - to je jako u téhle značky nějaký bonus navíc? To jsi mě teď dobře dostal?!? Osobní koupě je utopie - nepojedu přes celou republiku někam...
Ještě jsem zvažoval, že to pošlu zpět, prachy si nechám poslat na účet a vezmu z Pixmanie:
http://www.pixmania.cz/cz/cz/9656228/ar ... al-18.html
Což by se dalo...jenže, když jsi to tady napsal s stím zkoušením...navím, jestli se mám smát, nebo plakat. To je fakt u Pentaxu běžná věc? To pak děkuji pěkně...
Naposledy upravil(a) JakubCh dne 26 pro 2011, 01:00, celkem upraveno 1 x.

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 26 pro 2011, 01:00

k predajcom len tolko. Pozri pixmaniu a slovenske exapro. Ked tak kup telo a setak ti preda polivica ludi tu z fora za par...
...K10+K5...
a rozne serepeticky

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 26 pro 2011, 01:05

Hm, teď jsi byl rychlejší...jen se bojím toho, aby se historie neopakovala. Se´ták z druhé ruky - aby to zase nebylo stejné...navíc ten bych chtěl mít nový, v záruce...ale ta Pixmania by byla řešení, když to v úterý pošlu šupem zpátky, tak peníze by se na účtu mohly ukázat celkem rychle no a jen doufat, že do té doby na Pixmanii vydrží...

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 26 pro 2011, 07:43

To sa stáva u vvšetkých značiek len to tak na fórach nerozoberajú,bo majú predsa najlepšie aparáty na svete.Ak ale posonduješ u solídnych predajcov ako som mal možnosť ja,zistíš,že sú na tom + - rovnako.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 26 pro 2011, 10:57

Právě...kamarádovi se to stalo u Nikonu, mě se zase na Olympusu nechtěl chytit jeden půjčený objektiv, který přitom jinde šel v pohodě (a u mě zase šly v pohodě jiné skla....ale on ne). To je prostě spíš běžná lapálie, která se sem tam stane, než co jiného... Ale právě proto mě dostala věta, že u Pentaxu je lepší vždycky zkoušet - vyznělo to tak, že tady je to běžná věc, často se vyskytující. Což by být nemělo :D No, počkám do zítřka. jak se k tomu psotaví shop, co řekne fo´ták na jiná skla a když tak pá pá hned.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 26 pro 2011, 12:13

videl jsem u Skody cloveka co si na 5DII kupoval nejaky drahy pevny sklo a taky vybiral ze 3 kusu ... je to zrejme lepsi zkouset vsude, Pentax neni vyjimka ..
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 26 pro 2011, 12:20

Jeste se jukni sem http://www.befoto.cz/pentax-k-r---dal-1 ... ack-p3981/

Je to mensi kramek v Praze, majitel je slusny clovek. Funguji uz dost dlouho ... doprava zdarma ...

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 26 pro 2011, 18:31

Bezva, díky! To by šlo, jestli ho fakt má :). Zítra držte palce, bude den pravdy, večer napíšu, jak se to vyřešilo...každopádně jinak si gratuluju k volbě foťáku. JEn škoda tohohle problému prostě... Jestli nezklame Sigma 70-300 a zázraky od ní rozhodně nečekám, recenze jsem četl, tak jen začnu pomalu šetřit na něco širokého už...

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 27 pro 2011, 17:19

Odesálo komplet celé zpět. Na mém foťáku blbnul i jiný objektiv, naopak na K20 šel můj v pohodě...konec, zabaleno, posláno. Měli pravdu ti, co říkali, že to je nejlepší řešení. JEn se modlím, že další na tom nebude stejně...to by mě už...

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 30 pro 2011, 16:57

Proklínám den, kdy jse mse začal zajímat o Pentax. Dnes mi došlo nové tělo (i na prodejně došli k tomu, že chyba je v něm a ne ve skle). Dobrá, bylo to riziko...možná jsem měl chtít nové obojí hned, ale skladem bylo jen tělo a vypadalo to na něj. Ve čtvrtek mi keště přišla domů Sigma 70-300, ze druhé ruky, ale údajně v pořádku, prodávající vypadá na slušného člověka, co by nekecal, sklo taky vypadá dobře a zabalené bylo tak, že kdyby s balíkem o zem házeli, stát se nemohlo nic. Tak dnes vybalím Pentaxe, nasadím seťák - zaostřím na knihovnu, cvak - a hele, ono to dělá to samé! Super no. Takže asi byl poťapaný i objektiv, nebo jen objektiv a tělo bylo v pohodě? Proč pak blblo i se Sigmou kamarádky úplně stejně? Uvažuju... No nic, beru Sigmu 70-300, nasazuji místo seťáku, 70mm, knihovna - cvak - a hele, je to ostré, takže seťák. Začínám zkoušet. Parkrát v místnosti ujede, ale i když mi to je divné, Olympus tohle nikdy neudělal - ten si chytnul, nebo ne..., tak asi dobré. Nastavuji ohnisko 300, zvedám ISO a zkouším z okna. Výsledek - nějak se mi nezdá kresba. Něco musím zajít vyřídit, když se vrátím, pokračuji dál, ze stativu, systematicky. Zkouším i doma "na hrnek", docházím k tomu. že tohle asi bude ok, že kresba na 300mm holt nebude bůhví co. Takže se´ták no. Stáhnu jen tak rozsah na 70mm, cvak na poličku - a co to nevidím? BLBNE TO STEJNĚ, JAKO SEŤÁK NAJEDNOU!!!! PŘITOM SVĚTLA JAK V.....I STARÝ KOMPAKT SE CHYTÁ BEZ PORBLÉMŮ!!!! Schválně jsem ho proto vytáhnul a udělal pár cvaků. Pohoda. Pentax? Na blití...jednou jede, pak ne, pak zase jo. Opravdu je možné, aby dělal tyhle k... na starém těle jak seťák, tak půjčené Sigma 18-50? Na novém těle Sigma 70-300, znovu seťák? Ne, nemám už sílu dělat hokuspokusy. Asi balím, posílám zpět a jdu na Nikon/Canon. Budu mít horší foťák - s malým hledáčkem, horším tělem, bez stabilizace - ALE FUNKČNÍ!!!! Nemít odfocené 3 roky se zrcadlem, kdy mi rukama prošly během různých setkání s kamarády třeba Nikony D90, 80, 5100, Canony xxxD, ale i třeba 7D, tak řeknu, že chyba je u mě. Ale takhle musím říct NE! No a pokud se náhodou nejedná o chybu, ale o vlastnost Pentaxu, tak děkuji pěkně, ale zrcadlo, které ostří hůř, než 8 let starý kompakt nechci...
Jen ta návěr: čistě z akademického zájmu, považujete toto za normální kresbu Sigmy 70-300 na 300mm? Stativ (pevný), samospoušť (stabilizace vypnutá)...druhý hrnek je na f8 myslím, viz exif http://www.uloz.to/12107470/sigma-zip

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 30 pro 2011, 19:23

vsetky 3 fotky su zaostrene spravne. Neviem preco to riesis s tolkymi emociami.
Co sa tyka zistovania presnosti zaostrenia, robis to zle. Odfot si nieco na sikmej ploche a uvidis kam presne to ostri ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“