Poradíte začátečníkovi s Kx
Moderátor: Moderátoři
Tak zatím vlastním kartu SanDisk. Koupeno v Czechcomputeru, ale asi neví co prodávají. Objednal jsem to co sem uvedl výše a vyzvedl jsem 4GB class10 30MB/s, takže jsem spokojen, protože tu jsem chtěl koupit ve VK foto a nebyla skladem.
Jinak dnes byl odeslána Kx-ka tak už jsem celý nedočkav, že snad zítra začnu zkoušet.
Jinak dnes byl odeslána Kx-ka tak už jsem celý nedočkav, že snad zítra začnu zkoušet.
Tak už ho mám komplet a tady jsou první výcvaky. Kritika a rady vítány.
Dávám to do fóra ať nezasírám galerii. Je to bez úprav jen zmenšení, mírné doostření a případně ořez.
První jsem cvakl princezny
1.

2.

3. jeden africký slon

4. naše čičina

tak a teď když mám čím, tak bych potřeboval naučit fotit.
Dávám to do fóra ať nezasírám galerii. Je to bez úprav jen zmenšení, mírné doostření a případně ořez.
První jsem cvakl princezny
1.

2.

3. jeden africký slon

4. naše čičina

Asi tazko sa tu dozvies nejake 100% navody na super fotografie.smik píše:Tak už ho mám komplet a tady jsou první výcvaky. Kritika a rady vítány.
Osobne odporucam kupit 2 knizky od B.Petersona, ktore trosku pootvoria dvierka ako na kretativnejsi pohlad vo fotografiu. Je to hlavne o osobitom pohlade na vec. Pomocou clony/casu, svetla mozes zachytit neopakovane krasne okamziky, pripadne tie bezne zachytit neotrlo, kreativne a jedinecne. Zalezi na tebe.
http://www.zonerpress.cz/kniha/pro-graf ... -kreativne
http://www.zonerpress.cz/kniha/pro-graf ... -kreativne
Tie vsetky fotky su cvaky a bez ohladu na techniku by vzdy boli.
Su to bezne pohlady na bezne veci. Malo zaujmave, malo kretativne. Chyba atmosfera, myslienka, pribeh.
Este by som odporucil lacnu pevnu manual 50mm (A50/1,7) - pre lepsiu pracu s hlbkou ostrosi.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
Díky za tip na literaturu. Já vím, že to jsou jenom výcvakypeppe píše:
Tie vsetky fotky su cvaky a bez ohladu na techniku by vzdy boli.
Su to bezne pohlady na bezne veci. Malo zaujmave, malo kretativne. Chyba atmosfera, myslienka, pribeh.
Este by som odporucil lacnu pevnu manual 50mm (A50/1,7) - pre lepsiu pracu s hlbkou ostrosi.

100% návod nečekám. Chci se dozvědět nějaké základy a zásady no a pak už to bude na mě

S pevnou 50sátkou počítám. Buď A nebo F.
Já doufám, že se tady inspiruju a posunu se s focením od běžných cvaků někam dál (nebo taky ne).
-
- Uživatel
-
- Významný člen
Hm...Trosku si potahal za krivky...ja mam dojem, ze zakladne upravy fotiek autor zvladne aj sam...
http://dudo.zonerama.com/
-
- Uživatel
ahoj, určitě ti pomůže, když budeš fotit ze stejné výšky jako je objekt - "z očí do očí", resp z mírného podhledu, podaří se tak oddělit objekt od pozadí (od pohlahy) dobré světlo a chtlo by to nějakou knížku (v levných knihách se dají koupit i starší tituly za pár kaček - mám ais 10 knih za cca 2500 kč)smik píše:Tak už ho mám komplet a tady jsou první výcvaky. Kritika a rady vítány.
...
-
- Uživatel
Ono se nic nepokazí, když bude foťák ve výši očí portrétovaného, ale! Ono záleží na tvaru obličeje, polohou foťáku můžeme vylepšit, nebo pohoršit, dokonce i zdeformovat. Platí to i pro osvětlení, spodní, horní, boční, nebo zleva i zprava, pak se vytváří známý motýlek pod nosem. Pro portrét platí, že obličej je hezčí z té strany, kde vzdálenost koutku oka od koutku úst je větší. Módní fotografie se fotí z podhledu, prodlužuje to nohy, platí to i pro obličej, tam to prodlouží bradu. Pro portrét se vždy používalo delší sklo (f=+-100mm) a měkce kreslící sklo, dnes není podmínkou, nahradí to editor. Takže pokud se tomu kdo chce věnovat, tak študovat literatůru, fotky a pak se to snažit napodobit a potom hledat vlastní cestu. Já fotím portréty (momentky) Sigmou 70-300, hezky to odděluje portrét od pozadí.
Rozdielne názory na určitú fotografiu, svedčia o tom že ani "knižku" nemôžeš brať celkom vážne... A hlavne názor na kompozíciu sa vo vela prípadoch velmi líši... Fotíš pre seba, tak že prvoradé je, aby sa fotky páčili hlavne tebe 

Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6