Poradíte začátečníkovi s Kx

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smik » 07 črc 2010, 09:05

To fjo: co se týká úpravy foto. Tak bych se chtěl naučit nějaké kolorizace třeba tak jak upravuješ fotky ty :D

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smik » 07 črc 2010, 16:37

Tak zatím vlastním kartu SanDisk. Koupeno v Czechcomputeru, ale asi neví co prodávají. Objednal jsem to co sem uvedl výše a vyzvedl jsem 4GB class10 30MB/s, takže jsem spokojen, protože tu jsem chtěl koupit ve VK foto a nebyla skladem.
Jinak dnes byl odeslána Kx-ka tak už jsem celý nedočkav, že snad zítra začnu zkoušet.

smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smik » 08 črc 2010, 12:22

Tak už ho mám komplet a tady jsou první výcvaky. Kritika a rady vítány.
Dávám to do fóra ať nezasírám galerii. Je to bez úprav jen zmenšení, mírné doostření a případně ořez.

První jsem cvakl princezny
1.

Obrázek

2.

Obrázek

3. jeden africký slon

Obrázek

4. naše čičina

Obrázek

tak a teď když mám čím, tak bych potřeboval naučit fotit.

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 08 črc 2010, 13:57

smik píše:Tak už ho mám komplet a tady jsou první výcvaky. Kritika a rady vítány.
Asi tazko sa tu dozvies nejake 100% navody na super fotografie.
Osobne odporucam kupit 2 knizky od B.Petersona, ktore trosku pootvoria dvierka ako na kretativnejsi pohlad vo fotografiu. Je to hlavne o osobitom pohlade na vec. Pomocou clony/casu, svetla mozes zachytit neopakovane krasne okamziky, pripadne tie bezne zachytit neotrlo, kreativne a jedinecne. Zalezi na tebe.

http://www.zonerpress.cz/kniha/pro-graf ... -kreativne
http://www.zonerpress.cz/kniha/pro-graf ... -kreativne

Tie vsetky fotky su cvaky a bez ohladu na techniku by vzdy boli.
Su to bezne pohlady na bezne veci. Malo zaujmave, malo kretativne. Chyba atmosfera, myslienka, pribeh.
Este by som odporucil lacnu pevnu manual 50mm (A50/1,7) - pre lepsiu pracu s hlbkou ostrosi.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smik » 08 črc 2010, 14:56

peppe píše:
Tie vsetky fotky su cvaky a bez ohladu na techniku by vzdy boli.
Su to bezne pohlady na bezne veci. Malo zaujmave, malo kretativne. Chyba atmosfera, myslienka, pribeh.
Este by som odporucil lacnu pevnu manual 50mm (A50/1,7) - pre lepsiu pracu s hlbkou ostrosi.
Díky za tip na literaturu. Já vím, že to jsou jenom výcvaky :).
100% návod nečekám. Chci se dozvědět nějaké základy a zásady no a pak už to bude na mě :)
S pevnou 50sátkou počítám. Buď A nebo F.
Já doufám, že se tady inspiruju a posunu se s focením od běžných cvaků někam dál (nebo taky ne).

Vladimír Roháček
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Vladimír Roháček » 08 črc 2010, 16:57

Tak jsem si trošku dovolil zasáhnout do díla nového kolegy. Omlouvám se, bylo to poprvé a naposled.
Obrázek

majster333
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od majster333 » 08 črc 2010, 17:29

smik píše: První jsem cvakl princezny
pekné len tak ďalej a budeš sa zlepšovať
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci :-), fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 09 črc 2010, 07:07

Vladimír Roháček píše:Tak jsem si trošku dovolil zasáhnout do díla nového kolegy. Omlouvám se, bylo to poprvé a naposled.
Obrázek
Hm...Trosku si potahal za krivky...ja mam dojem, ze zakladne upravy fotiek autor zvladne aj sam...
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 09 črc 2010, 09:17

Vladimír Roháček píše:Tak jsem si trošku dovolil zasáhnout do díla nového kolegy. Omlouvám se, bylo to poprvé a naposled.
Obrázek
mne to pride strasne tmave ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Vladimír Roháček
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Vladimír Roháček » 09 črc 2010, 15:33

Možná je to věc názoru, možná je to kalibrací monitoru, možná je to tmavé. I když jsem řekl, že už se do toho nebudu vrtat, tak ještě jednou. Hlavně jsem chtěl novému kolegovi naznačit, že zmáčknutím spouště to nekončí.
Obrázek

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 09 črc 2010, 18:30

smik píše:Tak už ho mám komplet a tady jsou první výcvaky. Kritika a rady vítány.
Dávám to do fóra ať nezasírám galerii. Je to bez úprav jen zmenšení, mírné doostření a případně ořez.
...
tak a teď když mám čím, tak bych potřeboval naučit fotit.
ahoj, určitě ti pomůže, když budeš fotit ze stejné výšky jako je objekt - "z očí do očí", resp z mírného podhledu, podaří se tak oddělit objekt od pozadí (od pohlahy) dobré světlo a chtlo by to nějakou knížku (v levných knihách se dají koupit i starší tituly za pár kaček - mám ais 10 knih za cca 2500 kč)

Vladimír Roháček
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Vladimír Roháček » 09 črc 2010, 19:00

Ono se nic nepokazí, když bude foťák ve výši očí portrétovaného, ale! Ono záleží na tvaru obličeje, polohou foťáku můžeme vylepšit, nebo pohoršit, dokonce i zdeformovat. Platí to i pro osvětlení, spodní, horní, boční, nebo zleva i zprava, pak se vytváří známý motýlek pod nosem. Pro portrét platí, že obličej je hezčí z té strany, kde vzdálenost koutku oka od koutku úst je větší. Módní fotografie se fotí z podhledu, prodlužuje to nohy, platí to i pro obličej, tam to prodlouží bradu. Pro portrét se vždy používalo delší sklo (f=+-100mm) a měkce kreslící sklo, dnes není podmínkou, nahradí to editor. Takže pokud se tomu kdo chce věnovat, tak študovat literatůru, fotky a pak se to snažit napodobit a potom hledat vlastní cestu. Já fotím portréty (momentky) Sigmou 70-300, hezky to odděluje portrét od pozadí.

petsen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od petsen » 09 črc 2010, 21:42

Vladimír Roháček píše:Možná je to věc názoru, možná je to kalibrací monitoru, možná je to tmavé. I když jsem řekl, že už se do toho nebudu vrtat, tak ještě jednou. Hlavně jsem chtěl novému kolegovi naznačit, že zmáčknutím spouště to nekončí.
Obrázek
Pořád ti mám takovej dojem, že tvýmy úpravymi se z fotky ztratila děckost a lehkost a forka zhrubla. Bral bych jen ořez.
K20D
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd

smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smik » 09 črc 2010, 23:50

Chlapci díky za zájem, rád se nechám poučit. Hlavně fotit studovat, fotit studovat.
Na druhou stranu je pěkné, že vlastně hodnocení fotografie je vždy subjektivní, někomu se líbí, někomu ne. Zítra jdu zase cvakat :)

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 10 črc 2010, 01:24

Rozdielne názory na určitú fotografiu, svedčia o tom že ani "knižku" nemôžeš brať celkom vážne... A hlavne názor na kompozíciu sa vo vela prípadoch velmi líši... Fotíš pre seba, tak že prvoradé je, aby sa fotky páčili hlavne tebe :wink:
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

Zamčeno

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“